2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Beleszaladt a késbe a Fradi a belgrádi katlanban

Hirdetés

Beleszaladt a késbe a Fradi a belgrádi katlanban

A szerb csapat stadionja felé közeledve a langyos koraőszi estében egyre szaporodtak a testpáncélt, rohamsisakot, pajzsot viselő készenléti rendőrök, sőt, a stadion közvetlen közelében már terepruhás katonák zordon tekintetétől kísérve tettük meg az utolsó métereket.

A ferencvárosi játékosok 18:55-kor futottak ki a gyepre Dibusz Dénes vezérletével, aki megtapsolta az őt köszöntő rajongókat. Amikor felzúgott a hajrá, Fradi!, a hazai közönség azonnal lehurrogta a vendégszurkolókat. 

Bő egy órával a kezdés előtt megismertük az összeállításokat, amiben akadt kisebb meglepetés. Például hogy nem Ryan Mmaee kezdett centerben, hanem Franck Boli. Az eltiltott Eldar Civicet a balhátvéd posztján Botka Endre helyettesítette, míg Botka helyét a jobb oldalon Henry Wingo foglalta el. A szerbeknél a ghánai Osman Bukari megsérült, nem játszhatott.

Hirdetés

Crvena zvezda:  Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic, Rodics – Sz. Mitrovics, S. Sanogo, Kanga, Ivanics – Katai, Pesics.  Ferencváros:  Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Botka – Laidouni, Besic – A. Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli. 

Amúgy a 47 évvel ezelőtti emlékezetes KEK-elődöntő még a csütörtöki lapokban is téma volt, több újság is kétoldalas képes beszámolót közölt az 1975. április 23-án játszott Crvena zvezda–FTC mérkőzésről, amelyen a Fradi bravúros 2–2-es döntetlent ért el, és ezzel bejutott a sorozat döntőjébe. 9

Galéria: Red Star Belgrade – FerencvárosGaléria: Red Star Belgrade – Ferencváros(Fotó: Marko Djurica / Reuters)

Nem ártott újból felidézni, hogy főleg a Ferencváros számára volt óriási tétje az összecsapásnak: feltételezett győzelem esetén, továbbá ha a Monaco–Trabzonspor találkozó döntetlennel végződik, már mindenképpen lesz magyar labdarúgó-csapat tavasszal is valamelyik európai sorozatban. Márpedig ilyesmire 2004 óta nem volt példa. Igen, mert ha szerencsésen alakulnak az eredmények, a Fradi harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhet a H csoportban. 

Az egyelőre sereghajtó zvezda egy kicsit még a múltjából él, ez abból is látszik, hogy a Rajko Mitics Stadion wifi-hálózatának a neve: Bari1991.  A magyarázat: 1991-ben Bariban lett BEK-győztes a nagy Crvena zvezda Szinisa Mihajloviccsal, Robert Prosineckivel, Dejan Szavicseviccsel…

De vissza a mába! A találkozó természetesen hazai rohamokkal indult. A beharangozott negyvenezer nézőből legfeljebb 35 ezren voltak, vagy talán még annyian sem. A Fradi gyorsan felocsúdott, és átvette a játék irányítását. A 8. percben majdnem gólt is szerzett a vendégegyüttes, de Laidouni lövése szögletre vágódott a Gobeljicsről. Odaát ugyanő, Gobeljics veszélyeztetett, Dibusznak csemege volt a gyenge lövés. Jó volt látni, hogy a magyar bajnok uralta a mérkőzést, ami egyelőre gólban még nem nyilvánult meg. 

A 16. percben viszont majdnem a zvezda rúgott gólt Katai révén, de a csatár hét méterről, fordulásból kevéssel mellé lőtt. Nehezen hozták át a szerbek a labdát a felezővonalon, a Fradi presszingje megfojtotta a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/10/06/beleszaladt-a-kesbe-a-fradi-a-belgradi-katlanban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem viselnek maszkot, ezért a kínai televízió nem mutatja közvetítésében a vb szurkolóit

Nem viselnek maszkot, ezért a kínai televízió nem mutatja közvetítésében a vb szurkolóit

Ahogy arról a napokban az Index is beszámolt, egyre fogy a türelem Kínában a koronavírus …