2021. január 23., szombatMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Bátor Fradi, fáradhatatlan Juve, és a minőség

Hirdetés

Bátor Fradi, fáradhatatlan Juve, és a minőség

Eltérő célok, eltérő stratégiák. A Ferencváros célja Torinóban a tisztes helytállás és az esetleges (egyébként emberfeletti bravúrt jelentő) pontszerzés volt. Ennek érdekében Szerhij Rebrov egy defenzív felfogású csapatot küldött a pályára, 5 védővel és 2 védekező középpályással vágott neki a meccsnek a magyar bajnok. Ezzel szemben a Juventus abban a tudatban lépett pályára, hogy győzelmével bebiztosíthatja továbbjutását a csoportból a Barcelona mellett.

Agyig feltolt olasz letámadás, sok szabálytalansággal. Az már a mérkőzés elején tisztán látszódott, hogy a budapesti összecsapáshoz hasonlóan az olasz csapat labdabirtoklásra és magasan indított letámadásra építette játékát. Cristiano Ronaldo indította többször a letámadást, a portugál gyakran Dibusz Dénesig is felfutott, hogy megzavarja a magyar kapust. Néhányszor meg is szerezte a labdát a Juventus, amit azonban hozzá kell tenni, hogy viszonylag sok szabálytalanságot (19 faultja volt a házigazdának, 11 a vendégeknek) is eredményezett az, hogy nyomás alatt tartotta a Ferencvárost. 

Korábban nem látott bátor labdakihozatalok a Fraditól. A letámadó klasszis játékosok – mert például C. Ronaldo, Paulo Dybala vagy Arthur is nevezhető annak – sem ijesztették meg a zöld-fehéreket, akik rendre megpróbálták passzokkal átjátszani a Juventus támadóit. Korábban inkább azt szokhattuk meg, hogy – talán pánikból, talán edzői utasításra – inkább előre bikázták a labdát a magyar csapatok, ha egy jobb képességű külföldi alakulattal találkoztak. Ehhez képest Szerhij Rebrov teljesen új szemléletet hozott magával, amit a játékosok is magukévá tettek, és bátran alkalmaznak. Persze becsúszhat a hiba, ahogy láttuk a két együttes budapesti mérkőzésén, de üdvözlendő az a fajta bátor játék, amit a Ferencváros felvállal az ukrán szakember irányításával.

Hirdetés

Az első magyar klubcsapat gólja Torinóban a Juventus ellen. A mérkőzés 19. percében jött el a történelmi pillanat. Tokmac Nguen megpattanó beadását Myrto Uzuni juttatta a hálóba, ezzel megszerezte a vezetést a Ferencváros. Ráadásul ezzel megtört a nagyon vastag jég is: magyar klubcsapat először szerzett gólt a Juventus otthonában. Nem összetévesztendő az 1965-ös Vásárvárosok Kupája döntőjével, amikor a Ferencváros 1–0-ra legyőzte a Juventust Torinóban, de az Olimpiai Stadionban – tehát nem a Juventus otthonában. 

Uzuni gólját  <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_sport_cikklink&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FM4Sport.hu%2Fvideos%2F193305572263375%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/bl/2020/11/25/juventus_ferencvaros_kulcspillanatok_osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lionel Messi kimaradt az év csapatából a FIFA-nál

Lionel Messi kimaradt az év csapatából a FIFA-nál

A közkedvelt futballszimulációs videójáték, az Electronic Arts által kiadott FIFA idén is megszavaztatta a játékosokkal …