2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az üzletember, akinek Marco Rossit köszönhetjük

Hirdetés

Az üzletember, akinek Marco Rossit köszönhetjük

Az akkor éppen munkanélküli Marco Rossit 2012 nyarán mutatta be vendéglátós barátja, Giuseppe „Pippo” Giambertone – az Andrássy úti Millennium da Pippo étterem tulajdonosa – Fabio Cordellának, a Budapest Honvéd sportigazgatójának, a végső döntést azonban természetesen George F. Hemingway, a klub tulajdonosa hozta meg. 

Több edzőre is felhívták a figyelmemet, voltak közöttük olaszok és hollandok is – idézte fel a nyolc évvel ezelőtti történéseket az Index kérésére Hemingway, aki másfél éve eladta a klubot jelenlegi tulajdonosainak. – Én azért döntöttem Marco Rossi mellett, mert a beszélgetésünk nyomán kialakult bennem egy kép; rendkívül ambiciózus, az alsóbb osztályú, tehát Serie B- és C-ben játszó csapatok viszonylatában óriási tapasztalattal rendelkező szakembernek ismertem meg, akiről úgy hittem, hogy egyfelől kiugrási lehetőséget biztosítok számára a Honvéd élén, másfelől ő meg fogja valósítani azt a modellt, amit én elképzeltem. A modell lényege: beépíteni az akadémiánkon nevelkedő fiatal játékosokat a felnőtt, NB I.-es csapatba. És nyolc év távlatából büszkén mondhatom, hogy Holender Filip és Botka Endre személyében két olyan, a Magyar Futball Akadémiáról kikerült játékos szerepelt csütörtök este a magyar válogatottban, akik nagyon sokat hozzátettek az Eb-re kijutás kivívásához. 

De vajon – bármennyire nagy tapasztalattal rendelkező, egyszersmind a jövőbe látó üzletember George F. Hemingway – gondolt-e arra, hogy Rossi öt év leforgása alatt bajnoki címre vezeti a Honvédot?

Hirdetés

Én már 2006-ban, amikor még patkányok szaladgáltak a Bozsik-stadionban, amikor megvettem a klubot, már akkor is arra gondoltam, hogy előbb-utóbb bajnokok leszünk – mondja nevetve Hemingway. – De hát, tudja, ez olyan dolog, hogy az ember mindig arra gondol, milyen csodálatos barátnője lesz, de amíg ez meg nem valósul, addig ez csak egy elképzelés. Így voltam én a Honvéddal is. Bajnokcsapatot lehet venni, de az nagyon-nagyon sok pénzbe kerül, lásd a Ferencvárost. De felépíteni egy csapatot, és azzal úgy bajnokságot nyerni, hogy a riválisoknak sokkal több pénzük van, az sokkal nehezebb. Ehhez jó emberek kellenek. És Marco Rossi egy jó ember. 

Hemingway üzletemberként és sportvezetőként is sajátos filozófia alapján választotta ki a munkatársait, és ezt a módszert alkalmazta <a href="//index.hu/sport/futball/2020/11/13/magyar-portugal_az_elso_eb-meccs_a_puskas_arenaban_-_ime_a_program/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/11/13/az_uzletember_akinek_koszonhetjuk_marco_rossit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Courtois ismét hatalmasat hibázott, otthon kapott ki a Real Madrid

Courtois ismét hatalmasat hibázott, otthon kapott ki a Real Madrid

Már a negyedik percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Lucas Pérez volt eredményes büntetőből, amelyet …