2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az utolsó pillanatban jött a csoda: életben maradtak a magyar remények

Hirdetés

Az utolsó pillanatban jött a csoda: életben maradtak a magyar remények

Győzelem vagy bukás!

Bár nyilván minden olvasónk pontosan képben van ezzel, idézzük fel, hogyan jutottunk el idáig: a magyar válogatott nagyon bealudt a rajton, és bár a második félidőben felállt a padlóról, 3–1-re kikapott Svájctól.

A második fordulóban már jobb volt a kezdés, de az áttörés a németek számára jött el, akik a második félidőben már bedarálták a mieinket (0–2).

A házigazda ezzel már készülhetett a nyolcaddöntőre, Svájc matematikailag még nem, de gyakorlatilag szintén ott volt a legjobb 16 között, miután ikszelt Skóciával. Mindez azt jelentette, hogy a magyar csapat már csak csoportharmadikként juthatott tovább, amihez elengedhetetlen, hogy megverje Skóciát.

Hirdetés

HA UGYANIS EZ NINCS MEG, NINCS MIRŐL BESZÉLNI: DÖNTETLEN VAGY VERESÉG ESETÉN A NEGYEDIK HELYEN ESÜNK KI.

Ha győzünk, az már izgalmasabb helyzetet hozhat.

A szurkolókon nem látszott meg a két vereség

Gondolhatnánk, hogy a nulla pont és az 1–5-ös gólkülönbség letöri a drukkereket, akik viszont ennek ellenére rendkívül lelkesen várták a vasárnapi összecsapást.

Bárkivel találkoztunk a városban – és annak környékén –, mindenkitől azt kaptuk válaszként, hogy Marco Rossi fiai igenis legyőzik az egypontos skótokat, hogy aztán ez majd mire lesz elég, azt meglátjuk legkésőbb kedd/szerda estére.

A szurkolói gyülekezés is egy 2000-es évek zenei buliját idézte, amihez nyilván nagyban hozzájárult az a tény is, hogy a hangulatfelelős Náksi Attila volt.

A tömeg együtt énekelte ifjúkorunk zenéit – leginkább azt reméltük, hogy „Az éjjel soha nem érhet véget…” –, amikor pedig a nagy kivetítőn a 2016-os, valamint a 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokság magyar góljait játszották vissza, ugyanúgy ünnepelt, mint a legutóbbi két kontinensviadalon a találatok megszerzésének pillanatában.

A tábor tehát lelkesen vetette bele magát a vonulásba, amelynek legerőteljesebb része ezúttal is az alagútba érve volt tapasztalható, úgy visszhangzott az építmény a magyar szurkolóktól, hogy azt még a német rendőr hölgyek is megörökítették okostelefonjaik segítségével.

Menet közben becsatlakozott pár skót drukker is, akik „Ria-ria, Hungáriával” köszöntek, amire cserébe érkezett a „No Scotland, no party” válaszul – remek volt tehát a hangulat a kezdés előtt.

Meddő skót mezőnyfölényre jöttek a magyar helyzetek, gól nélkül zárult az első félidő

Egy órával a kezdés előtt nyugodhattak meg végleg a Szoboszlai Dominik egészségéért aggódók, az elmúlt két nap edzését kihagyó csapatkapitányt ugyanis a kezdőcsapatba nevezte Marco Rossi, aki így két cserét eszközölt a németek elleni alaptizenegyhez képest, Fiola Attila helyére Botka Endre, Nagy Ádám helyére pedig Callum Styles került be.

Sallai Rolandnak a weileri sajtótájékoztatón elhangzott szavaiból lehetett arra következtetni, hogy a mindkét csapat számára ki-ki mérkőzésen a mieink számára (legalábbis eleinte) a stabil védekezés lesz a legfontosabb, és az ezekből vezetett kontrák minél hatékonyabb befejezései, és valóban, mintha át is adtuk volna kicsit a kezdeményezési lehetőséget a skótoknak, akik tétova beadásokkal próbálták feltörni a magyar reteszt.


Jack Hendry és Sallai Roland


20

Jack Hendry és Sallai RolandGaléria: Skócia vs Magyarország(Fotó: Shaun Botterill / Getty Images Hungary)

Egy alkalommal Willi Orbánnak kellett fejjel nagyot mentenie, de az ebből vezetett ellentámadás végén a mieink jegyezhették fel az első helyzetet: Bolla Bendegúz távoli lövése felpattant a talajról, Angus Gunn pedig, ha nem is könnyen, de csak hárítani tudott.

Túlzás lenne állítani, hogy ezt követően felpörgött volna a mérkőzés, a skótok nyomasztó mezőnyfölényben voltak, már ami a labdabirtoklást illeti, de veszély nélkül – a pontrúgásaikat rendre tisztázni tudtuk –, míg a mieinknél Sallai Roland megiramodásában volt benne a helyzet lehetősége, ám szerelni tudták.

A 29. percben aztán az egyik magyar megiramodást követő szöglet után Botka Endrét könyökölték le a büntetőterületen belül, érthetetlen módon még csak meg sem vizsgálták a videobíróval.

Nem sokkal később óriási lehetőséghez jutott a magyar válogatott, Szoboszlai Dominik 27 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást, sajnos a felugró sorfalról léc fölé hullott a labda.

Azt viszont elégedetten konstatálhattuk, hogy félórányi játék után a magyar csapat vette kezébe a kezdeményezést, Kerkez Milos beadásaival, Sallai Roland távoli – és azért jócskán mellészálló – bombájával próbálkoztunk, majd a 41. percben jött az addigi legnagyobb lehetőség:

A Varga Rolanddal szemben tévesen befújt szabálytalanság után Szoboszlai 20 méterről meglepő módon lövés helyett beadással próbálkozott, Willi Orbán fejese pedig kiszorított helyzetből a lécen csattant, onnan pedig fölé. Bár esélyes, hogy les miatt amúgy sem ért volna végül.

A játékrész hajrájában Botka Endre remek mentése után Szoboszlai lőtt távolról fölé, így gól nélkül fordultak a felek.

A kezdeti, közel 80 százalékos skót labdabirtoklásból 61:39 százalék lett a szünetre, a lövések számában (0–5) és a várható gólok mutatójában (0,00–0,16) is magyar fölény rajzolódott ki.

Varga Barnabás esése sokkolta a stadiont

A második félidő elején folytatódott a tendencia, a magyar csapat jött előrébb, szöglettel felérő bedobásokkal, majd sarokrúgással is jöhettünk, aztán egy remek Bolla, Szoboszlai, Sallai összjáték végén utóbbi lapos lövését védte Gunn – talán ez is les lett volna amúgy.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/23/eb-2024-skocia-magyarorszag-a-csoport-3.-fordulo-osszefoglalo-stuttgart-helyszini-riport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …