2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az Újpest 70 percig tartotta magát, ám ezúttal sem tudta megfricskázni az FTC-t

Hirdetés

Az Újpest 70 percig tartotta magát, ám ezúttal sem tudta megfricskázni az FTC-t

Arany János utca, Deák Ferenc tér, Ferenciek tere. Sorjáznak az M3-as metró megállói, a peronszinten pedig megállóról-megállóra hol több, hol kevesebb rendőrt látni az ablakokon kinézve. A Népligethez érve kinyílnak az ajtók, és a felszínről leszivárgó füstben elműködtetett pirotechnikai eszközök és némi paprikaspray szaga keveredik. Semmivel sem összetéveszthető jelek arról, hogy eljött a derbi napja…

Hosszú évek után először nemcsak a történelme, hanem a két csapat tabellán elfoglalt helyezése miatt is rangadónak ígérkezett a Ferencváros és az Újpest összecsapása a labdarúgó NB I-ben. A házigazda zöld-fehérek a tabella első helyéről, a vendég lila-fehérek a harmadik pozícióból várhatták a kezdő sípszót a már napok óta garantáltan telt házas találkozón.

A violák a nyolc éve, 2015 decembere és az M’baye Diagne fejesével 1–0-ra megnyert összecsapás óta tartó rossz sorozat megszakítása érdekében utaztak az Üllői útra. A Ferencvárosnál ellenben az lehetett a cél, hogy Botka Endréék a már így is rekordhosszú veretlenségi szériájukat még tovább nyújtsák a városi riválissal szemben: immáron 23 meccsesre.

Hirdetés

A találkozónak külön pikantériát adott – nem mintha a felfokozott szurkolói várakozások mellett ilyesmit még keresni kellett volna –, hogy mindkét együttes kispadján szerb edző ült. Az Újpestén Nebojsa Vignjevics, aki immáron a 22. derbijén irányította a IV. kerületieket, illetve Dejan Sztankovics, aki vasárnap debütált a lila-fehérek elleni rangadón.

Az Újpest a…

Banai – Pauljevics, T. Hall, Koszanovics, Tamás K. – Onovo – Mörschel, Tajti M. – KISS T., Ambrose, Csoboth

összeállításban kezdte a mérkőzést, míg az FTC-nél a

Varga Á. – Wingo, Abena, S. Mmaee, Botka – Abu Fani – Makreckis, Zachariassen – Owusu, Pesics, Lisztes

kezdő kapott bizalmat.

Elől-hátul lyukas FTC fogadta a lilákat

Óriási meglepetésre hiányzott a hazaiak kezdőjéből Dibusz Dénes, aki a Genk elleni Konferencia-liga-mérkőzés után a lábában érzett fájdalomra panaszkodott, és alaposan vizsgálatokig Sztankovics stábja inkább a pihentetése mellett döntött. Mindez a magyar labdarúgó-válogatott szempontjából sem mellékes hír, Marco Rossi szövetségi kapitány az elmúlt hetek sérüléseiről szóló információi után a jelek szerint már így sem számíthat majd a novemberi Eb-selejtezőkön legalább négy, de meglehet, öt alapemberére sem. A Belgiumban szintén jó teljesítményt nyújtó Sigér Dávid ugyancsak hiányzott a IX. kerületiek keretéből.

A házigazda kezdte jobban a mérkőzést, amely az 5. percre fordulva a vezetést is megszerezhette volna Zachariassen remek keresztlabdája és Owusu bevetődve, az ötös jobb csücskétől eleresztett kapáslövése után, ami alig egy méterrel ment a jobb alsó sarok mellé. Bő tíz perc elteltével kiegyenlítődni látszott a játék képe, erre a Ferencváros egy szabadrúgás után előbb Lisztes kapufán csattanó (igencsak éles szögből) eleresztett fejese, majd Mackreckis átlövése után járt közel a gólhoz. Az Újpest inkább a kontrákra épített, Csobothnak akadt egy ígéretes meglódulása középen, előtte nem sokkal pedig Kiss centerezéséből Ambrose-nak volt még helyzete, de utóbb kiderült, lesről.

Mikor a pályán épp csillapodtak a kedélyek, a lelátón az újonnan fanatikus FTC-rajongóként tetszelgő Gáspár Győző „Győzike” csinálta meg a hangulatot: rohamléptekkel robogott le a VIP-szektor lépcsőjén, hogy szelfizhessen egyet az Újpest-tábor rajta élcelődő, mindössze néhány percig látható drapériájával, előbb a „Hát ez k.va jó!” felkiáltással, majd később már serény „f.szszopózással” fogadva a kifeszített üzenetet… Ember legyen a talpán, aki ennek alapján ki tud igazodni az újdonsült Fradi-celeb lelkivilágán.

Győzike ellopná a showt

A félidő derekához közeledve Lisztes talpalta fejbe Kisst, amiért a DVSC ellen összeszedett piros lapos eltiltását épp letöltő támadó sárga lapot is kapott. A megítélt szabadrúgásból, 24-25 méterre a hazai kaputól Koszanovics ígéretes lövését kellett szögletre tolnia a bal alsó srok elől Vargának.

A 28. percben a pályán addig látottak alapján teljes joggal megszerezte a vezetést az FTC, Owusu megpattanó centerezéséből Alekszandar Pesics volt eredményes (1–0). (Győzike pedig már rohant is a lelátó aljára, mutogatásával és egy „lila majmok” felíratú sállal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/10/29/ferencvaros-ujpest-239.-derbi-labdarugo-nb-i-11.fordulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …