2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az NHL legkülönlegesebb idénye jön

Hirdetés

Az NHL legkülönlegesebb idénye jön

A legfrusztrálóbb holtszezon

2020. szeptember 28-án az egész NHL és a szurkolók is fellélegezhettek, ugyanis a liga buborékkísérete sikerrel végződött: minden playoff meccset lejátszottak, és a Stanley-kupa átadásával fejezték be a félbeszakított szezont, ráadásul a torontói és edmontoni óriáskaranténokban nem született pozitív teszt.

Az elöljárók és a tulajdonosok azonban egy percet sem pihenhettek, hiszen az egész következő idényt óriási bizonytalanság övezte (és övezi még most is). Nem lehetett tudni, hogy mikor kezdődik, hogy hány meccset játszanak majd a csapatok, és milyen elosztásban, lesz-e buborék, vagy nem, és így tovább.

De még mielőtt belemerültek volna a részletek kidolgozásába, 

napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a tulajdonosok és a játékosok egymás ellen fordultak.

Hirdetés

2020 nyarán a felek aláírták a kollektív szerződés (CBA) meghosszabbított módosítását, amelyet természetesen a világjárvány hatásaihoz igazítottak. Csakhogy állítólag néhány tulaj el sem olvasta ezt, mielőtt aláírta, ráadásul a második hullám sajnos jóval nagyobbnak bizonyult, mint remélték, így a ligát irányító Board of Governors megpróbálta rávenni a játékosokat, hogy a jussuk nagyobb részéről mondjanak le ahhoz képest, mint amiben korábban megállapodtak.

Gary Bettman komisszár eddig sem volt a szurkolók kedvence

Gary Bettman komisszár eddig sem volt a szurkolók kedvence

Fotó: Mike Stobe / Getty Images Hungary

A huzavona és az egymásra mutogatás hetekig zajlott, miközben a 2021-es szezon lebonyolítását továbbra is teljes homály fedte. Egy dolgot lehetett sejteni, de azt is csak Bill Foley, a Vegas Golden Knights tulajdonosának véletlen elszólása miatt:

a divíziókat újrarajzolják, az egyik pedig valószínűleg egy összkanadai csoport lesz.

Ez volt az egyetlen kapaszkodó, de semmi több, sokan már azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán lesz-e szezon. Aztán néhány nappal karácsony előtt a semmiből megszületett a megegyezés, amire mindenki várt, és néhány tényre is fény derült:

  • január 13-án kezdődik az alapszakasz,
  • minden csapat 56 mérkőzést játszik,
  • 4 divízió lesz,
  • május 8-ig tart az alapszakasz,
  • május 11-én kezdődik a playoff,
  • július 9-ig be kell fejezni a döntőt.

Kaotikus idény(kezdés)

Az utolsó két dátum nincs kőbe vésve, hiszen az NHL-nek gondolnia kell arra is, hogy néhány meccset biztosan át kell ütemezni, így az alapszakasz és a playoff közti háromnapos szünet meglehetősen rövidnek tűnik. Ráadásul már most biztos, hogy erre sor kerül,

ugyanis a Dallas Stars edzőtáborában felütötte a fejét a covid–19, és a tavalyi döntősnek az első két mérkőzését biztosan el kell halasztani.

Idén egy csoportba került a két tavalyi döntős csapat

Idén egy csoportba került a két tavalyi döntős csapat

Fotó: Bruce Bennett / Getty Images Hungary

Végül tényleg megvalósult a négy divízió, amelyből az egyik valóban kanadai lesz, bár az utolsó pillanatokban úgy tűnt, hogy

pont az addig szentírásként kezelt csoport lesz az, ami mégsem jön létre,

hiszen a kanadai tartományok nem igazán szerettek volna semmilyen sporteseménynek otthont adni.

Az juharleveles klubok elkülönítésére azért van szükség, mert mindenkinek, aki átlépi a kanadai határt, karanténba kell vonulnia, ezzel lehetetlenné vált az amerikai együttesek vendégszereplése.

Ezek után a csapatok elosztása így fog kinézni:

Északi (Scotiabank) divízió: Calgary Flames, Edmonton Oilers, Montréal Canadiens, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets.

Keleti (MassMutual) divízió: Boston Bruins, Buffalo Sabres, New Jersey Devils, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals.

Középső (Discover) divízió: Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2021/01/13/nhl_szezonrajt_elozetes_uj_diviziok_stanley_kupa_koronavirus_seattle_kraken/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szájeri ötlettel menekült a svájci csatár az illegális buliból

Szájeri ötlettel menekült a svájci csatár az illegális buliból

Gyanúsan hangos étteremhez hívták ki a rendőröket szombat este Essenben – idézi a Nemzeti Sport a …