2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az NB I. új csillaga a válogatottról álmodik

Hirdetés

Az NB I. új csillaga a válogatottról álmodik

A Puskás Akadémia ellen négyszer is betalált, így már 44 NB I.-es gólnál jár paksi színekben, a Magyar Kupával együtt pedig 52-nél. Emlékszik még az elsőre?

Persze. A Pápa ellen szereztem 2012 novemberében – idézte fel az Index kérdésére Hahn János. – Álmodoztam róla, hogy el fogok jutni idáig, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sikerül. Szerencsére a meccseim száma is szépen gyarapodik.

Menjünk kicsit még visszább az időben: Szekszárdon született, de Pakson vált futballistává. Miért választotta a labdarúgást?

Hirdetés

Édesapám teniszedző, de mindig is szerette a futballt. Mindkét sportágat elkezdtem, 14-15 éves koromig párhuzamosan csináltam a kettőt – végül azonban a labdarúgás mellett döntöttem.

Volt példaképe, vagy aki inspirálta?

A 2002-es világbajnokság volt az első nagyobb esemény, amit néztem, és tisztán emlékszem is rá. A brazilok játéka tetszett a leginkább, Roberto Carlost nagyon megkedveltem valamiért. Nagyon erős futballista. Lehet, pont ezért kedveltem meg, mert távol áll tőlem – mondta nevetve Hahn János. – Sokáig miatta volt hatos a mezszámom. Gyerekként nem tudatosult bennem, hogy egy balhátvéd a kedvencem, akkor még nem ezt néztem. Egyébként a Barcelona szimpatikus, Pep Guardiola irányításával nehéz volt nem szeretni azt a csapatot, gyönyörű focit játszott, beleértve Lionel Messit is. Ő volt a másik meghatározó egyéniség, akire felnéztem.

A paksi tanulóévek után 2013-ban, 18 esztendősen egy évre a Puskás Akadémiához került. Felfelé ívelt a pályája, utánpótlás-válogatott volt, nagy reménységekkel. Felcsúton azonban egyetlen NB I.-es meccsen sem lépett pályára. Hogyan élte ezt meg?

Előtte Pakson is úgy éreztem, hogy nem biztos, hogy lehetőséget kapok, így inkább Felcsútra igazoltam. Utólag úgy gondolom, hogy rossz döntés volt, hiszen ahogy említette, ott sem játszottam. De talán nem is érdemeltem ki azt, nem voltam még azon a szinten, hogy az NB I. akkori újoncába beverekedjem magam. Talán türelmetlen is voltam. Később aztán minden jól alakult, vissza tudtam jönni Paksra, amiért hálás vagyok a vezetőségnek.

Az MTK védői sem tudták feltartóztatni Hahn JánostFotó: Paksi FC

Az MTK védői sem tudták feltartóztatni Hahn Jánost
Fotó: Paksi FC

22, 29, 31, 33, 35, 34 – az elmúlt hat szezonban ennyi mérkőzésen lépett pályára Pakson, gyakorlatilag alig-alig hagyott ki meccset. A honi futballban viszonylag ritka jelenség ez, Önnek mi a titka? A sérülések is rendre elkerülik, az edzők is bizalmat szavaznak önnek. Ráadásul jövő tavasszal ön lehet az első futballista a 2000-es években, aki 26 évesen 200 NB I.-es meccsel rendelkezhet.

Ezt most gyorsan le is kopogom. A legfontosabb talán az, hogy jó a genetikám. Egyébként nem tudok jó választ adni erre. Mostanában egyre nagyobb figyelmet fordítok a regenerációra és a helyes táplálkozásra is. Vannak nyilván holtpontok egy szezonban, de ezekből próbálok jól kijönni. Kifejezetten örülök, ha minél többet vagyok a pályán, ezáltal lehetek sikeres. Jó érzés, és ismét hangsúlyozom: hálával tartozom a Paksnak. Nagyon jó visszaigazolás ez, örülök neki, hogy a befektetett munka sikerrel párosul.

Amióta Bognár György a Paks vezetőedzője, hat bajnokin öt győzelem és egy döntetlen a mérlegük. Miben hozott változást az új tréner?

Nagyon szeretek nála játszani, nyilván sokat is köszönhetek neki, érzem a bizalmat – próbálok élni vele. Sokkal támadóbb szellemben lépünk pályára, én is több erőt és energiát tudok fordítani a támadásokra. Ez nagyon fekszik nekem. Fontos az is, hogy a mögöttem lévő játékosok hatalmas munkát végeznek, ezért is tudok ilyen eredményes lenni. Élvezzük a játékot, szerintem ez látszik is az eredményeken, illetve azon, hogy hány gólt szerzünk. Lesznek valószínűleg nehéz időszakok, ezekből kell gyorsan kilábalnunk majd, hogy stabilan a tabella első felében tudjunk maradni. Vannak elvárások mindenkivel szemben, de ha betartjuk, akkor nagyon következetes a mester. Nem mondanám kifejezetten szigorúnak. Racionális gondolkodású, nyugalmat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/11/21/hahn_janos_paks_interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Babos Tímeáék idén is jelöltek az Év párosa-díjra

Babos Tímeáék idén is jelöltek az Év párosa-díjra

A magyar játékos honlapja szerint a „címvédő” kettős azért került fel a négy duót felvonultató …