2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az NB I-es labdarúgók fizetését is kipótolja a magyar állam

Hirdetés

Az NB I-es labdarúgók fizetését is kipótolja a magyar állam

Kedd este arról is döntött a kormány, hogy kiken és milyen formában próbál segíteni az országvezetés az idei második lezárás idején.

a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére ötven százalékának megfelelő összegű, munkaerőpiaci program szerinti támogatás nyújtható 

– olvasható a rendeletben. 

Az igénylés menete egyszerű: a cég a megyei kormányhivatalnál jelentkezik a fizetési papírokkal, és az állam ezen keresztül hó végén megtéríti a bruttó bér felét. Ezen túl se szociális, se szakképzési hozzájárulást nem kell fizetni ezeknek a cégeknek.

Hirdetés

A támogatásra a vendéglátásban, a különböző szolgáltatói és kulturális szektorban működő vállalkozások jogosultak, bár ezek bérköltsége fényévekre van a profi labdarúgásétól.

A felsorolásban szerepelnek a profi sportolók és sportegyesületek is, amelyek jelentős része továbbra is zavartalanul működik – írja a 444.hu. Köztük azok a labdarúgó-egyesületek is, amelyek havi bérköltsége több száz millió forintot is jelenthet havonta.

Ezek felét az állam most – novemberre egész biztosan – átvállalja. (A rendeletben a sportlétesítmény működtetése, sportegyesületi tevékenység, egyéb sporttevékenység is szerepel. Az élvonalbeli klubok fő tevékenysége jellemzően utóbbi kettő egyike közül kerül ki – írja a portál.)

Az igénybevétel egyetlen érdemi feltétele, hogy a vállalkozás fizesse a béreket és ne rúgjon ki senkit.

A klubok bevételeiket eddig is a TAO-támogatások, állami nagyvállalatok szponzorációi adták – nem pedig azok a jegybevételek, amelyektől most elesnek. Az ezüstérmes Fehérvár tavalyi 9,5 milliárdos árbevételéből kevesebb mint 300 millió csorgott be a jegyek után. Miközben a csapat bérköltsége évente 4,4 milliárd forint, azaz havonta 366 millió forint. Ha nem is emelkedtek tavaly óta a fizetések Fehérváron, az ezüstérmes klub most novemberben akár jó 180 milliós bértámogatásra is jogosult lehet a 444 szerint.

Kapcsolódó
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2020/11/11/az_nbi-es_labdarugok_fizeteset_is_kipotolja_a_magyar_allam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jürgen Klopp szerint megérdemelte a vereséget a Liverpool

Jürgen Klopp szerint megérdemelte a vereséget a Liverpool

A bergamóiak okozták a játéknap legnagyobb meglepetését azzal, hogy 2-0-ra nyertek a tavalyi győztes otthonában. …