2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az MTSZ szerint nem biztonságos a Billie Jean King Kupa megrendezés

Hirdetés

Az MTSZ szerint nem biztonságos a Billie Jean King Kupa megrendezés

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) februárban közölte, hogy a pandémia miatt tavaly márciusról idén április 13-18-ra halasztott eseményt – amely korábban a Fed Kupa nevet viselte  ezúttal sem lehet lebonyolítani, de még az idei esztendőben sor kerül rá egy később kijelölendő időpontban.

Az MTSZ honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a szövetség elnöksége megvizsgálta a csapatverseny rendezéséről szóló megállapodás teljesíthetőségét. Az MTSZ vezetése úgy véli: 

„a Covid-19 újabb és újabb mutációinak megjelenésére és azoknak az emberi életet veszélyeztető hatására tekintettel nemzetközi teniszverseny az emberi egészség és élet megóvásának biztosításával nem rendezhető meg”.

Hirdetés

Az állásfoglalás kitért arra is, hogy az eredeti, még 2019-ben, az előző szövetségi vezetés által aláírt szerződés szakmai és pénzügyi hátterét körültekintően szükséges megvizsgálni, hogy „a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott verseny ügye megnyugtatóan és a legkisebb vesztességekkel zárulhasson le”. Ennek kapcsán az MTSZ szeretne mihamarabb egyeztetni a két szerződéses partnerrel, a Nemzeti Sportügynökséggel (NSÜ) és az ITF-fel.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2021/04/22/billie-jean-king-kupa-halasztas-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Módosul az F1-es versenynaptár, nincs Török Nagydíj

Módosul az F1-es versenynaptár, nincs Török Nagydíj

A Kanadai Nagydíj helyére beugró Törökország mégsem tudja megrendezni a Formula–1-es világbajnoki futamot júniusban, így …