2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az íreket jobban érdekelte a térdelés, mint a futball

Hirdetés

Az íreket jobban érdekelte a térdelés, mint a futball

A Magyarország–Portugália Eb-előkészületi mérkőzés, a mieink számára a tulajdonképpeni Európa-bajnoki főpróba utáni szívet melengető pillanatok – a szurkolók hosszú percekig éltették Marco Rossi válogatottját, és zúgott az „Európa! Európa!” kórus – után több mint bizarr sajtóértekezleten vettünk részt a Szusza Ferenc Stadionban.

Az udvariassági szabályok szellemében először Stephen Kenny, a vendégek szakvezetője, valamint centere, Adam Idah válaszolt a Zoomon bejelentkező ír újságírók kérdéseire. Amelyek közül az első három arra vonatkozott, mit szól a magyar közönség egy részének reakciójára, tudniillik, hogy kifütyülték a kezdő sípszó előtt letérdelő ír játékosokat, ugyanakkor megéljenezték az állva maradt magyar labdarúgókat.

(Magyarázatként nem árt tudni, hogy az MLSZ egyértelműen közölte a közösségi hálón közzétett üzenetében, hogy „Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.” )

Hirdetés

„Nyilvánvalóan kiábrándító és érthetetlen volt a közönség reakciója – fogalmazott Kenny. – A játékosaink egy jó ügyért, a rasszizmus ellen térdepeltek le, és ezt füttyszó és pfujolás fogadta. Mindez káros Magyarország megítélése szempontjából, és nem vet jó fényt az országra, a szurkolókra úgy, hogy az Európa-bajnokságot részben itt rendezik. Azt hiszem, a mi részünkről helyes döntés volt a letérdelés. A meccs előtt megbeszéltem Barry Gleesonnal, a szövetségünk nemzetközi referensével, mondtam neki, hogy le akarunk térdelni, és ezzel fontos üzenetet akarunk küldeni. És ezzel a játékosok is egyetértettek.”

Idah, a Norwich színes bőrű csatára osztotta menedzsere véleményét:

„Természetesen kiábrándító volt hallani, ahogy a közönség kifütyülte a térdeplő ír játékosokat. Mi ezt egy jó ügy érdekében tesszük, véget akarunk vetni a rasszizmusnak. Ki akarjuk rúgni a rasszizmust a társadalomból, és őszintén szólva roppant kiábrándító volt a közönség reakciója. Nem ezt reméltük.”

Magyar szurkolók 2021. június 8-án a Szusza Ferenc Stadionban

Magyar szurkolók 2021. június 8-án a Szusza Ferenc Stadionban

Fotó: Szabó Bernadett / Reuters

Miközben itt tartott Idah, megszólalt a sajtószobában egy sziréna, és hosszú percekig fülsiketítő hangon vijjogott, az ember akár azt is hihette, ezzel valaki bele akarja fojtani a szót az írekbe, de aztán kiderült, hogy állítólag a tűzjelző szólalt meg.

Magáról a játékról alig ejtett szót az írek szakvezetője, aki főleg kapusai és a bemutatkozó Chiedozie Ogbene, a válogatott első afrikai születésű labdarúgójának teljesítményét dicsérte. Majd ezek után az írek kivonultak a teremből, anélkül, hogy lehetőséget adtak volna a magyar újságíróknak felvetések megfogalmazására. Pedig az Indexnek is lett volna kérdése…

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/06/09/schafer-bejatszotta-magat-rossi-eb-csapataba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így változik a közlekedés a portugál-francia meccs miatt

Így változik a közlekedés a portugál-francia meccs miatt

A szerdai portugál−francia meccs miatt is lezárások és járatsűrítések lesznek Budapesten − közölte a Budapesti Közlekedési …