2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Az ETO magabiztosan nyerte a városi rangadót a Gyirmót ellen

Hirdetés

Az ETO magabiztosan nyerte a városi rangadót a Gyirmót ellen

 

 

LABDARÚGÓ NB II., 
17. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–GYIRMÓT FC GYŐR 41 (11)
Győr, ETO Park. Zárt kapus mérkőzés. Vezette: Bogár Gergő (Aradi József, Kovács II. Gábor).
ETO: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez (Fejes 74.) – Kiss M., Bagi, Szimcso (Sipőcz 22.), Májer – Berki – Vári (Farkas B. 46.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gyirmót: Rusák – Major (Kiss B. 78.), Széles, Hudák, Hajdú – Nagy P., Vass Á., Vogyicska – Herjeczki, Varga B. (Mayer Á. 66.), Szatmári (Heffler N. 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél.    

Hirdetés

Gólszerző: Lipták (28.), Májer (51. és 84.), Berki (tizenegyesből 88.) ill. Nagy P. (11.)

MESTERMÉRLEG

Csató Sándor: – Gratulálok a csapatomnak, hiszen a hozzáállás nagyon jó volt! Különösen büszke vagyok, hogy vert helyzetben is a győzelemre törekedtünk. Igyekeztünk a szünetben rendet tenni a fejekben és elhitetni a játékosokkal, hogy ez a meccs nyerhető. Azért cseréltünk a szünetben előre is egy fiatalt, hogy megnyerjük a futóversenyeket és ezekből alakítsunk ki helyzeteket. Ez sikerült a második játékrészben, nagyon boldog vagyok! A Gyirmót egy nagyon jó csapat, nagyon labdabiztos, ezért is nagy eredmény ez a győzelem.

Csertői Aurél: – Az első félidőben, a vezetés tudatában sokkal higgadtabban kellett volna játszanunk és azt a kevés lehetőségünket gólra kellett volna váltani. Miután megkaptuk a második gólt, úgy gondolom az a csapatot nagyon megfogta. Nem tudtunk újítani játékban, óriási hibákat követtünk el. Az ETO teljesen megérdemelten megnyerte a meccset. 

ÖSSZEFOGLALÓ

A Győrben nagyon várt városi rangadóra is zárt kapuk mögött kerülhetett csak sor. A mérkőzés elején egy védelmi hiba után a Gyirmót jutott vezetéshez, Nagy Patrik lőtte ki a bal alsót. A gyárvárosi székelyű ETO azonban gyorsan a vendégek tudtára adta, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy megfordítsa a meccset. Berki szabadrúgása még kapu fölé szállt, Májer lövésénél még Rusák hárítani tudott, azonban a 28. percben egy látványos Lipták Zoltán-góllal sikerült egyenlítenie az ETO-nak. A félidő lefújása előtt még két gyirmóti játékosnak, Vogyicskának és Szatmárinak is lehetősége adódott gólszerzésre, azonban előbbi fölé lőtt, utóbbi pedig Gundel-Takács védése miatt nem talált kapuba.

A második félidő elején sem kellett sokat várni az első találatra. Kovács K. szólója után Májer Milán megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A bekapott gól mintha megbénította volna a Gyirmótot, az első komolyabb vendéghelyzetre húsz percet kellett várni. Az utolsó tíz perc már teljesen az ETO-é volt: Lipták pazar passzát Májer Milán váltotta ismét gólra, majd Berki István büntetőből is betalált a 88. percben. Az eddig remekül működő gyirmóti védelem eddig kettőnél több gólt egyetlen bajnokin sem kapott a szezonban, míg az ETO a Kazincbarcika elleni szeptemberi győzelme után most először tudott háromnál több gólt szerezni egyetlen mérkőzésen. Győzelmének köszönhetően az ETO FC Győr a 10. helyre lépett előre a tabellán, a Gyirmót FC Győr pedig jelenleg az 5. helyen áll. A két győri csapat között hat pontra olvadt a különbség.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek, köszönjük a figyelmet! 

90+1. perc: Két perc a második félidő ráadása. Lipták passza után Farkas B. lövi a labdát kapu fölé 15 méterről. 

88. perc: Berki tizenegyese a bal felsőben. 4-1.  

87. perc: Büntetőt lőhet az ETO, miután Széles rúgja fel Berkit a tizenhatoson belül. 

84. perc: Újabb ETO-gól! 3-1. Lipták külsővel passzolja tovább a labdát középről a jobb oldalon érkező Májer elé, aki pattanás után 7 méterről nagy erővel a hálóba lő.

83. perc: Vashkeba váltja Kiss Mátét. 

79. perc: Májer szabadrúgását üti szögletre Rusák. 

78. perc: Major helyére Kiss B. érkezik a vendégeknél. A fiatal játékos most először játszik az NB II-ben.  

74. perc: Fejes váltja Kerkezt a hazaiaknál. 

71. perc: Herjeczki kap remek indítást, a lövését Gundel-Takács védi.   

 

70. perc: Sárga lapot kap Farkas B. 

66. perc: Újabb gyirmóti csere: Mayer Á. érkezik Varga B. helyére.  

65. perc: Heffler N. érkezik Szatmári helyére a vendégeknél. 

62. perc: Kovács tálal az üresen álló Májer elé, aki kapásból próbálkozik, de rosszul találja el a labdát.  

61. perc: Berki buktatásáért Nagy P. kap sárgát. 

57. perc: Varga B. 17 méterről próbál kapura lőni, azonban a rosszul találja el, a labda alaposan mellé megy. 

51. perc: Megszerzi a vezetést az ETO. 2-1. Kovács K. viszi fel a labdát a saját térfeléről, aztán kiugratja Májer Milánt, aki 16 méterről a bal alsóba lő. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. 

46. perc: Farkas B. állt be a szünetben Vári helyére. 

 

45+2. perc: A tizenhatos jobb sarkától nem messzire Varga B.-t buktatják a hazai védők. A szabadrúgást Szatmári lövi kapura, Gundel-Takács bravúrral üti ki a labdát. Ezzel a lövéssel ér véget az első félidő.

45. perc: Egy perc a ráadás. 

42. perc: Herjeczki iramodik meg az ETO-kapu felé, elcsúszik, így is megtartja a labdát, és visszapasszol Vogyicskához, ő pedig 18 méterről kapu fölé lő. 

41. perc: Berki tálal Sipőcz elé, aki kapura lövi a labdát 10 méterről, Rusák bravúrral véd. 

36. perc: Bagi pakol oda egyet Széles lábára, ez is sárgát ér. 

28. perc: Egyenlít az ETO. 11. Kiss M. jobboldali szöglete után a labda Lipták elé kerül, aki nyolc méterről a bal alsót veszi célba, azonban Nagy P. útját állja a lövésnek. A kipattanót Temesvári sarokkal pörgeti fel, Lipták ezután a kapunak háttal, hanyatt vetődve húzza be a labdát a gyirmóti kapuba.

27. perc: Kerkez passzolja fel a labdát Baginak, aki Berkinek készíti le azt lövésre. A 18 méteres lövést Rusák üti szögletre.

 

24. perc: Májer 17 méteres lövése Rusák kezében landol.

22. perc: Varga B. beadása után Szatmári lő 16 méterről, blokkolják a lövését. Cserél az ETO, Szimcso helyére Sipőcz Bence áll be. 

21. perc: Szimcso lába mégsem javult meg, újra ápolni kell. 

19. perc: Szimcso már jobban van. Berki 21 méteres szabadrúgása elszáll a kapu felett. 

17. perc: Széles rúgja fel Szimcsót, sárga lapot kap a gyirmóti játékos. Szimcso Viktorhoz orvosi segítség érkezik. 

11. perc: Gól, vezet a Gyirmót! 01. Gundel-Takács a hazaadott labdát rosszul passzolja ki, Szatmári felismeri a helyzetet, és azonnal középre passzol. Vogyicska továbbteszi a labdát Nagy Patriknak, aki 17 méterről kapufás gólt lő a bal alsóba.

9. perc: Vogyicska beadását védője szorításában Szatmári fejeli Gundel-Takács kapuja mellé. 

5. perc: Rusák jó mozdul ki a kapujából, Szimcso nem éri így el Vári csúsztatását. 

1. perc: Kezdődik a győri városi rangadó. Fehérben az ETO, sárgában a Gyirmót – utóbbiak kezdik a mérkőzést.

 Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a forduló rangadója. Lássuk, mire jut a középmezőnyben álló ETO FC Győr a járvány miatt több játékosát nélkülöző, de a forduló előtt dobogón álló Gyirmót FC Győr ellen.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-eto-fc-gyor-gyirmot-fc-gyor-2796187

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pelé búcsúzik Maradonától: Remélem, egy nap együtt focizunk az égi focipályákon

Pelé búcsúzik Maradonától: Remélem, egy nap együtt focizunk az égi focipályákon

Gyászol a futballvilág, miután a Diego Maradona szerdán, mindössze 60 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt. 18 …