2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az atlétika kivert kutyájaként évente kétszer körbegyalogolja Magyarországot

Hirdetés

Az atlétika kivert kutyájaként évente kétszer körbegyalogolja Magyarországot

Első olimpiáján Londonban egyéni csúcsot javítva 32. lett a 20 kilométeres gyaloglásban a nyíregyházi Helebrandt Máté, aki négy évvel később Rióban is javított a legjobbján, és ez már a 28. helyre juttatta. Tokióban ugyan elmaradt az újabb csúcsjavítás, de a 32 éves atléta így is a legsikeresebb olimpiájára gondolhat vissza. Ezúttal már a kegyetlenül hosszú 50 kilométeres távnak vágott neki, és a 60 fős mezőny 17. helyezettjeként 3:57.53 órával később ért a célba. Büszke lehet a harmadik olimpiájára, de máris azt emlegeti, hogy a negyediknek, és talán még az ötödiknek a kihívását sem utasítaná vissza.

Tűző napon, végkimerülésig

Magától értetődő, hogy aki félszáz kilométer legyaloglására vállalkozik, ráadásul úgy, mint most Japánban, extrém időjárási körülmények között, annak az edzéseken is jókora távokat kell megtennie. Ráadásul nem lombos fák árnyéka alatt, vagy éppen napkelte előtt, máskor pedig naplemente után. Amit az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Helebrandt Máté ehhez hozzáfűzött, az hihetetlenül hangzik, pedig igaz.

Hirdetés

Évente 4500 kilométert hagyok magam mögött az edzéseken, és ez körülbelül éppen annyi, mintha egy év leforgása alatt kétszer is körbe gyalogolnám az egész Magyarországot, amelynek a kerülete egészen pontosan 2246 kilométer. Egyszer talán ezt is ki fogom próbálni, de nekem továbbra is az a nyíregyházi út menti kerékpárospálya a jól bevált terepem, ahol nap, mint nap gyalogolok. Nem nevetnek ki és gúnyos megjegyzéseket sem tesznek az arra a járók, sokkal inkább biztatnak, és mostanában még gratulálnak is nekem – mondta az SzPress Hírszolgálatnak Helebrandt Máté, akinek profi sportolóként a gyaloglás a hivatása, amihez a szükséges hátteret Nyíregyháza városa és a helyi Sportcentrum mellett a támogatói teremtették meg.

Az atlétika mostohagyerekei

Mint a gyaloglók közül szinte […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/08/14/az-atletika-kivert-kutyajakent-evente-ketszer-korbe-gyalogolja-magyarorszagot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

Két teljesen eltérő félidőt produkált a Chelsea a Tottenham otthonában. A Bajnokok Ligája címvédője az …