2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az átkot és a grúz álmokat is összetörték a török bombagólok az Európa-bajnokságon

Hirdetés

Az átkot és a grúz álmokat is összetörték a török bombagólok az Európa-bajnokságon

Nem csalódtak azok, akik figyelemmel kísérték a Törökország–Grúzia találkozót. A legtöbben török egykapuzást vártak, a félholdasok pedig ennek megfelelően nagy elánnal kezdték az összecsapást. Vincenzo Montella szövetségi kapitány együttese főleg szögletből veszélyeztetett, majd a 10. percben Ayhan találta el egy visszakészítés után a kapufát jó 17 méterről. Nem sokat késett a grúz válasz, egy perccel később Mekvabishvili megpattanó lövésénél kellett résen lenni Günök kapusnak, aki szögletre tolta a próbálkozást.

Az irammal nem lehetett gond, a törökök olykor tetszetős labdajáratása kellő veszélyt hordozott magában, míg a grúzok a kontráikban bíztak.

A török próbálkozásokat a 25. percben siker koronázta. Müldür egy kifejelt labdát zúdított kegyetlenül Mamardashvili kapujának jobb felső sarkába. (1–0)

Hirdetés

GettyImages-2157595944

Fotó: Getty Images

Még ki sem ünnepelték magukat a török szurkolók, amikor egy szép akciót követően Kenan Yildiz talált a kapuba. Apró szépséghiba, hogy mindezt lesről tette, így a videobíró érvénytelenítette a gólt.

A grúzok kijjebb jöttek a török szorításból, olyannyira, hogy a 32. percben összejött az egyenlítés. Kocsorasvili cselezte be magát szépen a 16-on belülre, amit Mikautadze passzolt be a rövid alsóba. A támadó ezzel beírta magát a grúz futball történelemkönyvébe, megszerezve az ország első Eb-gólját. (1–1) Sőt, a 35. percben majdnem megduplázta saját maga és csapat Eb-góljainak számát, egy varázslatos grúz akció után centikkel lőtt a kapu mellé.

Második félidő

A tempót és lelkesedést sem hagyták az öltőzben a csapatok, ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták. Bár a törökök birtokolták többet a labdát, a grúzok nem elégedtek meg az alárendelt szereppel, támadásaik rendre veszélyt hordoztak magukban.

Arda Güler unta meg, hogy csak apróbb lehetőségekhez jutnak a csapatok, és a 65. percben befelé húzva ballal hatalmas gólt „Robbenezett” a jobb felső sarokba. Bár nem sok meccs telt el még a tornából, ez a találat biztosan ott lesz a legszebbek között. (2–1)

GettyImages-2158138075

Fotó: Getty Images

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/06/18/labdarugas-europa-bajnoksag-eb-2024-gruzia-torokorszag-f-csoport-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …