2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az angol gigászt ki is zárhatják, és faramuci módon ennek örülnek is

Hirdetés

Az angol gigászt ki is zárhatják, és faramuci módon ennek örülnek is

Az első hírek arról szóltak, hogy hatalmas botrány alakul az angol labdarúgás élcsapatai körül, a Premier League által folytatott vizsgálat eredményeként pontlevonás, de akár kizárás is várhat a Manchester Cityre. A Sky Sports által közölt jelentés szerint a klubnál 2009 óta minden évben trükköztek a fizetések bejelentésével, a vizsgált idényekben nem volt egyetlen olyan év sem, amikor eleget tettek volna a PL pénzügyi reguláinak.

A The Times újságírója, Martyn Ziegler felvetette annak a lehetőségét is, hogy a kihágások mértéke és gyaníthatóan szándékos mivolta miatt akár ki is zárhatják a Cityt a Premier League-ből. A brit bulvárlap, a The Sun még ennél is tovább ment, és a korábbi bajnoki címek esetleges elvételét is kilátásba helyezte. Délutánra aztán csillapodtak valamelyest a kedélyek, és a különböző médiumok már arról írtak, hogy a kizárás valószínűsége is nagyon kicsi. Valószínűbb, ha vétkesnek is találják az egyesületet, a pontlevonás vagy jó szokás szerint a pénzbírság.

Szintén a helyi bulvársajtó kezdett arról cikkezni, az ügy akár Pep Guardiola manchesteri karrierjének végét is jelentheti. A katalán szakember ugyanis egy korábbi alkalommal kijelentette, ha bármikor is bebizonyosodik, hogy a klubvezetés visszaélt a bizalmával, azonnal veszi a kalapját, és távozik a Citytől. Ám 2022 tavaszán azt is leszögezte, amíg a korábbi vádakat hitelt érdemlően alá nem támasztja valaki, addig 100 százalékig hisz a vezetőiben, és védelmezni fogja a csapatát. A vizsgálati időszakból egyébként két idény esik Guardiola regnálása alá (2016–2018).

Időközben az is kiderült, hogy a négy éve gyűjtött kutatási anyagot az angol liga vezetői egy független szervhez továbbították, a további nyomozást már ott fogják elvégezni. Fabrizio Romano olasz transzferguru posztjai közt arról is lehetett olvasni, a City vezetősége ezúttal nem tud a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulni. Ennek okát nem részletezték, ám jelentősége azért lehet: két évvel ezelőtt, amikor az UEFA két évre eltiltotta volna a nemzetközi kupaindulástól a csapatot ­– mert az a kontinentális szövetség vizsgálata szerint sorozatosan megszegte a pénzügyi fairplayre (FFP) vonatkozó szabályokat –, a CAS a legtöbb vádpont alól felmentette a Cityt. Pontosabban nem találta kellően megalapozottnak az UEFA által végzett vizsgálat következtetéseit.

Hirdetés

Az európai szövetség ezt tudomásul vette, és közleményben jelezte, lezártnak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/02/06/manchester-city-angol-labdarugas-premier-league-balhe-csalas-gazdasagi-vad/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtört a 40 éves átok, álomszerű magyar rajt az Eb-selejtezőben

Megtört a 40 éves átok, álomszerű magyar rajt az Eb-selejtezőben

Óriási esélyt kaptunk A Nemzetek Ligájában mutatott nagyszerű menetelés eredményeként sosem látott esélyként az első …