2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az angol bajnokság a vb-t is dominálja, az NB I-et egy fő képviseli Katarban

Hirdetés

Az angol bajnokság a vb-t is dominálja, az NB I-et egy fő képviseli Katarban

A csapatok 26 fős keretet regisztrálhattak, ezzel egy kivétellel minden együttes élt is. Egyedül az irániak utaznak kevesebben, a korábban a portugálokat is irányító szövetségi kapitány, Carlos Queiroz ugyanis „csak” 25 labdarúgót visz magával Katarba.

A 831 játékosból 134-en futballoznak a Premier League-ben, ez pedig toronymagasan a legmagasabb szám, amellyel egy bajnokság képviselteti magát. A PL-t legtöbben a Manchester Cityből képviselik, szám szerint 16-an, míg a városi rivális Unitedből 14-en, a Chelsea-ből 12-en, a Tottenhamből 11-en, a listavezető Arsenalból pedig 10-en kaptak meghívót.

Második helyen a spanyol La Liga áll, amely 83 futballistát ad a vb-re, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Bundesliga fért oda, 78 játékossal. 

Hirdetés

Érdekesség, hogy a Serie A összetettben annak ellenére is negyedik, hogy az Európa-bajnok Squadra Azzurra ki sem jutott a tornára, 67-en lesznek ott az olasz bajnokságból Katarban.

Az ötödik topliga, a Ligue 1 ebben a felsorolásban szintén ötödik, ám az 56 francia első osztályú játékosból csupán négyen (!) képviselik Franciaországot, a többiek zömével valamelyik afrikai nemzetet erősítik.

Bár sokáig úgy tűnt, a magyar NB I-et hárman is reprezentálják majd a mundiálon, végül a Mmaee-testvérek, Sammy és Rayen nem kerültek be a marokkói együttesbe, így a tunéziai Aissa Laidouni az egyetlen, aki az OTP Bank Ligában mutatott teljesítményével vívta ki a vb-n való részvételt. Ezzel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/11/17/keretek-nemzetek-bajnoksagok-premier-league-otp-bank-liga-statisztika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jó hírek érkeztek Peléről, de továbbra is kórházban van

Jó hírek érkeztek Peléről, de továbbra is kórházban van

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokáról a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház kedden adott újabb tájékoztatást, jelezve, …