2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Aranycipő, zászlóba tekert ukránok és angol győzelem az Eb-selejtezőn

Hirdetés

Aranycipő, zászlóba tekert ukránok és angol győzelem az Eb-selejtezőn

A találkozó kezdése előtt aranycipővel köszöntötték Harry Kane-t, aki az olaszországi góljával a válogatott történetének egyedüli csúcstartójává vált. 

Az ukrán himnusz alatt a vendégjátékosok nemzeti zászlóba tekerve énekeltek, az angol alatt hatalmas élőkép jelent meg – ünnepi hangulat vezette fel az összecsapást.

Ünnepi hangulatban várták a csapatok a meccset

Ünnepi hangulatban várták a csapatok a meccset

Hirdetés

Fotó: Neil Hall / MTI / EPA

A Pickford – Walker, Stones, Maguire, Chilwell – Bellingham, Henderson, Rice – Saka, Kane, Maddison összetételben kezdő angolok irányítottak, bár ez sokáig csak egy büntetőgyanús esetben kristályosodott ki (Kane került a földre), az ukránok egy-egy kontrával próbáltak veszélyeztetni, a fő veszély előtt valójában már les volt, így ha be is talál Roman Jaremcsuk, akkor sem lett volna érvényes.

Ezt követően az angolok rekordere került ismét a középpontba, a félidő derekán nagy helyzetben nem tudott kapu felé bólintani, majd közelről fölé lőtt – de már lesről.

A 37. percben aztán megtört a jég, Bukayo Saka jobb oldali beadása jutott el Harry Kane-ig, aki közelről a kapuba lőtt (1–0).

Nem sokkal később pedig jött a döntő csapás, Bukayo Saka kapott labdát a tizenhatos előterében, kapura fordult, majd 20 méterről hatalmas gólt tekert a jobb felső sarokba (2–0).

Az ukránok 21 éves kapusa, Anatolij Trubin mostanában kevésbé felemelő heteket tudhat maga mögött, Rotterdamban hétszer mattolták a Feyenoord játékosai az Európa-liga-búcsú során… 

És pillanatok múlva itt is meglehetett volna a harmadik, de Kane lapos lövésére leért, így kétgólos hátránnyal fordultak az ukránok.

Harry Kane hiába reklamált a meccs elején tizenegyest, a síp néma maradt – nem sokkal később enélkül is büntetett

Harry Kane hiába reklamált a meccs elején tizenegyest, a síp néma maradt – nem sokkal később enélkül is büntetett

Fotó: Alastair Grant / MTI

A folytatásban a mindössze második meccsét játszó, és először kezdő James Maddison tekerése kerülte el kevéssel a vendégek kapuját, majd Jude Bellingham belőtt labdájáról maradt le mindenki középen, mielőtt Maddison indítása lett kissé hosszú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/03/26/anglia-ukrajna-europa-bajnoki-selejtezo-harry-kane-bukayo-saka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Soha nem látott, exkluzív felvételek az Everestről

Soha nem látott, exkluzív felvételek az Everestről

Zolcer János producer a kilencvenes évek második felében Münchenben élt, és az az ötlete támadt, …