2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Alulról szervál a magyar startup, mint egykoron Michael Chang

Hirdetés

Alulról szervál a magyar startup, mint egykoron Michael Chang

A Magyar Tenisz Szövetség által rendezett újabb háttérbeszélgetésen az elmúlt időszakban sikert sikerre halmozó Valkusz Máté kijelentette, „fontos heteken van túl, karrierje legjobb formájában játszik”. Ráadásul mindez eredménnyel is zárul, hiszen egy 25 ezres ITF-viadal megnyerését követően valamennyi Challenger viadalon, ahol elindult, nem csak felkerült a főtáblára, de a negyeddöntőig, valamint az utóbbi kettőn már az elődöntőig is eljutott.

Ezek a versenyek 120 világranglista pontot hoztak a konyhára, amivel a 460. helyről egészen a 264. pozícióig jutottam előre. Egyre jobban rangsorolt játékosokat tudtam legyőzni, sőt, a legutóbbi osztrák tornán megszereztem az első győzelmemet egy Top 100-as, az ausztrál John Millman ellen – fogalmazott a 23 éves játékos.

A sérülékeny teniszező ezen a viadalon ismét meghúzta a hasfalát, így az elődöntő második játszmájában ismételten elő kellett vennie a már-már védjegyévé váló alsó adogatását. Ahogy a holtfáradt Michaeel Chang tette 1989. május 31-én az Ivan Lendl elleni Roland Garros-döntőben. (Amit meg is nyert, a sportág történetének egyik legnagyobb szenzációját okozva ezzel.)

Fű, siker, motiváció

Máté nem titkolja, ezek az alsó tenyeres pörgetett szervák sokszor meglepik az ellenfeleket. A sérülése úgy tűnik a múlté, és a jövő héten egy olasz Challenger versenyen áll rajthoz a feltörekvő magyar fiatalember – startup, ahogy az üzleti életben mondják –, ahol már a 3. kiemelt lesz.

Hirdetés

Fontos a jó szereplés, ugyanis 1-2 hete maradt arra, hogy valóra váltsa a nagy álmát, és odaérjen az év harmadik Grand Slam-tornájának, Wimbledonnak a selejtezőtáblájára. Ehhez pedig legalább a 220. helyig kellene előre lépnie a világranglistán. A fűborítás nem lenne ismeretlen a számára, hiszen 2016-ban egy bizonyos Denis Shapovalov ellen játszott junior negyeddöntőt a tenisz Mekkájában.

Mindent ennek rendelek most alá, ráadásul fejben jobban megértem, jobban szomjazom a sikert, hiszen eddig a kisebb versenyeken, úgymond kispadon ültem. Nem titok, nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/05/12/alulrol-szerval-a-magyar-startup-mint-egykoron-michael-chang/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejeződött az egyik legjobban várt magyar sportfilm forgatása

Befejeződött az egyik legjobban várt magyar sportfilm forgatása

A napokban befejeződött „A nemzet aranyai” című, egész estés mozifilm forgatása, aminek hősei azok a vízilabdázó …