2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Sport / All-int játszott, és mindent vitt a hétvége magyar hőse

Hirdetés

All-int játszott, és mindent vitt a hétvége magyar hőse

Néhány évvel ezelőtt Kasza Róbert úgy lett magyar bajnok öttusában, hogy az utolsó kört már csak le kellett kocognia, mert akkora volt az előnye, a közönségnek integetve sétált be a célba a Kincsem Parkban. Vasárnap a fehérvári Bregyó közben ismételte magát a történelem az Európa-bajnokságon, ahol Kasza védence, Bereczki Richárd a negyedik sorozat lelövése után már biztos aranyérmesként tette meg az utolsó 600 métert a kombinált számban, még az is belefért, hogy kiintegessen az őt lelkesen buzdító nézőknek. Megható pillanat volt, amikor Kasza – akinek veretes és hivatalosan még be nem fejezett pályafutása során nem jutott osztályrészéül egyéni Eb-arany – könnyezve ölelte meg KSI-s klubtársát és most már tanítványát, majd az ezüstérmes újpesti Szép Balázs edzőjével, Tibolya Péterrel is összeölelkezett.

Érdemben már visszavonultam, de hivatalosan még nem, bár valójában véget ért a pályafutásom – mondta az Indexnek a 36 éves főhadnagy. – Pont egy éve kezdtem el foglalkozni Ricsivel a KSI-ben, megpróbálom átadni neki a tapasztalataimat, hogy elkerülje azokat a buktatókat, sérüléseket, amelyeken én sajnos átestem. Igazából az öt sportágat koordinálom számára, no meg futóedzéseket tartok, mert ez az igazi művészet az öttusában, hogy megtaláljuk a tréningeken a helyes arányt. Úgy tűnik, ez most sikerült, az eredmény, a két aranyérem magáért beszél.

Eddig még nem sikerült kiugró eredményt elérnie, de most össze tudtuk rakni az öt tusát, én magamban úgy fogalmaztam, hogy végre nemcsak részt vett, hanem versenyzett – és ez óriási különbség.

Hirdetés

Ricsi nem tartozik az őstehetségek közé, kemény munkával, tudatos felkészüléssel érte el a mostani sikert.

Minden apró részletre odafigyel, három éve a jobb eredmények érdekében például leszokott a húsevésről, és a jelek szerint a vegán étrend bejött neki.

A 26 éves Bereczki 2006-ben kezdett öttusázni a KSI-ben, és mint mindenki, aki erre a szép sportágra adja a fejét a Központi Sportiskolában, a legendás utánpótlásmesternél, Takács Gyulánál ismerkedett meg az alapokkal, az úszásból és futásból álló kéttusával.

Gyula bának köszönhetem, hogy megszerettem az öttusát, mindenkinek ilyen edzőt kívánok gyerekkorában, amilyen ő. Nemegyszer a dunakeszi otthonába is elvitte a társaságot, ahol főzött, gitározott nekünk, szinte második apánk volt – idézte fel a kezdeteket az újdonsült Európa-bajnok. 

A későbbiekben Füri Csilla, majd az idén elhunyt Schumacher Ákos keze alatt ért el egyre jobb eredményeket, a remek futóedző segítségével kezdte tudatosan építeni a pályafutását.

Talán tőle kaptam a legtöbb útravalót, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/09/20/all-int-jatszott-es-mindent-vitt-a-hetvege-magyar-hose/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korai gálák után vesztes vb-döntő, majd világbajnokverés Budapesten

Korai gálák után vesztes vb-döntő, majd világbajnokverés Budapesten

Ez esetben ugyanis a németek és az angolok mellett a négyszeres világbajnokot is magunk mögött …