2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Aki legyőzte az időt – lírai film egy 101 éves fiatalasszonyról

Hirdetés

Aki legyőzte az időt – lírai film egy 101 éves fiatalasszonyról

Nekünk, magyaroknak – úgy tűnik – különleges képességünk van a túléléshez. Nem lehet véletlen, hogy a kétezres években kétszer is egy honfitársunk volt (és hála istennek, részben még nem is aktuális a múlt idő) a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka. A 2010-es évek elején Tarics Sándor, az 1936-os berlini olimpia vízilabdázó olimpiai bajnoka birtokolta ezt a címet 2016-ban, 103 éves korában bekövetkezett haláláig, 2019. április 13. óta, több mint három éve pedig Keleti Ágnes, Helsinki és Melbourne ötszörös aranyérmese e zárt körű klub doyenje. 

Utóbbiról, a ma már 101 éves legendáról, a Nemzet Sportolójáról készített dokumentumfilmet Oláh Kata rendező-producer. Az alkotást csütörtökön mutatták be a 18. miskolci Cinefest fesztiválon. Ebből az alkalomból beszélgettünk az alkotóval, akinek a férje, Csukás Sándor volt az operatőre. 

Hirdetés

„Két évig tartott a forgatás, meg kell mondanom, nagyon megnehezítette a munkafolyamatot, hogy mindvégig a koronavírus-járvány okozta korlátozások közepette forgattunk” – mondta az Indexnek Oláh Kata, megannyi dokumentumfilm, köztük a honi szocializmus divatkirálynője, Rotschild Klára életét bemutató mozi alkotója.

Nagyon kellett vigyáznunk Ágikára, mert hiába örvend kiváló egészségnek, azért mégiscsak 101 éves. Ott voltunk Ágika századik születésnapján a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában tartott ünnepségen, számos interjút vettünk föl vele.

Megszólal a filmben a Keleti Ágnesnél kereken tíz évvel fiatalabb fotográfus, Keleti Éva, aki már a háború előtt ismerte a későbbi olimpiai bajnoknőt, hiszen családilag összejártak. A fotóművész visszaemlékezése a harmincas, negyvenes évek történéseire a mozi nagy erőssége.

Számos olyan híradórészlet látható a filmünkben, amelyek még sohasem kerültek bemutatásra, sőt, Ausztráliából sikerült megszereznünk azt a kisfilmet, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/09/16/aki-legyozte-az-idot—lirai-film-egy-101-eves-fiatalasszonyrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korai gálák után vesztes vb-döntő, majd világbajnokverés Budapesten

Korai gálák után vesztes vb-döntő, majd világbajnokverés Budapesten

Ez esetben ugyanis a németek és az angolok mellett a négyszeres világbajnokot is magunk mögött …