2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Akár a Hungaroringen is indulhatna a csonka F1-szezon

Hirdetés

Akár a Hungaroringen is indulhatna a csonka F1-szezon

Hétfőn a koronavírus-járvány miatt hivatalosan is elhalasztották a szezon nyolcadik futamát, a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is – közölték a szervezők. Korábban már elmaradt a szezonnyitó Ausztrál GP, elhalasztották Bahrein, Vietnám, Kína, Hollandia és Spanyolország versenyét is, illetve törölték a Monacói Nagydíjat.

Hétfő este aztán közleményt adott ki a Forma-1-et irányító Chase Carey, amelyben a közeljövő, illetve a jövő eseményeiről beszélt. Meglehetősen optimistán.

Bár jelenleg senki nem tudja, mikor javul a helyzet, de javulni fog, és amikor megtörténik, készen fogunk állni, hogy újra versenyezzünk. Határozott célunk, hogy világbajnoki idényt adjunk a szurkolóinknak 2020-ban. Tudjuk, hogy nagy esély van további halasztásokra, ennek ellenére úgy számítunk, hogy a nyáron valamikor el tudjuk kezdeni az évadot, amelyben 15-18 verseny kaphat helyet

Hirdetés

írta Carey.

Azerbajdzsánban június hetedikén futott volna az F1, egy héttel később Montrealban, a Kanadai Nagydíjjal indulhatna az év. Kanada viszont már hétfőn, a játékok hivatalos törlése előtt egy nappal lemondta a részvételt a tokiói olimpián, így erősen kérdéses, hogy június közepén fogadja-e a Forma-1-et. A válasz szinte teljesen egyértelmű nem, vagyis a naptár első kilenc futama eshet kútba.

Chase Carey, a Formula One Group vezérigazgatója, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság főnöke (b)

Chase Carey, a Formula One Group vezérigazgatója, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság főnöke (b)

Fotó: William West / AFP

Kanada után a Francia-, az Osztrák- és a Brit GP jönne a sorban a versenynaptárban, de ezeket az országokat is sújtja a koronavírus. Franciaországot különösen, a britek sem állnak jól, keddtől erősen korlátozzák a kijárást, mert az emberek maguktól nem maradnak otthon. Ausztriában kezelhetőbbnek látszik a helyzet, de már ott is részleges kijárási tilalom van érvényben.

A reális forgatókönyv, hogy június-júliusban nem lesznek képesek megrendezni a versenyeket, azaz már 12 nagydíjjal csúszna el a szezon, ami több, mint a teljes évad fele.

22 GP-t terveztek idén, 2020 minden idők leghosszabb F1-es éve lett volna, de már ott tartunk, hogy 15-18 nagydíjat kell besűríteni mindössze öt hónapba. lehetetlennek tűnik, de jó hír, hogy Az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) szabálykönyve szerint csak 8 versenyt kell minimum megtartani, hogy világbajnokot hirdethessenek.

Vagyis hiába a rengeteg halasztás és törlés, van esély, hogy ha nagyon csonka is, de világbajnoki évad legyen 2020, és ne kelljen törölni az egész évet.

A 2020-as naptár még nem halasztott vagy törölt versenyei:

Június 14.: Kanadai GP

Június 28.: Francia GP

Július 5.: Osztrák GP

Július 19.: Brit GP

Augusztus 2.: Magyar GP

Augusztus 30.: Belga GP

Szeptember 6.: Olasz GP

Szeptember 20.: Szingapúri GP

Szeptember 27.: Orosz GP

Október 11.: Japán GP

Október 25.: Amerikai GP

November 1.: Mexikói GP

November 15.: Brazil GP

November 29.: Abu-dzabi GP

A július 19-i Brit GP után Magyarországra érkezne a mezőny augusztus első hétvégéjén, a Hungaroringet megkérdeztük a nagydíjunk jelenlegi helyzetéről:

“A jubileumi 35. Magyar Nagydíjjal kapcsolatban – amely augusztus 1-2. dátummal szerepel a versenynaptárban – korai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2020/03/25/azerbajdzsani_gp_baku_torles_halasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Londoni futballstadionokban állíthatnak fel járványkórházakat

Londoni futballstadionokban állíthatnak fel járványkórházakat

A főváros futballklubjainak a segítségét kérte a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Sadiq Khan londoni polgármester. Khan …