2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Abramovics ette a kefét Priskin alábökőse láttán

Abramovics ette a kefét Priskin alábökőse láttán

Épp most nézem a tizenegy éves videót, amelyen gólt emel Petr Cechnek FA Kupa-mérkőzésen. A kamera ráközelít Roman Abramovics arcára, és látjuk, hogy a Chelsea tulajdonosát majdnem megüti a guta. Megvan még ez az emlék?

Persze, szoktam nézegetni a régi góljaimat, ezt is, meg amit Wojciech Szczęsnynek, az Arsenal kapusának lőttem két évvel később, az Ipswich színeiben, szintén kupameccsen. Hét évet játszottam összesen Angliában, sok szép emlékem van a szigetországból.

Most azonban az NB II-ben – azt mondják, minden idők legerősebb másodosztályú bajnokságában – játszik, nem akármilyen mezőnyben. A 63 válogatottságánál csak egykori válogatottbeli játékostársának, Dzsudzsák Balázsnak van több, ugye?

Igen, és azt tudja, hogy az eltiltásom után, november elsején éppen Balázsék ellen térek vissza, Debrecenben? Merthogy a Békéscsaba elleni meccsen négy mérkőzésről eltiltottak, mivel megsértettem a bírót.

Ilyen nagyon megsértette?

Az utolsó előtti percben jártunk, 0-0 volt az állás, kiugrottam, és a tizenhatos vonalán belül felvágtak. Tiszta tizenegyes, meg lehet nézni videón. (Megnéztük, az volt – a szerk.) A bíró továbbot intett, én meg mondtam neki valamit.

És meg is ismételte, ha esetleg rosszul értette volna…

Tudja, ilyenkor felfokozott idegállapotban van az ember, én nem tűröm jól az igazságtalanságot. Fura ez, valaki eltöri a másik lábát, és még sárgát sem kap, engem meg kiállítanak, mert csúnyát mondok a bíróra.

Képzelje el, hány gólnál tartana, ha nem kellett volna kihagynia eddig két meccset, és majd még további kettőt!

Most kilenc mérkőzésből hét gólom van, de szerencsére az eltiltásom alatt is játszhatok a megye I-es csapatunkban, ott két meccsen négy gólt rúgtam, persze az nem ugyanaz a szint. Megpróbálok ráhajtani a gólkirályi címre, mármint az NB II-ben. 

Priska

Fotó: Granat Gabor / Győri ETO FC

Menjünk vissza gondolatban Angliába! 2007-ben találkoztunk a Vicarage Roadon, amikor a Watfordban játszott. Senki sem tudja, mennyiért szerződött oda az ETO-tól. Tizenhárom év után megmondaná?

Én sem tudom pontosan, de szerintem egymillió fontért. Ez akkor nem volt rossz pénz, most sem lenne az. Csodás éveket töltöttem a Vicarage Roadon, Brendan Rodgers volt a menedzserünk, nagyon szerettem, akkor kezdte a menedzseri pályafutását. A Chelsea-től került hozzánk, ahol José Mourinho segítője volt. Aztán az Ipswichnél Roy Keane keze alatt játszottam. Ő egészen más típus volt, mint a kedves, megértő Rodgers. Olyan volt, amilyen a pályán: mindent elkövetett a győzelemért, durva pokróc volt, vele nem igazán találtam meg a közös hangot. Talán az sem véletlen, hogy menedzserként nem tud olyan sikereket elérni, mint előzőleg játékosként.

A kétezres, kétezer-tízes évek fordulója a magyar futballisták fénykora volt Angliában, nem is tudom, hányan futballoztak egyszerre a Premier League-ben és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/10/18/abramovics_ette_a_kefet_priskin_alabokose_lattan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Elkapkodták a több százezer forintos VIP-bérleteket a Fradi BL-meccseire

Elkapkodták a több százezer forintos VIP-bérleteket a Fradi BL-meccseire

Rohamosan fogynak a bérletek a Ferencváros labdarúgócsapatának hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseire. Igaz András, a Groupama Arénát …