2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A zseniális sakkvilágbajnok így leplezte le az évszázad pókerblöffjét

Hirdetés

A zseniális sakkvilágbajnok így leplezte le az évszázad pókerblöffjét

Az ínyencek nem is tekintik igazi világbajnoki döntőnek az asztanai párosmérkőzést, hiszen azon a világranglista-második (Jan Nyepomnyascsij) és -harmadik (Ting Li-zsen) méri össze tudását. A címvédő és korábban mindkét mostani döntőst elagyabugyáló norvég Magnus Carlsen motivációhiányra hivatkozva visszalépett a világbajnoki sorozattól, és önként lemondott a címéről. 

Nos, a 32 éves Carlsen – miközben Nyepomnyascsij és Ting a sakkasztalnál gyötri egymást – a kártyaasztalnál remekel. Méghozzá Los Angelestől nem messze, egy kaszinóban, ahol Texas Hold’emet játszik, jelentős sikerrel. Mintha csak olvasni tudna ellenfele gondolataiban!

Az alábbi partiban az oda-vissza licitek után a végére csak ketten maradtak egy Nick nevű játékossal. Nicknek egy treff ász és egy pikk bubi volt a kezében, Magnusnak egy kőr 4-es és egy 3-as, de természetesen ezek lefelé fordított lapok, az ellenfelek nem látják. Azaz alapból sokkal erősebb volt Nick lapja.

Aztán az osztó szép sorjában leosztotta az öt lapot, amiből a játékosok gazdálkodhatnak: egy treff 8-ast, egy pikk 4-est, egy pikk királyt, egy kőr 9-est és egy treff tízest. Amikor az utolsó lap is az asztalra került, már Carlsen volt a nyerő a 4-es párjával, mivel Nicknek nem volt semmije. De természetesen ezt egyikük sem tudta, ezért Nick beblöffölt 3200 dollárt, és így a kassza 10 575-re duzzadt. 

Hirdetés

Carlsennek nem lett volna […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/poker/2023/04/25/magnus-carlsen-sakk-poker-nyereseg-bloff/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kikapott az FTC, csak az alsóházban játszhat tovább a férfi póló BL-ben

Kikapott az FTC, csak az alsóházban játszhat tovább a férfi póló BL-ben

A torna első játéknapját kellemetlen közjáték zavarta meg: az időjárás tréfálta meg a szervezőket, a …