2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A volt F–1-es pilóta les*ggfejezte Fernando Alonsót az Ausztráliában történtek miatt

Hirdetés

A volt F–1-es pilóta les*ggfejezte Fernando Alonsót az Ausztráliában történtek miatt

Az élő közvetítésben annyit lehetett látni, hogy a Mercedes pilótája előtt haladó Alonso a szokásosnál jobban lelassul a hatos kanyar előtt, az őt üldöző brit autója pedig a turbulens levegőtől kissé irányíthatatlanná válik, balra kitör, végül a kavicságyon keresztülszánkázva kitört hátsó kerekekkel a védőfalról visszacsapódik a pályára.

La sanción es una absoluta vergüenza, Russell está metros por detrás y pierde el coche al entrar en curva, hasta el propio Russell ha admitido que ha sido un error suyo.

Estoy seguro de que si en vez de Alonso hubiese sido otro no lo habrían sancionado.

pic.twitter.com/VIRgFTA79F

Hirdetés

— ???? (@zana_oficial) March 24, 2024

A stewardok „potenciálisan veszélyes vezetés” miatt 20 másodperces időbüntetést szabtak ki a spanyolra, miután a versenyt követően beidézték és meghallgatták őt a versenyirányítás irodájában. Alonso úgy nyilatkozott, a hatos kanyar előtt tudatosan próbált más ívet választani, egy korábbi féktávval a jobb kigyorsítás érdekében.

Az esettel kapcsolatban Russellt is meghallgatták, aki váratlannak titulálta Alonso megoldását, mert így túl hirtelen esett a spanyol nyakába, a turbulens levegőben váratlanul tapadást veszítve. Ez a két nyilatkozat szolgált végül a büntetés alapjául.

„Megértem a szándékát, de tényleg túl messzire ment. Ez egy piszkos trükk volt Alonso részéről. Látható, hogy mennyivel lassabban ment, mint a kanyar előtt. Elfogadhatatlan, ha valaki az egyenes közepén a fékre lép” – mondta Van der Garde a saját F1-es podcastjában.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2024/03/28/fernando-alonso-ausztralia-formula-1-f1-george-russell-giedo-van-der-garde/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A 85. percben még hátrányban volt, mégis döntőbe jutott a Fradi a Magyar Kupában

Mind a két csapat jó hangulatban várta a mérkőzést, hiszen míg a Fradi szombaton sorozatban …