2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A világ legnagyobb tehetségeivel kerülhet mélypontra a Dortmund

Hirdetés

A világ legnagyobb tehetségeivel kerülhet mélypontra a Dortmund

A német sajtó nem kímélte a dortmundiakat a legutóbbi, Freiburgban 2–1-re elveszített bajnokit követően – nem is csoda, 

már a nyolcadik (!) alkalom volt ugyanis, hogy pont nélkül maradtak a sárga-feketék a Bundesligában, ez pedig magasan a legtöbb vereség  az élmezőny csapatai közül.

Hirdetés

Az együttes hátvédje, Mats Hummels annak fényében különösen fájónak nevezte a kudarcot, hogy gyakorlatilag minden statisztikai mutatóban felülmúlták Sallai Rolandék csapatát (a magyar játékos sérülés miatt nem léphetett pályára a találkozón). A világbajnok védő nem beszélt mellé, labdabirtoklásban (37–63%), kaput elkerülő (3–11) és eltaláló  (3–5) lövésekben, és a helyzetek minőségét vizsgáló xG-mutatóban is (0,2–1,5) a vendégek felé billent a mérleg.

csakhogy a Freiburg ennek ellenére is két gólt szerzett, Edin Terzic alakulatának erejéből pedig csak a szépítésre futotta.

És ha már a 38 éves szakember szóba került, érdemes megjegyezni, hogy nem vele kezdte a szezont a Borussia, Lucien Favre munkáját azonban decemberben megköszönte a vezetőség.

Edin Terzic alighanem csupán ideiglenes megoldás a Dortmund kispadján

Edin Terzic alighanem csupán ideiglenes megoldás a Dortmund kispadján

Fotó: Leon Kuegeler / AFP

Visszatérve azonban Hummels szavaira, a játékos tökéletesen összefoglalta a dortmundiak legnagyobb idei problémáját: 

hiába játszanak összességében jól a meccseken és dolgoznak ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket, a befejezésekbe rendre hiba csúszik.

Ráadásul a védelem is képes hajmeresztő hibákra, Roman Bürki és Marwin Hitz kapusokkal egyetemben, ez a párosítás pedig finoman szólva nem éppen ideális…

Ezek után talán nincs is min csodálkozni, hogy Terzic kinevezésével sem oldódtak meg a problémák, a német edző mérlege eddig négy győzelem, egy döntetlen és négy vereség a bajnokságban, mindez pedig még a mostani, koronavírus-járvány nehezítette idényben sem elegendő a top négyes helyezéshez.

Ennek ellenére a vezetőség a freiburgi vereséget követően is kiállt a szakember mellett, Michael Zorc sportigazgató úgy fogalmazott, egyáltalán nem őt hibáztatják a vereségért, szerintük amióta átvette a csapatot Favre-tól, alapos és szükségszerű változásokat eszközölt a játékban. Ám a közvélemény és a szurkolók szerint 

Terzicnek nem sikerült kivívnia azt a tisztelet az öltözőben, amit például Hansi Flicknek a rivális Bayern Münchennél Niko Kovac menesztése után igen,

ennek is volt köszönhető, hogy a bajorok játéka egycsapásra megváltozott és azóta halmozzák a trófeákat.

Kétség nem férhet hozzá, a Dortmund utánpótlás-nevelés szempontjából a világ egyik legsikeresebb klubja, a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/02/12/nemet-bajnoksag-bundesliga-borussia-dortmund-haaland-sancho/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezúttal Zalaegerszegen bukott pontokat a Ferencváros

Ezúttal Zalaegerszegen bukott pontokat a Ferencváros

A Ferencváros ugyan az első perctől fogva irányította a találkozót, mégis a hazaiak kerültek előnybe …