2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A Usain Bolt-örökös a Gyulai Memorialra is különleges show-t ígér

A Usain Bolt-örökös a Gyulai Memorialra is különleges show-t ígér

Augusztus 19-én, szerdán tizedszer rendezik meg a Gyulai Memorial atlétikai nagydíjat Székesfehérváron, ami a vírushelyzet miatt ezúttal nézők nélkül zajlik, de a korábban megszokott erősségű mezőnnyel. Világbajnokok, olimpiai bajnokok, érmesek küzdenek meg egymással.

A szervezőbizottság elnöke, Deutsch Péter az online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy év közben többször módosítaniuk kellett a céljaikat, mert többször megváltoztak a feltételek. Külön köszönetet mondott a külügyminisztériumi és határvédelmi dolgozóknak, akik lehetővé tették, hogy a külföldi versenyzők beutazhassanak Magyarországra.

Deutsch felidézett néhány nagy pillanatot a verseny történetéből, 2012-őt, amikor a londoni olimpia sikeres sportolóit is köszönthették a pályán, többek közt Pars Krisztiánt, aki kalapácsvetésben lett aranyérmes. 2018-ban a katari Barsim járt nagyon közel magasugrásban a világcsúcshoz, míg 2017-ben a Gyulai Memorialon futott országos csúcsot 110 gáton Baji Balázs, de a diszkoszvető Kővágó Zoltánnak és a súlylökő Márton Anitának is volt kiemelkedő eredménye a versenyen.

A versenyigazgató Spiriev Attila azt mondta, a Gyulai Memorial legfontosabb motivációja az volt, hogy a nemzetközi versenyen elmaradása (olimpia, Európa-bajnokság) ellenére tudjanak valami célt biztosítani az atlétáknak. Úgy érzi, már az is bravúrnak számít, hogy sikerült világklasszisokat csábítani és el is hozni Fehérvárra, szerinte ők is egy „Lehetetlen Játékokat” hoztak össze.

A versenyzők közül hat világklasszis is beszélt a sajtótájékoztatón. Elsőként a 110 méteres gátfutás világbajnoka, az amerikai Grant Holloway, aki tavaly éppen Fehérváron indította profi karrierjét. „Nagyon sok szeretetet kaptam itt, hálás vagyok a lehetőségért, hogy itt indulhattam” – mondta.

Holloway a koronavírus miatt sokáig az utcán volt kénytelen edzeni, júniusig nem volt pályája. Azóta is sokszor egyedül van, mert csapattársai közül többen feladták ezt a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2020/08/18/gyulai_memorial_sajtotajekoztato_holloway_atletika_nagydij_brazier/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újabb koronavírus-fertőzötteket találtak a FTC női kézilabdacsapatánál

Újabb koronavírus-fertőzötteket találtak a FTC női kézilabdacsapatánál

Újabb négy játékosnak lett pozitív a koronavírus-tesztje a Ferencváros női kézilabdacsapatánál.Az együttes negatív koronavírustesztek birtokában …