2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A török másodosztályba igazolt a kétszeres magyar gólkirály

A török másodosztályba igazolt a kétszeres magyar gólkirály

A török másodosztályú Adana Demirsporban folytatja karrierjét a Budapest Honvéd 33 éves támadója, az olasz Davide Lanzafame. A török csapat Twitteren jelentette be a hírt, kiemelve, hogy Lanzafame kétszer rúgta a legtöbb gólt a magyar első osztályban, illetve kétszeres bajnok – egyet a Honvéddal, egyszer pedig a Ferencvárossal nyert.

Lanzafame összesen háromszor igazolt a Honvédhoz: először 2013-ban érkezett kölcsönbe, utána 2016-ban már teljes igazolással, majd 2018-ban egy évre távozott a Fradihoz, ahol egy szezont töltött az újabb kispesti kaland előtt.

A Demirspor az előző szezonban a harmadik helyen végzett, és épphogy nem jutott fel az első osztályba.

A csatár ez előző szezonban is a Honvéd legtöbb gólig jutó játékosa volt, de Ugrai Roland érkezésével egyre kevesebb szerepet kapott. Az igazolás így is érdekes, mert a Ferencváros színeiben 2018-ban még magabiztosan nyilatkozott arról, hogy Magyarországon képzeli el a jövőjét, többen még azt is meglebegtették, a válogatottnak is hasznára lehetne honosítása esetén.

© Twitter

Lanzafame 2013-ban került Magyarországra egy kiskapu miatt, ami engedélyezte a külföldön bunadügy miatt eltiltott játékosok pályára lépését. A focistát akkor azzal vádolták, hogy még a Bari játékosaként részt vett több olasz másodosztályú bajnoki manipulálásában. A vádakat később ő is elismerte, mondván, egy mérkőzés elcsalásáért 6-7 ezer eurót kapott, majd vádalkut kötött az olasz nyomozó hatóságokkal. Az Olasz Labdarúgó-szövetség 2013-ban 16 hónapra tiltotta el, és 40 ezer euróra büntette.

Magyarországon rövid ideig klublegenda lett azzal, hogy megnyerte a Budapest Honvéddal a bajnoki címet 2018-ban, illetve ugyanabban az évben a legjobb Magyarországon játszó focista címét is megkapta.

A hazai gólkirályok alsóbb osztályokba igazolása már szinte rutin itt: az előző NB I.-es szezon őszi gólkirálya, Feczesin Róbert, és az egész szezon legjobb góllövőjévé vált, Radó András is az NB II.-es Vasasban látta a legjobb lehetőséget.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200825_lanzafame_torokorszag_budapest_honved#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

A magyar csapatot sújtó koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották a Ferencváros és a francia Metz HB …