2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A teniszt is elérte a rasszizmus elleni tiltakozás

A teniszt is elérte a rasszizmus elleni tiltakozás

A japán teniszező, Ószaka Naomi visszamondta részvételét a New Yorkban zajló, eredetileg Cincinnatibe tervezett ATP tenisztorna elődöntőjében, hogy felhívja a figyelmet a vasárnap rendőri intézkedés közben hétszer hátba lőtt Jacob Blake esetére.

Fekete nőként úgy érzem, sokkal fontosabb dolgokra kell most figyelni, mint rám, teniszezés közben”

– indokolta döntését Twitteren.

A 22 éves japán játékos úgy véli, semmilyen komoly eredménye nem lesz annak, hogy nem lép pályára, de – mint indokolta döntését – ha párbeszéd kezdődik egy „nagyrészt fehér sportban”, az egy lépés a helyes irányba.

Oszaka, akinek a belga Elise Mertens lenne az ellenfele a legjobb négy között, azonnal támogatásra talált játékostársai körében, aminek az lett az eredménye, hogy a szervezők úgy döntöttek, egy napra felfüggesztik a játékot.

„A tenisz együttes álláspontot képvisel a faji egyenlőtlenségek és a társadalmi igazságtalanságok ellen, amelyek ismét előtérbe kerültek az Egyesült Államokban” – indokolta döntését közös közleményében a női tornákat szervező WTA, a férfi versenyeket szervező ATP és a sportág amerikai szövetsége, az USTA.

A 29 éves afroamerikai Jacob Blake-et egyelőre tisztázatlan körülmények között lőtte meg két rendőr intézkedés közben. Az eset után zavargásokba torkolló tüntetések kezdődtek Kenoshában. A férfit még vasárnap megoperálták, a kórház jelentése szerint állapota stabil, azonban várhatóan nem lesz képes többé járni.

A napok óta zajló tüntetések egyikén szerdán lövöldözés volt: három embert lőttek meg, kettő közülük meghalt.

Blake mellett szinte a teljes amerikai sportélet kiállt már: a járvány miatti szünet után épp csak újraindult férfi és női kosárlabda-bajnokság (NBA, WNBA), a baseball-liga (MLB) és a labdarúgó-bajnokság (MLS) is elhalaszt meccseket.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200827_oszaka_naomi_jacob_blake_tenisz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hat gólt rúgott a Fradi a Ráckevének, egy találatig eljutott a kiscsapat is

MAGYAR KUPA6. FORDULÓRáckeve VAFC (Pest II.)–Ferencvárosi TC (NB I) 1–6 (0–2) Ráckeve, Ráckevei sportpálya, 2000 …