2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A tavalyinál kétszer több támogatás segíthet enyhíteni a sportegyesületek rezsigondjait

Hirdetés

A tavalyinál kétszer több támogatás segíthet enyhíteni a sportegyesületek rezsigondjait

14 milliárd 440 millió forint.

Schmidt Ádám sportállamtitkár és Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke pénteken bejelentette, 2023-ban minden korábbinál magasabb összeg áll rendelkezésre a magyar sportegyesületek közvetlen támogatására.

Ahogy a korábbi esztendőkben, úgy a SOSZ segítségével megvalósuló állami támogatási program ezúttal is három fő csoportra osztja a sportszervezeteket. Mindhárom csoport számára jelentősen emelkedtek a központi költségvetésből elérhető források…

  • 250 millió forintról 500 millióra, vagyis a duplájára nő a kis- és közepes sportegyesületek támogatásának keretösszege.
  • 3 milliárd 236 millióról 4 milliárd 163 millióra a kiemelt vidéki klubok támogatása, míg
  • 3 milliárd 338 millióról 5 milliárd 697 millióra a kiemelt fővárosi klubok által pályázható létesítménytámogatás összértéke.

A legnagyobb összeget a kiemelt fővárosi klubok között osztják szét. Ide eddig hat egyesület, a Budapest Honvéd, a BVSC, az MTK Budapest, a Ferencváros, az Újpest és a Vasas tartozott. A jövőben a klubok köre a KSI SE-vel, azaz a Központi Sportiskolával, valamint a Csepel SE-vel bővül. Így idéntől már ezen egyesületek számára is jóval nagyobb támogatás lesz elérhető (mintegy 4 milliárd forintból részesülhet a nyolc szervezet).

Hirdetés

Igaz, a két újonnan csatlakozott klub a létesítménytámogatásra elkülönített – az egész csomag legnagyobb részét kitevő – 5 milliárd 697 millió forintos összegből egyelőre nem kaphat, ez 2023-ban is az elmúlt két olimpiai ciklusban a legjobb eredményeket elért hat egyesületnek jár. 

Deutsch Tamás prezentációjában kiemelte, a tavalyi 3 milliárd 338 millió forintos keretösszeg jelentős növelésére az „elszállt rezsiköltségek” miatt óriási szükség volt. Az egyesületek „válláról óriási terhet vehet le.”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/03/hiszek-benned-program-ujabb-finanszirozasi-ciklus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

A világ 2018-ban csodájára járt egy 17 éves norvég atlétának, aki a berlini Európa-bajnokságon két …