2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A szlovákok szenzációs legyőzésével kezdte az Eb-t a női röpiválogatott

Hirdetés

A szlovákok szenzációs legyőzésével kezdte az Eb-t a női röpiválogatott

A zadari C-csoportban utolsóként a magyar és a szlovák válogatott is megkezdte a női röplabda Európa-bajnokságon. Az első két találkozón mondhatni, hogy érvényesült a papírforma, a házigazda horvátok még csütörtökön 3:0-ra legyőzték Svájcot, míg pénteken a csoport toronymagas favoritja, Olaszország szintén 3:0-ra nyert Fehéroroszország ellen. A hat csapatból négy megy tovább a belgrádi folytatásra, a kiegyenlített erőviszonyok miatt az olaszok mögötti három helyre bármelyik másik öt pályázhat.

A szlovák és a magyar együttes elvileg hasonló játékerőt képvisel, és bár aligha illethettük a meccsüket a „sorsdöntő” jelzővel, győzelem esetén (főleg 3:0-s vagy 3:1-es) az egyik fél nagy lépést tehetett a szerb főváros felé.

A koronavírus-járvány miatt a horvát hatóságok úgy döntöttek, hogy nem lehet jegyet árusítani a zadari találkozókra, azonban a szövetségek azért kioszthattak néhány belépőt, amiket első sorban a játékosok igényelhettek meg hozzátartozóik számára. Egy körülbelül 20-30 fős csoport így helyet foglalhatott a Kresimir Cosic Sportcsarnokban, a Himnusz után pedig elő is kerültek a dobok, és persze felzúgott a Ria! Ria!” is.

Hirdetés

Jakub Gluszak szövetségi kapitány a Szakmáry Gréta, Király-Tálas Zsuzsanna, Németh Anett, Gyimes Zsófia, Pallag Ágnes, Pekárik Eszter hatost küldte pályára, Tóth Fruzsina volt a liberó. 

Már a legelső percek előrevetítették, hogy szoros csata volt várható, eleinte egyik csapat sem tudott egymás után két pontot szerezni. Aztán ezt szerencsére a mieink szakították meg Gyimes ejtésével, Szakmáry ütésével és ászával pedig 7:3 volt ide, amikor a szlovákok időt kértek. A sánc egészen parádés munkát végzett eddig, mezőnyben pedig Tóth szántotta fel a pályát.

Az időkérés sem segített rajtuk, hatalmas lendülettel, és ami még fontosabb, pontosan játszott a magyar válogatott, amely folyamatosan tartotta 5-6 pontos fórját.

Szinte hiba nélkül játszottak a magyarok az első szettben

Szinte hiba nélkül játszottak a magyarok az első szettben

Fotó: Luka Stanzl/PIXSELL

A szlovákok szinte vért izzadtak minden labdamenetben, aztán 16:10-nél elkaptak egy jó szériát, ami után Gluszak hívta magához övéit. Jött is a válasz Gyimes centertámadásával, amivel visszaállt a négypontos különbség, ebből azonban gyorsan eltüntettek kettőt Barbora Kosekováék. Nagyon kellett Pallag pontja, akárcsak Király-Tálas szemtelen megoldása és Németh bombája, amivel 20:17-re módosult az állás. Újabb szlovák időkérés, amit hősies magyar védekezés és magyar pont követett, amivel sikerült elvenni a kedvét Marco Fenoglio alakulatának.

Szakmáry csapatkapitányhoz méltón védekezésben és támadásban is vezér volt, zseniális block-outja után 4 szettlabdával gazdálkodhatott a csapat, amiből már az elsőt kihasználta, köszönhetően egy szlovák rövidzárlatnak (25:20).

Az elsőhöz hasonlóan a második felvonás is Pekárik Eszter pontjával indult, aztán viszont több támadás befejezésébe is hiba csúszott a magyar oldalon, ezekkel az outokkal ellépett az ellenfél. Ezúttal Szlovákia vezetett 7:3-ra és Gluszak kért időt. Állandósulni látszott a 3-4 pontos differencia, azaz a vérzés elállt, már csak egy jó sorozat kellett volna az egyenlítéshez. 1-1 egységet azért sikerült lecsípni a hátrányból, Gyimes és Németh szállította ekkor a pontokat, valamint Pallag megoldásai is ültek, egyetlen pontra olvadt a Szlovákia előnye. És bár a Vasast erősítő Mária Zernovic még elodázta a magyar egyenlítést, egy outtal aztán mégis […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/08/20/noi-roplabda-europa-bajnoksag-c-csoport-magyarorszag-szlovakia-1.-fordulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

A Chelsea erőt demonstrált a Tottenham otthonában

Két teljesen eltérő félidőt produkált a Chelsea a Tottenham otthonában. A Bajnokok Ligája címvédője az …