2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A szíve miatt mindenki lemondott az Eb feltörekvő sztárjáról

Hirdetés

A szíve miatt mindenki lemondott az Eb feltörekvő sztárjáról

A 25 éves támadó kisgyerekként szeretett bele a futballba, szülei elmondása alapján szinte semmi más nem érdekelte. Volt egy David Beckham-meze, abban rúgta a bőrt a hátsó kertben, az egyetlen játéka, amivel hajlandó volt foglalkozni, az a focilabda volt. A Vestec nevű ificsapatban kezdte bontogatni szárnyait, és olyan versenyszellem lakott benne, hogy minden olyan meccs után sírt, amikor kikaptak és/vagy nem rúgott gólt. Sőt, egy-egy kihagyott helyzet után is elpityeredett, emiatt le kellett cserélni.

Édesapja rendszeresen kritizálta az oldalvonal mellől, egészen addig, amíg az ifjú Patrik gyógyszere annyira elgurult, hogy visszamutatott neki egy középső ujjat.

Hirdetés

Aztán 11 éves korában felfigyelt rá szülővárosa és egyben Csehország legnívósabb csapata, a Sparta Praha. Itt szépen mászott fel a korosztályos ranglétrán, míg végül 18 évesen bemutatkozhatott az élvonalban is. Persze az út itt sem volt zökkenőmentes, a Sparta akadémiájának vezetői egyszer behívatták egy olyan meccs után, ahol két gólt is szerzett. Azt hitte, dicshimnuszokat fog hallani, ehhez képest önzőnek és lustának titulálták, sőt azt is a fejéhez vágták, hogy ezzel a hozzáállással semmire sem fog menni és inkább vonuljon vissza.

A 2014–15-ös kiírásban alig kapott szerepet, a Sparta pedig 2015 nyarán kölcsönadta a városi rivális Bohemiansnek, ahol megtanult küzdeni és csapatban gondolkodni. Meg is lett az eredménye, 27 alkalommal lépett pályára a Synot Ligában, összesen nyolc gólt szerzett. 20 éves volt, Sparta pedig alig győzött válogatni a kérők között. A licitháborút a Sampdoria nyerte a négymillió eurós ajánlatával, így hát 2016-ban Genovába költözött, de vegyes érzésekkel:

Kicsit szomorú vagyok, mert sok barátot szereztem a Spartánál. De izgatottan várom az olaszországi kalandot, mindig is arról álmodtam, hogy külföldön játszhassak.

Eleinte nem igazán jutott szóhoz Fabio Quagliarella és Luis Muriel mögött, de aztán betalált a Juventus ellen, Marco Giampaolo pedig egyre több esélyt adott neki. Persze kritizálta is olykor, nem hagyta, hogy egyetlen Juve elleni gól a fejébe szálljon. Ahogy telt az idő, úgy bizonyosodott be, hogy jó vásárt csinált vele a Samp, Schick a bajnokságban 32 mérkőzésen 11-szer volt eredményes, az Olasz Kupában három meccs alatt kétszer. Nem meglepő, hogy nemcsak a középcsapatok, hanem a nagyok radarjára is felkerült. A Juventus 30,5 milliót lobogtatva kopogtatott, a felek pedig egymás kezébe is csaptak, csakhogy…

Schick gólja a Juventus ellen

Schick gólja a Juventus ellen

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

Az U21-es Európa-bajnokságról visszatérő Schick két egészségügyi teszten is megbukott.

A Juventus csapatorvosai szívproblémákat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/07/03/patrik-schick-cseh-valogatott-sampdoria-roma-rb-leipzig-leverkusen-juventus-portre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Manchester United megegyezett Raphaël Varane vételáráról

A Manchester United megegyezett Raphaël Varane vételáráról

Raphaël Varane közel áll ahhoz, hogy a Manchester United játékosa legyen – írja a BBC. …