2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A spanyol csókügy legújabb fejleményei az elnököt egyszerre erősítik és gyengítik

A spanyol csókügy legújabb fejleményei az elnököt egyszerre erősítik és gyengítik

Alvise Pérez szabadúszó újságíró – legalábbis elmondása alapján – a közösségi oldalán posztolt egy videót, amelyen a spanyol női labdarúgó-válogatott tagjai a győztes vb-döntőt követően már a csapatbuszon aranyéremmel a nyakukban, pezsgővel a kezükben ünnepelnek, ahogyan azt illik.

Empecemos, @Jennihermoso:

1. ¿Por qué presumías con tus compañeras y posabas entre risas con el meme de tu pico con Rubiales?

2. ¿Por qué todas tus compañeras que ahora se escandalizan gritaron contigo a Rubiales “que se besen” en el autobús tras ver el “pico”?

3. ¿Por qué le… pic.twitter.com/7HjjdpJVLc

— Alvise Pérez (@Alvise_Oficial) August 29, 2023

Természetesen a csapat kulcsembere, Hermoso az egyik hangadó, akit a díjátadón szájon csókolt a gratuláló elnök. A rutinos csatár – a spanyol női válogatott gólrekordere, a vb második legjobbjának megválasztott játékos – pezsgővel a kezében telefonján mutatja társainak azt a képet, amelyen az ő csókjukat párhuzamba állították internetes oldalon Iker Casillas és Sara Carbonero 13 évvel ezelőtti hasonló jelenetével. (Itt jegyezzük meg: a 2010-ben vb-győztes kapus akkor egy párt alkotott a dél-afrikai eseményen tv-bemondóként dolgozó műsorvezetővel. Később össze is házasodtak, 2021-ben elváltak.)

A kiszivárogtatott csapatbuszos felvétel

De vissza a csapatbuszra. Hermoso picit zavartan, de mégsem feldúltan meséli el a történteket a társainak, és taglalja, hogy mennyire meglepte őt a sportvezető tette. Nem sokkal később Rubiales is felszállt a buszra, a csapat tagjai viccesen kérik számon tőle, hogy miért csak egyikük kapott csókot, majd ütemes „csókot, csókot!” és „prezi, prezi” skandálásba kezdenek, mint ahogyan az egy esküvőn szokás, ha a menyasszony és a férj figyelme lankad, a tisztelt násznép viszontfelhívja a figyelmüket „kötelességükre”.

Rubiales mintha kellemetlenül érezné magát tette miatt, próbálja leállítani a kórust, és kifejezi, hogy mennyire szégyelli magát.

Eddig a videós sztori, ami önmagában több kérdést vett fel.

Ugyanis amikor sportágon, majd az országhatáron is gyorsan túlnőtt a történet, a csapat és az érintett Hermoso már teljesen máshogy állt a dologhoz.

Először Rubiales magyarázta a bizonyítványt, hogy Hermoso beleegyezésével történt a csók – erre vajon a pillanat hevében, 76 ezer néző előtt a díjátadón hogyan jött rá, vagy talán abból vonta le ezt a következtetést, hogy nem kapott visszakézből egy pofont –, mire az érintett játékos cáfolata sem maradt el. Szó sem volt beleegyezésről, és „szexista, helytelen cselekedet” áldozatának mondta magát.

Az ibizai vakációját töltő csapat tagjai a nemzetközi vihart kavart esetben egy emberként álltak ki Hermoso mellett, és további mintegy 60 társukkal együtt kilátásba helyezték: addig nem lépnek többet pályára a válogatottban, amíg Rubiales az elnök.

A vezető távozását közben politikai körökben, egyes civil szervezetek és egyéb spanyol, valamint nemzetközi celebritások is szorgalmazták, a nyilvánosság már több fórumon, kisebb-nagyobb létszámú tüntetésen adott hangot nemtetszésének. Illetve erre hivatkozva a női szövetségi kapitány, Jorge Vilda kivételével távozott a válogatott 11 fős szakmai stábjának valamennyi tagja. És Vilda esetében is erősen rezeg a léc.

Az ő távozását már amúgy is követelte a csapat 15 tagja a 2021-es, elveszített Eb-negyeddöntő után, a vb-selejtezők előtt. Arra hivatkoztak, hogy egészségi és érzelmi állapotukra is negatív hatást gyakorol – állítólag kopogás nélkül nyitott be az öltözőjükbe, de a panaszok sora folytatódott –, Rubiales azonban kiállt mellette.

A 15 tiltakozó közül csupán három volt ott most a vb-győztes keretben. Egyikük a torna MVP-jének megválasztott Aitana Bonmatí. A spanyol női futball erősségére jellemző: simán kihordták lábon a tucatnyi játékos hiányát. A selejtezőt nyolc győzelemmel és 53–0 gólkülönbséggel tudták le, a mieinket a Hidegkuti Stadionban 7–0-ra intézték el. A vb mondjuk azért nem volt ennyire sétagalopp, az 1997-es Eb-bronzérem után – az elveszített elődöntő után helyosztót már nem rendeztek – viszont a második érmüket szerezték felnőtt, nagy tornán. És a férfiak 2010-es vb-aranyérme után a nőknél is összejött nekik az elsőség. Innen az erős érzelmi túlfűtöttség, amire a kulcsember Hermoso esetében annyi a plusz, hogy a 69. percben – már egygólos előnynél, a vége is 1–0 lett – büntetőt vétett.

A csapat egyik hőséből könnyen lehetett volna „a főszereplő”. De nem lett, máshol viszont főszerephez jutott, utóbbitól azonban alighanem szívesen eltekintett volna…A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/08/31/labdarugas-spanyol-szovetseg-luis-rubiales-jenni-hermoso-csokugy-noi-vilagbajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nézi vagy csinálja, profi vagy amatőr – a Sport Forumon a helye

Nézi vagy csinálja, profi vagy amatőr – a Sport Forumon a helye

Dudás Hunor, a the path sportmanagament ügynökség ügyvezetője emlékeztetett: a rendezvényre tavaly az adta az …