2020. szeptember 29., keddMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A sárga trikós is bukott a hajdúszoboszlói hajrában, de megőrizte az első helyet

A sárga trikós is bukott a hajdúszoboszlói hajrában, de megőrizte az első helyet

A Tour de Hongrie második szakaszát a lengyel Jakub Mareczko nyerte egy mezőnyhajrá végén, amiben bukás miatt nem tudott részt venni a kerékpáros verseny sárga trikósa, Jon Aberasturi. Szatmáry András a részhajráknál gyűjtött bónusz másodperccekkel a második helyre jött fel az összetettben, jelenleg ő a legjobban álló magyar bringás. 

A szombati hegyi szakasz után a Tour de Hongrie mezőnye az Alföldre látogatott, Debrecen és Hajdúszoboszló közötti 158 kilométer várt a bringásokra, a pálya szintrajza alapján a sprinterek készülhettek a győzelemre. A sík pálya könnyű etapot ígért, de az erős szél és a 36 fokos hőség azért kihívás volt mindenkinek.

A debreceni rajt után néhány kilométerrel máris összeállt egy hatfős szökevénycsoport, benne a magyar válogatott Szatmáry Andrással, rajta kívül Arturo Gravalos (Kometa-Xstra), Diether Sweeck (Alpecin-Fenix), Gilles De Wilde (Vlaanderen-Baloise), Simone Sano (Team Novák) és Ziga Horvat (Adria-Mobil) került be az elmenésbe. 

A szökés legnagyobb előnye 5 perc 27 másodperc volt, de a mezőnyt természetesen nem engedhette őket hazaérni. A céltól húsz kilométerre Gravaloson kívül mindenki beolvadt a bolyba, a spanyol még tíz kilométeren át húsz másodperces előnnyel tempózott a mezőny előtt, de végül őt is megfogták. 

tdh

Fotó: www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A szökevényeknek nem volt teljesen céltalan a kísérletük, mert a szakaszon két részhajrá is volt, ahol bónusz másodperceket is kiosztottak az első háromnak. Ebből Szatmáry profitált a legjobban, összesen öt másodpercet gyűjtött, az első részhajránál első, a másodiknál második lett. Szatmáry a másodperceket a legjobb magyar versenyző címért gyűjtötte be, és az összetettben előrébb jött.  Az első szakasz első eredménylistáján még időkülönbség volt nála is feltüntetve, de a zsűri egy bukás miatt felülvizsgálta a befutót, és végül az első hatvan bringásnak azonos időt ítélt meg. Köztük volt Dina Márton (Kometa-Xstra), Valter Attila (CCC Team), Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) és Szatmáry is. 

Az utolsó 10 kilométerre a nagyobb csapatok álltak a boly élére, a Mitchelton-Scottnál Peák Barnabás vitte a tempót, de a Jumbo-Visma is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2020/08/30/tour_de_hongrie_2._szakasz_debrecen-hajduszoboszlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Dzsudzsák Balázs gólpasszal tért vissza, a DVSC legyőzte a PMFC-t

  LABDARÚGÓ NB II10. FORDULÓDEBRECENI VSC–PÉCSI MFC 3–1 (1–0)Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4180 néző. Vezette: Németh Á. (Vígh-Tarsonyi, Csatári)DVSC: …