2024. február 24., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A rekordok vb-je volt a budapesti, ez az új mérce atlétikában

Hirdetés

A rekordok vb-je volt a budapesti, ez az új mérce atlétikában

Kilenc fantasztikus versenynap után véget ért Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. A szervezők közleményükben emlékeztettek: rekordszámú, összesen 2100 sportoló versenyzett a magyar fővárosban. Rekordszámban vettek részt a vb-n magyar atléták is, akik közül sokan csúcsformában versenyeztek, így megdőlt öt országos csúcs, Halász Bence pedig világbajnoki bronzérmes lett kalapácsvetésben.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a döntés előkészítésében, különösen a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek és elnökének, hogy idén ránk bízták a legféltettebb kincsüket. Köszönet illeti továbbá a magyar szövetséget, a sportolókat, a sportvezetőket és a szurkolókat is – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa.

„Köszönettel tartozunk a kormánynak a támogatásért és a sportág királynőjének új otthonáért. Természetesen a szervezőcsapat fantasztikus munkája is kellett ehhez a világraszóló sikerhez, az önkéntesek helytállása, kitartása pedig mindvégig példamutató és dicséretre méltó volt. A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek pedig köszönjük az együttműködést” – tette hozzá.

Hirdetés

A budapesti vb volt minden idők leglátogatottabb hazai sporteseménye. Összesen 404 088 jegy kelt el, a látogatók 60 százaléka Magyarországról, 40 százaléka külföldről érkezett, a stadion kihasználtsága a délelőttökkel együtt is átlagosan 90 százalék felett volt, az esti döntők többsége pedig telt ház előtt zajlott. A vb-re elérhető jegyek 95 százaléka gazdára talált, az átlagos jegyár 8000 Ft alatt volt.

Csodát és élményt ígértünk, olyanokat, amelyek világviszonylatban is egyedülállóak. Sok kockázatosnak tűnő döntésünk volt, de megérte kockáztatni: a vb minden álmunkat túlszárnyalta, jó volt szervezőnek lenni, jó volt magyarnak lenni ezen a kilenc napon – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

Kilenc napig Magyarországra figyelt a világ: több mint egymilliárd néző követte figyelemmel az atlétikai világverseny eseményeit, megelőzve ezzel a korábban legnépszerűbbnek számító 2017-es londoni vb-t.

A vb kiemelkedő nézettséget hozott többek között Németországban, Franciaországban, Finnországban és még az Egyesült Királyságban is, ahol többen nézték a budapesti versenysorozatot, mint a londoni vb eseményeit.

Rekordszámú, több […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/28/atletikai-vilagbajnoksag-2023-budapest-nemeth-balazs-schmidt-adam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …