2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A Real Madrid úgy nyerte meg ezt a BL-t, hogy néhány kulcsjátékosa alig közepesen játszott

Hirdetés

A Real Madrid úgy nyerte meg ezt a BL-t, hogy néhány kulcsjátékosa alig közepesen játszott

Dénes Tamás futballtörténész, az InfoRádió főmunkatársa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének főtitkára megjegyezte:

a Real Madrid nem játszott jól az első félidőben, ugyanakkor hasonlóan teljesített a Manchester City elleni negyeddöntőben, valamint a Bayern München elleni elődöntőben.

Hirdetés

„Nem lehet azt mondani, hogy a Real Madrid ezeken a mérkőzéseken dominált volna. Nem feltétlen volt más ez a kép, mint amit az azt megelőző négy BL-mérkőzésén mutatott. Mert a Manchester City ellen, legalábbis én azt gondolom, hogy Manchesterben nem futballozta le a Real Madrid a Cityt, és a Bayern ellen is voltak olyan pillanatok, amikor meleg volt a történet, csak a párharc legvégén tudott dönteni és továbbjutni a Real Madrid. Az ember azért vallja be a gyengeségeit, én nagyon nem gondoltam azt szeptemberben, hogy a Real Madridnak ilyen szezonja lesz. Pontosan azon problémák miatt, Karim Benzema távozása és a rengeteg sérülés miatt, amikor azt gondoltam, hogy örüljenek annak, ha valahogy elvergődnek a BL-ben valameddig, a bajnokságban pedig az előző idényben győztes Barcelona mögött bejönnek második helyre. A Gironáról, ugye, akkor még szó sem volt. Ehhez képest valóban fantasztikus idényt produkált a Real Madrid.”

Dénes Tamás kiemelte: Európa nagy része egyoldalú döntőt várt, ehhez képest azonban a Dortmund felemelkedett a Madridhoz, az első félidőben pedig talán fölé is nőtt, csak az utolsó kép mégis az, hogy a Real-játékosok felemelik a BL-trófeát.

Mészáros Ábel sportági szakértő, elemző úgy fogalmazott:

az a nagyon nagy tett a Real Madridtól ebben az átmeneti szezonban, hogy a sok sérülttel, a leköszönő Toni Kroosszal, a távozott Karim Benzema nélkül ilyen szinten teljesített.

A nyári érkezőkkel – élükön Endrickkel és minden bizonnyal Kylian Mbappéval – várhatóan csak még erősebb lesz. Ezzel párhuzamosan pedig vajon melyik rivális tudja felvenni vele érdemben a versenyt Európában a közeljövőben?

„Elég sok hasonlóság van egy BL-szezon és az Európa-bajnokság között, már csak abból a szempontból is, hogy hiányzik az abszolút esélyesség, ezek a tornák egyre inkább ebbe az irányba tolódnak el. A futballtörténelemben ez korábban nem volt így. Mindig volt egy vagy kettő, most ellenben van hat-nyolc csapat.”

A szakértő a németek példáját kiemelve hozzátette: nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/06/03/labdarugas-futball-bajnokok-ligaja-donto-finale-wembley-real-madrid-dortmund-denes-tamas-meszaros-abel-sportcast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meglepetés meglepetés hátán: Szlovákia ellen a világ legjobb karmestere is tehetetlen volt

„Ha egészséges, nincs nála jobb karmester a világon. Bármelyik válogatottban bérelt helye lenne.” Ezt nem …