2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / A Pécs nyerte meg a kiállításokkal tarkított baranyai derbit

A Pécs nyerte meg a kiállításokkal tarkított baranyai derbit

 


LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ

PÉCSI MFC–SZENTLŐRINC 2–0 (1–0)
Pécs,
PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: Horváth Tibor, Rózsa Dávid, dr. Bede Tamás
PMFC: Helesfay – Rácz L., Króner, Preklet – Sági, Futó, Geiger (Gajág, 74.), Katona L. (Keresztes B., a szünetben) – Grabant, Tihanyi (Adamcsek, 62.), Kónya. Vezetőedző: Vas László
Szentlőrinc: Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. – Fröhlich, Hleba (Kovács D., 85.), Kapronczai – Harsányi (Lehoczky, 78.), Sili, Vajda (Kondor, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Grabant (41. – 11-esből), Adamcsek (89.)
Kiállítás: Grabant (63.), ill. Lehoczky (88.), Molnár R. (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Pécsen feszült egymásnak a két baranyai gárda a PMFC és a Szentlőrinc. A találkozó elején mindkét csapat kereste a réseket a másik védelmén, viszont nem sok siker kísérte a próbálkozásokat. Így nem is igazán láthatott nagy helyzetet a kilátogató 3500 ember egészen a 28. percig. Akkor rövidzárlat állt be a pécsi védelemben, a labda Fröhlichnél kötött ki, a Szentlőrinc középpályása azonban nem tudott élni a váratlan lehetőséggel. A tizenegyespont magasságában választották el a labdától. Hasonló helyzetbe került a másik oldalon Geiger, aki Dullót fektette el finom csellel, viszont egy védőbe lőtte a labdát.

Ezek után már sokan elkönyvelték, hogy gól nélküli döntetlennel vonul a szünetre a két csapat, amikor egy újabb pécsi lövésbe kézzel ütött bele Dulló, ami miatt büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Grabant nagyon nyugodtan értékesítette.

A fordulás után sem változott igazán a játék képe, pedig mindkét edző cserélt a szünetben. A 61. és a 63. percben viszont a Pécs gólszerzője tett arról, hogy felpezsdüljön a meccs. Két egymást követő szabálytalanság miatt ugyanis zuhanyozni küldte a játékvezető, ami után a szentlőrinci támadók egyre gyakrabban jártak a pécsi tizenhatoson belül, de igazán veszélyesek nem tudtak lenni.

Jó tíz perc alatt viszont stabilizálta a védelmét a Pécs, és veszélyes kontrákat is vezetett, el is dönthette volna a találkozót. A mérkőzés hajrájában elszabadultak az indulatok, ami miatt a Szentlőrinc is megfogyatkozott, és az azt követő szabadrúgásból Adamcsek pontot tett a meccs végére. A vendégeknél ezzel végleg elszakadt a fonal, még Molnár Róbert is korábban indulhatott el zuhanyozni. 2–0

41. perc GÓÓÓÓÓL! Grabant nyugodtan lőtt a kapu jobb oldalába a balra vetődő Slakta mellett! 1–0 

40. perc Futó nagybedobása Geigerhez került, akinek lövése szentlőrinci kezet ért. A játékvezető büntetőt ítélt! 

35. perc Geiger fektette el Dullót, de lövése egy visszaérő szentlőrincibe elakadt.

34. perc Molnár Róbert jobb oldali beadása elszállt a pécsi tizenhatos felett. A labda a szemközti szögletzászló mellett hagyta el a pályát. 

30. perc Futó játszotta be a Szentlőrinc tizenhatosára labdát, ahol Tihanyit meg is találta, azonban a pécsi támadó lövését blokkolta Havas. 

28. perc Két pécsi védő mellett is elszállt Vajda bal oldali beadása, de Fröhlich nem tudott élni a váratlan lehetőséggel.

27. perc Grabant jobb oldali szögletét Króner fölé fejelte a Szentlőrinc ötöséről. 

25. perc Ivószünetet rendelt el a játékvezető. 

23. perc Sili kapott remek indítást, de a kirohanó Helesfay tisztázott a Szentlőrinc támadója elől. 

22. perc Harsányi indult el a jobb szélen, de végül elvesztette a labdát, majd szabálytalankodott. 

21. perc Hleba szabadrúgása szált el messze a pécsi kapu felett. 

18. perc Molnár Róbert indult meg a felezőről, majd 23 méterről tüzelt a jobbhátvéd, lövése viszont a bal felső mellett szállt el.

17. perc Vajda szögletét Preklet fejelte ki a pécsi tizenhatoson kívülre. 

15. perc Kónya ugratta volna ki Grabantot, de végül a szentlőrinci kapus lefülelte a passzt. A vendégek viszont nem tudták kihozni a labdát, Kónya centerezése azonban több pécsi láb mellett is elment, mire Grabanthoz került, akkor viszont a pécsi középpályásnak nem volt lehetősége lőni. 

14. perc Megérkezett a hivatalos nézőszám, 3500-an szurkolnak a baranyai rangadón. 

13. perc Vajda, a Szentlőrinc középpályása 17 méterről próbálkozott, de lövését Rácz László blokkolta 

12. perc Az első pécsi szöglet veszélyesen szállt Króner felé, de a PMFC védője nem tudott elég magasra ugrani az ötös magasságában. 

10. perc Ismét a Pécs veszélyeztetne, de Grabant jobb oldali emelése elszáll mindenki feje felett. 

9. perc Harsányi ért el egy hosszú felívelést Preklet mellett, de a Szentlőrinc támadója estében már nem tudta kapura irányítani a labdát 18 méterről.

4. perc A pécsi támadás végén Grabant ívelt a jobb szélről középre, de Slakta lehúzta a beadást. 

2. perc Bedobást követően Vajda fejére érkezett a tizenhatos vonalánál a labda, a Szentlőrinc középpályásának fejese viszont Helesfay ölébe hullt. 

1. perc Elkezdődött a találkozó! A Szentlőrinc indította útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok! Közel 3500 ember várja lelkesen már a piros-feketében játszó PMFC-t, illetve aktuális ellenfelét, a ma tiszta fehérben pályára lépő megyei rivális Szentlőrincet. Perceken belül kezdődik a találkozó.

Legutóbb 2019. novemberében, Szentlőrincen találkozott egymással a két gárda. Akkor a hazaiak örülhettek egy 2-1-es sikernek. A PMFC a pandémia miatt végül nem vághatott vissza a megyei riválisnak, de már nem is vágyik renvansra a Pécs Vas László vezetőedző szerint.

– Egyértelműen kijelenthetem, nincs bennünk revansvágy. Minden egyes mérkőzésre ugyanúgy készülünk! Minden ellenfélből próbálunk maximálisan felkészülni, megadni nekik a tiszteletet. Ez nem ellenfélfüggő. Számunkra minden egyes mérkőzés presztízs. Fiatal játékosaim vannak, új bajnokságban játszunk, próbálunk a magunk dolgával foglalkozni, és abból a legtöbbet kihozni – hangsúlyozta a tréner a bama.hu-nak. – Nagyon fontos lenne a türelem a szurkolóink részéről, és ugyanúgy a segítségük is. Nagyon jólesik a játékosainknak a buzdításuk, hogy mellettünk vannak. Sok esetben átsegítenek minket a holtponton. Nem véletlen, hogy minden hétvégén ennyien vannak a meccseinken. A pécsi szurkolók mindig is ott álltak a pécsi futball mögött. Ki voltak éhezve a jó eredményekre, a gólokra. Mi ezzel tisztában vagyunk, és ezt tiszteletben tartva, próbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet megtenni.

A Szentlőrinc abban reménykedik, most is meg tudja lepni ellenfelét harciasságával, és pontot, pontokat tud lopni a riválistól. Ezzel egyébként megszakítaná a Pécs szériáját, amely még hazai pályán sosem kapott ki a Lőrinctől, 2016-ban 2-1-es, 2017-ben 2-0-s, míg 2019-ben 1-0-s sikert aratott ellenük a PMFC az Újmecsekalján.

 – Azt hallottam, hogy az NB III.-ban is mindig jó hangulatú mérkőzéseket játszott a két csapat. Ezt videón is láttam. Az biztos, hogy pörgős, agresszív, jó iramú mérkőzés várható. Erre a találkozóra a csapatomat nem kell külön motiválni, mindenkit maga a mérkőzés ösztönöz. Nagy lehetőség ez a játékosok számára. A Pécsnek már nem újdonság, hogy sok néző előtt játszik, a nálunk lévő srácok közül viszont még sokan nem tapasztalhatták meg, milyen érzés egy ilyen szép tábor előtt játszani. A fiúk már alig várják, hogy kifuthassanak ennyi ember elé a stadionban, és egy jó meccset játszhassanak a kiváló Pécs ellen – árulta el már Marián Sluka, a Szentlőrinc mestere a bamának, aki a Kaposvár elleni sikert követően készíthette fel csapatát. – Azt mondtam már az ajkai vereség után, hogy kiismertem a csapatom, tisztában vagyok azzal, mire képes. Ami Ajkán nem volt meg, azt a Kaposvár ellen beletette mindenki a meccsbe. A találkozó után is mondtam a srácoknak, ilyen teljesítményre van szükség a továbbiakban is. Ha ezt a koncentrált, szervezett csapatjátékot tudjuk hozni, akkor megint van esélyünk a pontszerzésre.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire jutnak egymással a Baranya megyei csapatok, amelyek tavasszal még egyaránt az NB III-ban szerepeltek.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-pecsi-mfc-szentlorinc-2780767

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Már a hetedik percben jött a hideg zuhany a Manchester United – amely az első …