2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A nők egymásnak adják a magyar klasszis riválisát

Hirdetés

A nők egymásnak adják a magyar klasszis riválisát

A formaidőzítés és az összpontosítás magasiskoláját mutatta be a tokiói olimpián a lengyel Wojciech Nowicki, aki az egyéni csúcsát 82,52 méterre javította, és megszerezte az aranyérmet a kalapácsvetők döntőjében. Ugyanitt honfitársa, a már ötszörös világbajnok Pawel Fajdek csak a harmadik helyig jutott, mert az ezüstöt a norvég Elvind Henriksen vette át. Nagy a valószínűsége annak, hogy az augusztusi budapesti világbajnokságon, mondhatni a nagy visszavágón ennek a technikás triónak a tagjai közül kerül ki a győztes.

Az pedig a magyar atlétika legszebb álmának a beteljesülését jelentené, ha a favoritok közé beékelődve az egyik érmet a szombathelyi Halász Bence szerezné meg.

Ennek már csak azért is van realitása, mert a 25 éves hazai reménység négy éve Dohában kiharcolt egy világbajnoki bronzérmet, tavaly pedig, a müncheni Európa-bajnokságon egyedül csak Nowicki tudta megelőzni.

Hirdetés

A tokiói aranyérmes lengyel dobó szerdán ünnepelte a 34. születésnapját, és amint arról az SzPress Hírszolgálatnak beszámolt, ez a nap is csak a kemény munkáról szólt, véletlenül sem az önfeledt poharazgatásról.

Olimpia és Eb után világbajnokságot is nyerne

„Budapesten hatalmas csata alakulhat ki a világbajnoki győzelemért, aminek a kimenetelét most még nehéz megjósolni. Az aranyéremre többen is pályázunk, mindenki ezen a versenyen szeretné a legtöbbet kihozni magából, vállalva, hogy ezért már megint a lemondások rögös útját kell bejárnunk. Nem hinném, hogy Pawel Fajdek, Halász Bence és Elvind Henriksen kevesebbet tenne bele, mint én, aki évről-évre emeli a mércét maga előtt” – nyilatkozta az olimpiai győztes, aki a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/02/24/nowicki-kalapacsveto-halasz-bence-vb-budapest-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

Elárulta titkát az Iglói-módszerrel készülő norvég futózseni

A világ 2018-ban csodájára járt egy 17 éves norvég atlétának, aki a berlini Európa-bajnokságon két …