2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A neves brit lap magyar huligánproblémáról ír a londoni meccs előtt

Hirdetés

A neves brit lap magyar huligánproblémáról ír a londoni meccs előtt

Az újságíró azzal kezdi a cikkét, hogy a magyarok Albánia elleni hazai meccsét a hivatalos számok szerint 273 néző láthatta csupán, ami éles kontrasztot jelent azzal, hogy az Európa-bajnokságon épp a Puskás Arénában lehetett végre újra telt ház előtti meccset rendezni nagy tornán a járványhelyzet kirobbanása óta.

Ennek az oka pedig egy elkeserítő emlékeztető a magyar futball arcának másik feléről.

Hirdetés

A lap emlékeztet arra, hogy a franciák elleni Eb-csoportmeccsen rasszista és homofób viselkedést tapasztaltak egyes szurkolóktól, ezek az esetek pedig a következő találkozókon is megismétlődtek, ami miatt az európai szövetség (UEFA) zárt kaput rendelt el két találkozóra.

Aligha meglepő módon kiemelik, hogy az angolok elleni budapesti mérkőzésen még több rasszista megnyilvánulással szembesültek a játékosok, és hogy fokozott rendőri jelenlét lesz a Wembley-nél kedd este, hogy elejét vegyék az esetleges atrocitásoknak, még ha csak csekély vendégtáborral, mintegy 100 fővel számolnak is a britek.

A fő szabálysértőknek a Carpathian Brigade nevű ultracsoportot nevezik meg, amelynek feketébe öltözött tagjai különös nosztalgiával tekintenek a korábbi magyar birodalom napjaira.

A Carpathian Brigade a nyáron egész Európa figyelmét felkeltette változatos, lenyűgözően koreografált buzdításával, majd előkerült a csúnya oldal is.

A régi birodalom elveszített területei miatti gyász kapóra jön Orbán Viktor miniszterelnöknek, összefonódik a szélsőjobboldali pártja, a Fidesz populista bevándorlásellenes politikájával. Ez a hangulat pedig a lelátókon is megjelenik – jegyzi meg a lap.

Az országban egyre növekszik a rasszizmus, antiszemitizmus és az idegengyűlölet mértéke, amit támogat Orbán kormánya. Az emberek úgy érzik, szabadon kifejezhetik ezeket az érzéseket, ha fekete bőrű futballistát látnak. Lehetőségnek látják arra, hogy kifejezzék a ronda, idejétmúlt fasiszta nézeteket. Itt kevés afrikai bevándorló van, ami bátorítja őket arra, hogy hangot adjanak a gyűlöletüknek. Ez a kormány nem tiltja meg ezeket a megnyilvánulásokat, sőt, támogatja őket.

– idézi a The Times Balázs Pétert, a Bajnai-kormány korábbi külügyminiszterét.

Az ultrákon belül viszont különbséget kell tenni az ország dicső múltjával romantizáló többség és a rasszista megnyilvánulásokat bemutató illetők között.

IMG 20211012 103358

Fotó: Borbély László / Index

Ezen a ponton az újpestiek hosszú ideje szurkoló ultráját, Szabó Balázst szólaltatják meg, aki elmondta, hogy a magyar válogatott külföldi utazásai kapcsán mindig elutasítják ezeket a megnyilvánulásokat.

Ezek az emberek [akik rasszista inzultálásokban részesítették az angol játékosokat] a mi hatáskörünkön kívül vannak. A Carpathian Brigade mintegy 150 fős csoport, amely nem felügyelheti az egész stadiont. Mit tehetnénk vagy mondhatnánk?

Rob O’Connor hozzáteszi, hogy a kamerafelvételeken látható, hogy rendkívül intenzív rasszista […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/10/12/a-neves-brit-lap-magyar-huliganproblemarol-ir-a-londoni-meccs-elott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

A világranglistán 39. magyar játékos a rangsorban 112. osztrák Dennis Novakkal találkozott kedden este, és …