2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A nemzetközi szövetségnél már Muhari Eszteré a vívókvóta

Hirdetés

A nemzetközi szövetségnél már Muhari Eszteré a vívókvóta

A magyar csapat nem szerzett kvótát a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő kvóta jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe. Ezen a – még nem végleges – listán az észt Nelli Differt mögött a keddi állapot szerint már Muhari Eszter áll a második európai helyen.

Kun Anna eltiltásakor a magyar szövetség jelezte: mostantól azon dolgozik, hogy mielőbb bizonyossá és hivatalossá váljon Muhari Eszter indulása – idézte fel az MTI.

Hirdetés

Vívásban most először fordul elő – mióta mindkét […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/05/29/muhari-eszter-vivas-kun-anna-olimpiai-kvota/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hetven éve nem látott pofonba szaladt bele a skót válogatott

Skócia az elmúlt hét évtized legsúlyosabb vereségét szenvedte el világversenyen, amióta az 1954-es világbajnokságon 7–0-ra …