2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / A második félidőben ütötték ki a sereghajtót a Balaton-parton

Hirdetés

A második félidőben ütötték ki a sereghajtót a Balaton-parton

LABDARÚGÓ NB II

16. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–TISZAKÉCSKEI LC 4–1 (0–0)
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Vörös Dániel)
SIÓFOK: Szmola – Polényi, Jagodics B., Varjas Z., Varga B. – Megyesi M. (Krausz, 67.), Szakály A. (Szakály D., a szünetben) – Cipf (György N., 83.), Eördögh A., Kiss B. (Balogh B., 67.) – Horváth P. (Farkas G., 87.). Vezetőedző: Domján Attila
TISZAKÉCSKE: Holczer – Vachtler (Pongrácz, 74.), Csáki, Kiprich D. (Farkas N., 56.), Farkas A. (Horváth A., 74.), Uzoma – Kovács B. (Benke, 67.), Erdei C., Oláh – Zádori, Heffler N. (Gyurján, 67.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Eördögh A. (51.), Cipf (67. – 11-esből), Horváth P. (70.), Szakály D. (79.), ill. Kovács B. (54.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Amilyen jól jött az egyik, olyan rosszul a másik csapatnak a kéthetes válogatott szünet. Nem vitás, az utóbbi időszakban gödörbe kerültek a siófokiak, akik ötmeccses nyeretlenségi sorozattal a hátuk mögött várhatták a sereghajtó elleni fellépését. Ezzel szemben a Tisza–partiak az előző két mérkőzésüket kapott gól nélkül nyerték meg minimális különbséggel, ráadásul legutóbb az élvonalba igyekvő Vasast győzték le.

Hirdetés

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az első félidőben egyik csapat sem adta fel a szervezett védekezést, a percek unalmas mezőnyjátékkal teltek, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A szünetben a legnagyobb kérdést az jelentette, hogy a mérkőzést vajon be tudják-e fejezni a csapatok, hiszen egyre jobban sűrűsödött a köd és csökkent a látótávolság.

A játék az irreális körülmények ellenére folytatódott, de nem is akárhogy: az 51. percben előnybe került a siófoki csapat, majd három perccel később egy váratlan megoldásnak köszönhetően egyenlítettek a vendégek. A körülmények a folytatásban is folyamatosan romlottak, de ennek ellenére újabb tizenkét perc leforgása alatt további három gól született.

Az első félidő alapján egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben, hogy bármelyik csapat ekkora különbséggel gyűjti be a három pontot, de összességében elmondható, hogy a helyzeteit remekül kihasználó BFC Siófok ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Érdekesség, hogy a balatoniak legutóbb 244 napja, még az előző idényben kaptak ki hazai pályán, s a sereghajtó felett aratott kötelező győzelemnek köszönhetően sorozatban tizenkét veretlen mérkőzésnél tartanak pályaválasztóként.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, melynek második félideje öt gólt, s végül 4–1-es siófoki győzelmet hozott. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Molnár Attila kettő percet hosszabbít.

87. perc: Újoncot avatnak a házigazdák: Horváth Péter adta át a helyét Farkas Gábornak.

83. perc: Cserélt a balatoniak szakmai stábja: Cipf Dominik le – György Nico be.

79. perc: GÓL! IMMÁR HÁROMGÓLOS A BFC SIÓFOK ELŐNYE! A sűrű köd miatt nem láttuk a siófokiak negyedik gólját, de a főtribünről érkező információk szerint Szakály Dénes egy visszacselt követően 12 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. 4–1!

74. perc: Ismét változtattak a tiszakécskeiek: Farkas András helyére Horváth Attila érkezett, Vachtler Csaba helyett pedig Pongrácz Viktor a pályán.

70. perc: GÓL! MÁR KETTŐVEL VEZET A BFC SIÓFOK! Varga Bence keresztpasszára Horváth Péter érkezett, s 14 méterről kapásból, becsúszva a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 3–1!

67. perc: Cserére csere a válasz: a vendégeknél Kovács Barnabás helyett Benke Áron a pályán, Heffler Norbertet pedig Gyurján Bence váltotta.

67. perc: Kettős csere a hazaiak oldalán: Medgyesi Márk és Kiss Balázs le – Krausz Raul-Zoran és Balogh Bence Benitó be.

67. perc: GÓL! ISMÉT MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Eördögh András gondolt egyet, majd mintegy 30 méterről kapura lőtte a labdát, Holczer késve indult el, s csak szabálytalanul tudta megállítani Horváth Pétert. A megítélt tizenegyest Cipf Dominik magabiztosan a kapu közepébe lőtte. 2–1!

A körülmények folyamatosan romlanak, a köd továbbra is sűrűsödik, a látótávolság egyre kisebb. A sajtóhelyről már a szemközti kispadokat is alig látni…

A kapott gólokról: a siófokiak neve mellett a forduló előtt 17 állt, melyek közül 10 az első, 7 a második félidőben született (0–30. perc között: 8, 31–59. perc között: 3, 60–90. perc között: 6). A Tisza-partiak védelme 32 alkalommal kapitulált (a legtöbbször a mezőnyben), melyek közül az ellenfelek tizenkétszer az első félidőben, húszszor a második játékrészben találtak be (0–30. perc között: 9, 31–59. perc között: 10, 60–90. perc között: 13).

A Balaton-partiak az eddig lejátszott 15 forduló alatt 16 gólt szereztek, melyek közül 9 az első félidőben, 7 pedig a második felvonásban született (00–30. perc között: 6, 31–59. perc között: 5, 60–90. perc között: 5). Ezzel szemben a vendégek 15 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 7, míg a másodikban 8 gólt jegyezve (00–30. perc között: 3, 31–59. perc között: 5, 60–90. perc között: 7).

56. perc: A vendégek szakmai stábja is változtatásra szánta el magát: Kiprich Dávid helyett Farkas Norbert a pályán.

54. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A TISZAKÉCSKEI LC! Egy lepattanó megszerzését követően Kovács Barnabás váratlanul, 16 méterről lövésre szánta el magát – labdája a bal alsó sarokban kötött ki. 1–1!

51. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Varga Bence balról, laposan adott középre, ahol Eördögh András átvette a labdát, majd fordulásból, 14 méterről kilőtte a kapu bal oldalát. 1–0!

A BFC Siófok a hazai pályán lejátszott 8 bajnokiból haton szerzett legalább egy gólt, míg a kécskeiek a vendégként megvívott 8 bajnokit figyelembe véve öt meccsen vették be legalább egyszer a házigazda kapuját. A siófoki Városi Stadionban rendezett 8 összecsapásból haton is betaláltak a vendégcsapatok.

46. perc: A szünetben cserélt a siófokiak szakmai stábja: Szakály Attilát Szakály Dénes váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben a legnagyobb kérdést az jelenti, hogy a mérkőzést vajon be tudják-e fejezni a csapatok a tervek szerint? Siófokon ugyanis folyamatosan sűrűsödik a köd, egyre jobban csökken a látótávolság. A sajtóhelyről a szemközti főtribünt már nem látjuk…

45. perc: Hosszabbítás nélkül véget ért az első félidő. Hamarosan jövünk a második felvonással!

Vessünk egy pillantást a színes lapokra is… A BFC Siófok játékosai az eddigi 15 forduló alatt 41 lapot kaptak (37 sárga + 4 piros), míg a Tiszakécskei LC futballistái 35 kártyával (32 sárga + 4 piros) gazdagodtak. A tópartiak pályaválasztóként 24 lapot gyűjtöttek (23 sárga + 1 piros), míg a vendégek idegenben 27 lapot kaptak (24 sárga + 3 piros). A siófokiak oldalán Polényi Gábor, míg a vendégeknél Erdei Carlo és Oláh Márk van egyetlen lapnyira az eltiltástól.

34. perc: Medgyesi labdavesztése után Szakály Attila rúgta meg Oláh Mátét, amiért megkapta a mérkőzés második sárga lapját. A megítélt, 25 méteres szabadrúgást Vachtler végezte el – lövése a bal felső sarok felé tartott, de Szmola szögletre ütötte a labdát.

32. perc: Megszületett a találkozó első lapja, miután Kovács Barnabás a kezdőkörben lerántotta Szakály Attilát. Kovács a negyedik sárga kártyáját kapta az igényben, Molnár Attila pedig 80. másodosztályú bajnokiján a 400. sárga lapját osztotta ki.

A BFC Siófok a mögöttünk hagyott 15 forduló alatt hat mérkőzésen nem szerzett gólt – ebből kétszer pályaválasztóként –, míg a Tiszakécskei LC három alkalommal maradt lőtt gól nélkül, mindannyiszor idegenben. A házigazdák eddig öt találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből kettőt hazai környezetben –, míg a vendégek két alkalommal – ebből egyszer idegenben – tudták nullán tartani az ellenfelet. 

28. perc: Kiss Balázs remek csellel csapta be védőit, majd 6 méterről nagy erővel lőtt a hosszú felső sarok mellé lőtt – ez volt a házigazdák első kísérlete.

A két klub ezen a délutánon 4. egymás elleni bajnoki mérkőzését vívja meg a másodosztályban, a közös történelmük nem tekint vissza olyan hosszú múltra. Az örökmérleget kettő döntetlen, valamint egy kécskei győzelem teszi teljessé, a gólkülönbség (3–4) a vendégeknek kedvez(ett). A Balaton–parton a ma esti a második egymás elleni találkozó a második vonalban, a szóban forgó találkozón, 2018. szeptember 30-án gól nélküli döntetlen született.

26. perc: Egy jobb oldali beadást Szmola a mezőnybe ütött, a kipattanó Erdei elé került, aki 22 méterről, kapásból, középről a jobb felső sarok mellé lőtt.

Eltelt az első húsz perc, mely nem sok eseményt tartogatott: a lejegyzett Erdei szabadrúgáson kívül 6–6 szabálytalanságot, egy siófoki szögletet és kettő tiszakécskei lest láthattunk.

A két együttest tíz pont és hét hely választotta el egymástól a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a 18 pontjából tizenkettőt szerzett pályaválasztóként, míg a Tiszakécskei LC 8 pontjából ötöt zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 19 pont szerepel, míg a vendégek az első 45 percek alapján 16 ponttal rendelkeznek.

7. perc: Erdei Carlo végzett el egy szabadrúgást, szemben a kapuval, mintegy 25 méterről – a jobb alsó sarokra tartó lövése nem sokkal ugyan, de mellément, igaz Szmola rajta volt a labdán.

A találkozót Molnár Attila vezeti, munkáját Bertalan Dávid és Vörös Dániel segíti. Molnár pályafutása 80. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 399 sárga mellett 28 piros lap a mérlege. A 31 esztendős Zala megyei játékvezető a Siófoknak eddig tízszer, a Tiszakécskének egyszer vezetett mérkőzést. Érdekesség, hogy a közreműködése mellett egyik csapat sem nyert: a balatoniak öt döntetlen mellett öt vereséget szenvedtek, míg a vendégek az ominózus meccsen 3–1-re kikaptak a Vasastól.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Tiszakécskei LC indította kilencven perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák ezen a napon tiszta fehérben szerepelnek, Szmola Bálint pedig narancssárga dresszében véd. Visinka Ede tanítványai talpig kék szerelésben játsszák le az előttünk álló találkozót, Holczer Ádám kollégájához hasonlóan narancssárga dresszben áll a gólvonal elé.

A tiszakécskei együttes keretében több olyan labdarúgót is találunk, akik korábban a siófoki sikerekért küzdöttek: Beliczky Gergő, Farkas Norbert, Gréczi Gábor, az egykori csapatkapitány, a saját nevelésű Horváth Attila, Pál András, illetve Tajti Norbert is ismerős környezetbe térhetett vissza. Közülük Beliczky Gergő, Gréczi Gábor és Tajti Norbert ezen az estén biztosan nem játszik, a többiek a kispadon kaptak helyet.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 18 pontot gyűjtő, a tabella 13. helyén álló BFC Siófok a 8 egységgel a 20. pozícióban állomásozó Tiszakécskei LC együttesével találkozik. Háromnegyed órával a kezdés előtt alig 5 Celsius-fokot mérhettünk, a levegő párás, ködös – kijelenthető, hogy ennél jobb körülményeket is el tudtunk volna képzelni, de hát mégiscsak november második felében járunk…

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-bfc-siofok-tiszakecskei-lc-2861611

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Miért festik pirosra a focisták arcát Olaszországban a héten?

Miért festik pirosra a focisták arcát Olaszországban a héten?

A Serie A-t régóta követők számára aligha jelent újdonságot, mivel a liga most már évek …