2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A magyar kapusnak könnyek között ért véget a Montenegró elleni vb-meccs

Hirdetés

A magyar kapusnak könnyek között ért véget a Montenegró elleni vb-meccs

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk: ugyan az olimpia óta jelentősen fiatalodott a montenegrói keret, sikeréhes, elszánt fiatalok kerültek a csapatba, akik nagyon erős, fizikális vízilabdát tudnak játszani. Türelmesnek kellett lennünk” – kezdte értékelését a meccs után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, aki hozzátette, a négygólos siker annak fényében különösen jó eredmény, hogy a csapat még odébb van a csúcsteljesítményétől.

„Sejtettem, hogy nem fogunk álomszerűen játszani, de ez nem is volt cél. A napokban még nagyon komoly fizikai terhelést kapott a csapat, a világbajnokság második hetében szeretnénk elérni a csúcsteljesítményünket. Még bőven van hová fejlődnünk, abból a szempontból is, hogy valódi csapattá kovácsolódjunk. A klubidény befejezése óta nem telt el olyan sok idő, minden nap jól jön a csapatépítéshez. Nem lebecsülve Brazíliát vagy Grúziát, akik szintén képesek nagyon kellemetlen vízilabdát játszani, túl vagyunk az előzetesen legkeményebbnek ígérkező ellenfelünkön, ez pedig plusz időt adhat számunkra ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszra még felkészültebbek legyünk” – tette hozzá.

Remek hangulat, remek közönség

S hogy mi lehet a kulcs a minél sikeresebb vb-szerepléshez?

Az alkalmazkodás, az alkalmazkodás és az alkalmazkodás. Napjainkban leginkább erről szól minden labdajáték. Legyen szó az ellenfél stílusáról vagy épp a játékvezetőkről. Az utóbbi időben trend lett, hogy labda nélküli szituációknál is nagyon hamar befújják a kiállítást és az ilyen helyzetekben nagyon koncentrálnak kell lenni, minden játékosnak ott kell lennie fejben, hogy azonnal tudjunk reagálni a megváltozott játékhelyzethez. Nem volt rossz, amit ma nyújtottunk, de ilyen szempontból is van még hová gyorsulnunk és fejlődnünk

Hirdetés

– jelentette ki. 

A tréner a Hajós uszoda hangulatáról is beszélt.

image 6483441 (30)

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

„Hogy mi tetszett igazán? A közönség. Nagy-nagy köszönettel tartozunk nekik, hogy ilyen sokan kijöttek és ilyen remek hangulatot teremtettek. Ugyan tudtuk jó néhány napja, hogy telt ház lesz, és az elmúlt években többször tapasztalhattuk, milyen fanatikus a magyar közönség, ez a ma este mégis extra volt” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

„Korábban nem volt még ilyen elismerésben részem – állt a tudósítók gyűrűjébe a meccs legjobbjának választott Vogel Soma, aki párás tekintettel kereste a szavakat, mikor a kezében tartott Benedek Tibor-díj plakettjéről kérdezték:

Óriási megtiszteltetés és nagyon-nagyon különleges élmény. Egy olyan személy arcképe van ez a kis trófeán, aki fontos szerepet játszott a karrieremben, de nemcsak az enyémben, a csapatban szinte mindenkijében. Borzalmasan sajnálom, hogy nincs itt közöttünk, és nem élhette át velünk ezt a mai napot, mindazt, amit a közönségtől kaptunk. Hatalmas elismerés, hogy ezt a díjat átvehettem.

„Jó értelemben, kisebb sokkhatás volt, amikor a fedett uszodából, ahol melegítünk, átértünk ebbe a medencetérbe. Elképesztő mennyien jöttek ki, hogy szurkoljanak nekünk. Az ő kezük és hangjuk is benne volt ebben a győzelemben” – mondta a csordultig telt lelátók látványáról.

Nem csupán a víz hullámzott

„Számítottunk arra, hogy ez a meccs más lesz, mint azok, amelyeket a világligában játszottunk Montenegróval – tért át a találkozó elemzésére a négy negyed alatt 12 védést bemutató kapus. – Nagyon motiváltak voltak, és akkor sem álltak le, amikor négy-öt góllal el tudtunk lépni tőlük. Szívósak voltak, emiatt is merem kijelenteni: nagyon jó ellenfelek voltak.”

Furcsán hangozhat, de számunkra az egyenes kieséses szakaszban kezdődik majd igazán a világbajnokság, így ez a mai meccs kicsit inkább még a felkészülés része. Egy minden szempontból éles, komoly kihívást jelentő felkészülésé, amelyet sikerrel tudtunk venni. Két ennél valamivel könnyebbnek ígérkező meccs, két kötelező győzelem következik, amit arra kell felhasználnunk, hogy a lehető legjobb állapotban érkezzünk a negyeddöntőbe

– tekintett előre a Ferencváros 24 éves válogatottja.

„Montenegró megmutatta, kemény ellenfél, de bízom abban, hogy náluk keményebb riválisok ellen sem kerülünk bajba. Például ott lesz a vb talán legfontosabb meccse, a június 29-ei negyeddöntő – kezdte […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/22/a-magyar-valogatott-kapus-szamara-konnyek-kozt-ert-veget-a-montenegro-meccs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

Rapport Richárd remizett, riválisa lesz a vb-kihívó

A végig kiegyenlített partiban lépésismétléssel a 34. lépésben született döntetlen. A magyar sakkozónak egy győzelem …