2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A legnagyobb futballklubjaival száll szembe Olaszország és Spanyolország az Európai Bíróságon

Hirdetés

A legnagyobb futballklubjaival száll szembe Olaszország és Spanyolország az Európai Bíróságon

Legalább 15 uniós tagállam sorakozik fel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) mellett az Európai Unió Bíróságán, az Európai Szuperligával foglalkozó eljárásban – olvasható a Politico oldalán.

A lap értesülései szerint 

a szuperliga ellen kiálló államok között van Spanyolország és Olaszország is,

Hirdetés

ami azért meglepő, mert az eljárásban a másik oldalon két spanyol és egy olasz labdarúgóklub, a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus küzd a szuperliga létrehozásának lehetőségéért. Olyan futballnagyhatalmak is a liga ellen lesznek az eljárásban, mint Franciaország és Portugália, de Dánia, illetve Izland is UEFA mellett teszi lesz védjegyét. 

A tagállami beadványok központi eleme az Európában kialakult sportmodell védelme, és az attól való félelem, hogy a kontinensen is az Egyesült Államokban ismert, zárt sportligák alakulnak ki. A beadványok nem kötik a bíróságot, de komoly politikai állásfoglalást jelentenek a tagállamok részéről.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/10/21/uefa-europai-szuperliga-per-europai-birosag-europai-unios-tagallamok-tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fontos sportdiplomáciai pozíciót veszítettünk

Fontos sportdiplomáciai pozíciót veszítettünk

A Nemzetközi Vívószövetség végrehajtó bizottságba tizenhat évi szünet után 2016-ban végre sikerült bekerülnie egy magyar …