2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A közönség hajrázott, a magyar sportmászó erőre kapott a Ludovikán

Hirdetés

A közönség hajrázott, a magyar sportmászó erőre kapott a Ludovikán

A sportmászás és a BMX mellett bréktáncban és gördeszkában versenyeznek a városi sportágak kvalifikációjában, melynek első állomása május közepén volt Sanghajban.

Tusnády Nimród –aki Sanghajban 44. lett, és a hazai állomásra előzetesen azt tűzte ki magának, hogy a maximumot hozza ki magából a második fordulóban – a férfi versenyzők közül utolsóként sétált ki a mászófalhoz.

Az első útvonal tetejére nem sikerült feljutni, ami 9,9 pontot jelentett volna, a másodiknál viszont két ízben is közel járt ehhez, az egyre növekvő közönség újra és újra felbuzduló biztatása mellett kétszer is megérintette a felső elemet, de nem sikerült mindkét kezével megragadni, amelyért kijárt volna a maximális 25 pontot. A harmadik, rendkívül nehéz mászásnál már mosolyogva kísérelte meg újra és újra (9,4 pont), egy ízben még a közönség felé is kiintett még hangosabb támogatást kérve, és bár hosszan vizsgálta az utolsó megmászandó részt, ezen már nem szerzett pontot. 28,8 pontjával a 32. helyen áll a 46 fős mezőnyben.

Hirdetés

Tudtam élvezni ezt a napot, ilyen közönség előtt nem is volt nehéz, nagyon jó volt a hangulat, jó érzés volt ekkora tömeg előtt mászni. Azt, hogy kihoztam-e magamból a maximumot, majd utólag kielemzem. Bőven vannak területek, ahol még tudok fejlődni.

– értékelte a napot Tusády az MTI-nek.

Úgy érzi, egy lépéssel közelebb került a céljához, jobban kezelte a stresszt és kevésbé izgult. Hozzátette, hogy nem gyakran van lehetősége ilyen felemelő hangulatban mászni, jó érzés volt ezt megtapasztalni.

„Nagyon jó betekintés volt ez a jövőre nézve” – fűzte hozzá.

Pénteken a nehézségi mászás (lead) selejtezőjével folytatja majd Tusnády, a két nap eredményei alapján az első húsz jut tovább a szombati elődöntőbe. Az összetett számban a selejtező sorozatból tíz-tíz női, illetve férfi versenyző szerez párizsi kvótát.

Pénteken bemutatkozik a BMX szabadstílus park versenyszámában a 2013-ban világbajnok Kempf Zoltán is. A Ludovika Campuson tartandó második forduló mellett egyéb, izgalmas programokra számíthatnak a látogatók, a fesztivál jellegű kikapcsolódást az Animal Cannibals, a Hősök, MC Kemon és Deniz is biztosítja. Továbbá a szervezők által biztosított felszereléseknek köszönhetően a vállalkozó kedvű résztvevők minden utcai sportban is kipróbálhatják majd magukat.

Thomas Bach: Budapest büszke lehet a rendezésre!

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint Budapest és Magyarország büszke lehet arra, hogy otthont ad a második állomásnak a városi sportágak olimpiai selejtezősorozatában.

A Ludovika Campuson a csütörtök koraesti médiabeszélgetésen a NOB első embere két okot nevezett meg az érintett sportágak ötkarikás programba vételére. Egyrészt, hogy a sport gyökerei a városokhoz köthetők, márpedig ők közel akarták vinni a sportot az emberekhez és nem arra várni, hogy az emberek menjenek oda, ahol a sporteseményeket rendezik. Másrészt pedig ezek a sportágak a hagyományos sportágakhoz képest maguk is fiatalok, újító szelleműek és a vonzóak fiatalok számára. Mint mondta, ez a selejtezősorozat – noha még nem ért véget – sikeresnek tekinthető.

„A magyar sportkultúra az európai sporthagyományok képviselője, eltér a sanghaji városi kultúrától, a kettő ötvözete teszi igazán érdekessé ezt a sorozatot. Ez valami igazán új” – hangsúlyozta.

Kérdésre Bach kitért arra a jelentős számú nemzetközi sporteseményre is, amelyeknek a magyar főváros adott otthont az elmúlt esztendőkben. Mint mondta, Magyarország a városi sportok olimpiai selejtezőjének megrendezésébe is nagy lelkesedéssel vágott bele.

„Magyarország és Budapest nagyon büszke lehet erre a rendezésre!” – fogalmazott. Megjegyezte: nagyon sok fiatal látogatott ki az eseményre csütörtökön.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/21/sportmaszas-tusnadynimrod-olimpia-olimpia2024-parizs2024-budapest-sanghaj-ludovika-campus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gulácsi Péter a Nemzeti Kézilabda Akadémián edz

A NEKA csütörtökön a közösségi oldalán számolt be róla, hogy Gulácsi a Balatonnál tölt néhány …