2022. január 20., csütörtökMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A kézi Eb főpróbáján kiderült: nem koncertre tervezték az új budapesti sportcsarnokot

Hirdetés

A kézi Eb főpróbáján kiderült: nem koncertre tervezték az új budapesti sportcsarnokot

2022. január 13-án elkezdődik a magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, aznap este Magyarország Hollandiával játszik a népligeti Multifunkcionális Sportcsarnokban. Az alkalom miatt 20 022 fő befogadására kialakított csarnok villámsebességgel nőtt ki a földből a buszpályaudvar mögött, 2019 őszén kezdték meg a munkálatokat, 2021. december 16-án pedig meg is tartották az Eb hivatalos főpróbáját. 14

Galéria: Felavatták Budapest legújabb sportlétesítményétFotó: Papajcsik Péter / Index

Hirdetés

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarka már eddig sem elhanyagolható mennyiségű fényt árasztott magából, az új létesítmény pedig erre jónéhány lapáttal rádobott, már százméterekről felismerhető a 40,5 méteres magasságával.

A kapacitása több mint másfélszerese a Papp László Budapest Sportarénáénak, itt ugyanis a nézőtér teljesen körbeér, nem úgy, mint a zuglói kistestvérnél. A legfelső karéj igencsak meredek, de ezzel semmiképp sem trendbontó az épület. A folyosókon, lépcsőházakban még lehet érezni itt-ott a festékszagot, és a felvonók is meglehetősen sterilek – még. 14

Galéria: Felavatták Budapest legújabb sportlétesítményétFotó: Papajcsik Péter / Index

A kiszolgáló helyiségek számát megnövelték, és bár a főpróbán a januárban várható forgalom maximum 20%-ával kellett megküzdeniük, ezt zökkenőmentesen tették. A gyerekeknek (akikből akadt bőven az eseményen) külön élményparkot rendeztek be, és akad még egy fontos különbség a Sportarénához képest: mozgólépcsőn is lehet közlekedni. 

Infrastruktúra szempontjából hozza az új csarnok a nyugati szintet, de ez alapelvárás volt azok után, hogy például a 2016-ban megnyitott Las Vegas-i T-Mobile Arena nagyjából ugyanannyiba került, mint Budapest legújabb csarnoka.

A jumbotron mérete mondjuk elmarad az amerikai átlagtól, de kicsinek azért nem lehet csúfolni, a tengerentúlon pedig indokolatlan kivetítőversenybe kezdtek néhány éve az arénák.

Bár a kapunyitás és a műsor eleje között eltelt másfél óra, a nézők nagy része így sem foglalt helyet kezdésre. Sokan lemaradtak az ország történetének legkiválóbb kézilabdázóinak elismeréséről, ami ráadásul történelmi pillanat volt, hiszen első ízben iktattak be korábbi játékosokat és edzőket az újonnan megalapított Hírességek Csarnokába.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2021/12/16/budapest-multifunkiconalis-sportcsarnok-foproba-ferfi-europa-bajnoksag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Menesztették Ljubomir Vranjest a szlovén kéziválogatott éléről

A szlovén szövetség (RZS) honlapjának beszámolója szerint Franjo Bobinac elnök szerdán telefonon beszélt a szerb …