2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A kétszeres olimpiai bajnok Milákról: Az én feladatom az, hogy benntartsam őt a sportágban

Hirdetés

A kétszeres olimpiai bajnok Milákról: Az én feladatom az, hogy benntartsam őt a sportágban

Nekem mint olimpiai bajnoknak borzasztó azt végignézni, hogy van egy ilyen kivételes ember ilyen csodálatos tehetséggel megáldva, és nem veszi természetesnek azt, hogy csak a rengeteg vagy az azon túlmutató munka vezethet olyan sikerekhez, amelyekkel a tehetségét kamatoztatni tudja. Az én feladatom az, hogy benntartsam őt a sportágban, motiváljam őt az edzésekre, és segítsek neki megtalálni azt a Milák Kristófot, aki imád úszni, aki szeret versenyezni, és aki csak a győzelemben tud gondolkozni

– nyilatkozott a klubvezető az M4 Sportnak.

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes, 23 éves Milák június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. 

Akkor azt mondta,

Hirdetés

fizikailag és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között.

Az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Bő két hete még úgy volt, hogy a Duna Arénában múlt hétvégén rendezett világkupa-viadalon tér vissza, de később úgy döntött, hogy mégsem áll rajtkőre.

Kiderült, hogy az edzésmunkája korántsem megfelelő, amit edzője, Virth Balázs, a szövetségi kapitány Sós Csaba és a szövetség elnöke, Wladár Sándor is szóvá tett.

Gergely István szerint a világcsúcstartó

Miláknak egy baja van, nehezen veszi rá magát, hogy medencébe ugorjon.

„Neki egyetlen banális problémája van, az, hogy be kell menni a vízbe, és edzeni kell. Ezt kell vele megértetni, hogy márpedig az úszás, akármilyen tehetséges is ő, akármilyen adottságai is vannak, csak akkor megy eredményesen, ha beleteszi ezt a munkát” – mondta. Hozzátette: Miláknak nincs baja senkivel, nincs baja az úszással magával, és a versenyzéssel sem, csak a beugrással.

A 47 éves […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/uszas/2023/10/24/uszas-milak-kristof-jovokep-folytatas-gergely-istvan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …