2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / A kétgólos előny sem volt elég a Csákvárnak

A kétgólos előny sem volt elég a Csákvárnak

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
Aqvital FC Csákvár–Dorogi FC 2–2 (0–0)
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 400
néző. Vezeti: Zierkelbach Péter (Aradi József, Horváth Zoltán)
Csákvár: Markek – Major, Albert I., Koch (Nándori, 35.), László N. (Ganbayar, 65.) – Mészáros D. (Magyar Zs., a szünetben), Madarász, Posztobányi – Kocsis B. (Papp M., 78.), Daru (Vörös, 78.), Mim. Vezetőedző: Visinka Ede
Dorog: Mursits (Tulipán, a szünetben) – Nyíri (Beke, 76.), Dlusztus, Berkó, Papp M. – Tóth B., Lénárt, Zabari – Szerencsi (Zuigeber, 61.), Vígh Á. (Kovács M., 76.), Girsik (Rjasko, 81.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Albert I. (1–0) az 51., Posztobányi (2–0) a 71., Tóth B. (2–1) a 73., Kovács M. (2–2) a 90+1. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede:
– Nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után… Kétgólos előnyünk birtokában le kellett volna zárnunk a mérkőzést, ehelyett két pontrúgásból ismét két gólt ajándékoztunk ellenfelünknek.
Németh Szabolcs:
– Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk. A szünet után adtunk tíz percet a hazaiaknak, akik két góllal büntettek. Nem adtuk fel, s akarásunknak meglett a jutalma. A sors igazságtalansága lett volna, ha ma kikapunk …

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazai győzelmi kényszer ellenére az első percekben elmaradtak a várt rohamok, inkább a biztonságot tartotta szem előtt az Aqvital. Mivel a vendégek sem erőltették a támadást, negyedórán keresztül nem forogtak veszélyben a kapuk. Attól kezdve viszont megélénkült a találkozó, előbb Mim Gergely hibázott kecsegtető helyzetben, majd Vígh Ádám kétszer is óriási ziccerben rontott.

A második félidő aztán igazán izgalmasra sikeredett. A hazai együttes Albert István okos góljával megszerezte a vezetést, s ettől megnyugodva egyre magabiztosabb lett. Mikor pedig Posztobányi a kapufás góljával kettőre növelte a csákvári előnyt, úgy tűnt, eldőlt a pontok sorsa. A Dorog azonban nem adta fel, s amire még a vendégszurkolók körében is kevesen mertek volna fogadni, a szépítés után a hosszabbításban egy bődületesen nagy góllal egyenlített.

 

PERCRŐL PERCRE

A játékvezető lefújta a mérkőzést.

91. perc: Kovács Máté 22 méterről bődületesen nagy gól lőtt a jobb felső sarokba, 2–2.

90. perc: Három perc a hosszabbítás.

82. perc: Major jobb oldali beadását Vörös még le is vehette a rövid ötös sarkánál, lövését azonban Tulipán bravúrral védte.

81. perc: Girsik le, Rjasko be.

78. perc: Kettős hazai csere: Daru és Kocsis helyére Papp Milán és Vörös Tamás érkezik.

76. perc: Nyírit Beke, Víghet Kovács váltja a Dorogban.

73. perc: Girsik jobb oldali pontrúgása után Tóth Barnabás 8 méterről fejelt a hálóba, 2–1.

71. perc: Major pontosan lőtte vissza a labdát a jobb oldali alapvonalról, a jobbösszekötő helyén érkezett Posztobányi Patrik és 14 méterről, jobbal úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról pattant gólvonal mögé, 2–0.

65. perc: Hazai csere, a védő László Noel helyére a támadó Ganbold Ganbayar érkezett.

62. perc: Magyar Zsolt 25 méteres, sistergős lövését szemmel védte Tulipán.

61. perc: Szerencsi Miklóst Zuigeber Ákos váltotta.

60. perc: Tóth Barnabás rántotta le Mimet, jött is a sárga.

56. perc: Szerencsi kapott sárga lapot miután buktatta Darut.

51. perc: Kocsis kevergetett a dorogi tizenhatoson belül, okosan gurított, Madarász beadását azonban szögletre mentett Berkó. Madarász jobb oldali sarokrúgását Albert a rövid saroknál a bal alsó sarokba pofozta, 1–0.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Mindkét csapat cserélt, Mészáros Dávidot Magyar Zsolt, a dorogi kapust, Mursits Rolandot Tulipán Ákos váltotta.

A játékvezető lefújta az első félidőt.

39. perc: Madarász jobb oldali szögletét Darut megelőzve Dlusztus fejelte ki.

35. perc: Cserélt a Csákvár: a megsérült Koch Attila helyére Nándori Botond érkezett.

34. perc: Nyíri tarolta le Mimet a dorogi térfél közepén, villant a sárga.

31. perc: Vígh Ádám gyönyörűen fordult le Posztobányiról az ötös vonalán, ajtó-ablak helyzetben azonban elkapkodta a lehetőséget, ballal a bal sarok mellé bombázott.

29. perc: Mit hagyott ki a Dorog? Madarász passzolta el magát a felezővonal közelében, mikor éppen előre volt lendületben csapata. Víghék három az egyben vihették kapura a labdát, ám Koch Attila a tizenhatos vonala előtt nem sokkal mesteri belépővel tisztázott.

26. perc: Ez már komoly helyzet volt: Kocsis Bence a tizenhatos jobb sarkáról, ballal emelt az ötösre, érkezett Mim, és jobb belső a léc fölé kanalazta a labdát.

19. perc: Madarász húzott el a jobb oldalon, okosan gurított vissza a röviden érkező Daru elé, akinek lövését Mursits csak kitenyerelni tudta, a kipattanóra azonban nem érkezett hazai támadó.

17. perc: Papp Máté a balösszekötő helyéről, 13 méterről célozta meg a hazai kaput, a bevetődő Albert testtel hárította a lövést.

14. perc: Berkó sárga lapot érően buktatta Madarászt a dorogi kaputól 25 méterre. Kocsis szabadrúgása alig került el a bal alsó sarkot.

10. perc: Tóth Barna és Nyíri együttes erővel vitte földre Mim Gergelyt a dorogi térfél közepén. Madarász szabadrúgás beívelését azonban Dlusztus könnyedén kifejelte.

6. perc: Az első lövési kísérlet: major szépen fordult le emberéről a dorogi térfélközepén, pontosan tálalt a jobbról beinduló Kocsis elé, aki azonban 15 méterről nem találta el a kaput.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak tiszta sárgában, a vendégek piros-feketében léptek pályára.

 

Amilyen jól rajtolt egy esztendeje a csákvári alakulat – tíz meccs után 18 ponttal állt a táblázaton –, olyan rosszul sikerült idei szezonkezdete. Az eddig lejátszott találkozókon összesen három pontra futotta erejéből, s az NB II egyetlen nyeretlen csapataként sereghajtóként üldözi a mezőnyt.

Az egy hónapja, szeptember 13-án, a nyolcadik fordulóban elmaradt bajnoki találkozót pótolják ma délután Csákváron. Akkor az Aqvital FC a csapatot sújtó koronavírus járvány miatt kénytelen volt elhalasztani az összecsapást. Mára ugyan többé, kevésbé kiegészült kerete, ám az már más lapra tartozik, hogy az egy hónapos kihagyást követően milyen állapotban vannak betegségből felépült játékosai.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A csákváriak első győzelmükre készülnek, míg a Dorog a Budaörs elleni hazai vereség után javítana.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-aqvital-fc-csakvar-dorogi-fc-2788625

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Szoboszlai a BL-ben is olyan gólt rúgott, amiről napokig fognak beszélni

Szoboszlai a BL-ben is olyan gólt rúgott, amiről napokig fognak beszélni

Újabb csodagólt lőtt Szoboszlai Dominik, ezúttal a Bajnokok Ligájában: a Red Bull Salzburg az orosz …