2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A jó oldala a zárt kapuknak: ez lehet a legzöldebb olimpia

Hirdetés

A jó oldala a zárt kapuknak: ez lehet a legzöldebb olimpia

A sportolók és a szurkolók biztosan bánják a zárt kapus olimpiát, a bolygó azonban némileg fellélegezhet miatta. Amikor még nem lehetett tudni, hogy nézők nélkül rendezik meg a tokiói ötkarikás játékokat, az előzetes becslések 2,73 millió tonnányi szén-dioxid-kibocsátással számoltak (ami például Vancouver vagy Melbourne éves termésénél is nagyobb érték), ez viszont nézők hiányában biztosan csökkenni fog. A szakértők 12 százalékkal kisebb fogyasztást várnak, de ez a szám akár nőhet is.

A 2,73 millió tonna sem lett volna a legmagasabb az olimpiák történetében: Rióban 3,6, Londonban 3,3 volt a kibocsátott CO2 mennyisége.

A tokiói szervezők már korábban felesküdtek a környezetvédelemre, ennek köszönhetően például a média képviselőit elektromos kisbuszokkal szállítják a központi buszállomás és a sajtócentrum között, az olimpiai faluban szinte csak megújuló energiát használnak, az érmek pedig újrahasznosított fémhulladékból készültek.

Hirdetés

Azaz ez lehet a legzöldebb olimpia.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/tokio/2021/07/22/ez-lehet-a-legzoldebb-olimpia-zart-kapu-szen-dioxid-kornyezetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

A rövidtávfutó kritizálta az edzőit, emiatt kötelezték arra, hogy hazatérjen. Állítása szerint kényszerítették arra, hogy összecsomagoljon …