2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A járvány kitörése óta Új-Zélandon rekedt egy tongai rögbicsapat

Hirdetés

A járvány kitörése óta Új-Zélandon rekedt egy tongai rögbicsapat

A tongai Tu’uakitau Ha’apai rögbicsapat 29 játékosa Új-Zélandon ragadt a koronavírus-járvány miatt, ugyanis Tonga még a saját állampolgárait sem engedi vissza a hazájukba. A csapat tagjai az elmúlt hat hétben egy aucklandi templom padlóján, matracokon aludtak, és az adományként felajánlott ételekből éltek, írja a Guardian.

A 29 fős csapat március 3-án érkezett Új-Zélandra, hogy ott helyi csapatokkal játszanak. A túrára a játékosok hónapokig készültek abban a reményben, felkelthetik néhány új-zélandi csapat figyelmét, és szerződtethetik őket. Másfél hetet töltöttek az országban, amikor közölték velük, hogy a járvány miatt több meccs már nem lesz.

A csapat edzője, Tuivaita Ueleni azt mondta, a megmaradt ötezer dollárjukat a hazaútra akarták költeni, március 23-ára le is foglalták a repülőjegyeket, ám a reptéren kiderült, hogy a tongai kormány lezárta az összes határát. Az Új-Zélandtól kétezer kilométerre fekvő, csendes-óceáni szigetországban ekkor még egy koronavírus-fertőzött sem volt.

Hirdetés

„Pénz nélkül visszamentünk a Tokaikolo ‘ia Kalaisi templomhoz, ahol felajánlották, hogy ingyen is maradjunk” – mondta Ueleni. Az Auckland külvárosában lévő templom hívei átalakították azt a játékosok számára, matracokat vittek nekik és még egy röplabdahálót is felállítottak a templom kertjében. A játékosok közül húszan is itt élnek, míg kilenc csapattársukat az ottani rokonaik vagy barátaik fogadták be.

Egyébként a rögbicsapat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/05/21/tonga_rogbicsapat_uj-zeland_auckland_kornavirus-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszakkal gyanúsítják

Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszakkal gyanúsítják

Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszakkal gyanúsítják Nikoloz Baszilasvili georgiai teniszezőt, a világranglista 27. helyezettjét családon …