2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A Győr nagyon megszenvedett, de bejutott a döntőbe

Hirdetés

A Győr nagyon megszenvedett, de bejutott a döntőbe

A győriektől Veronica Kristiansen, Silje Solberg és Amandine Leynaud, a debreceniek keretéből pedig Hornyák Dóra és Jovana Jovovics hiányzott, ráadásul Mariana Costa a második percben kivált a játékból, mert összeütközött a kapujából kifutó Catherine Gabriellel. A DVSC brazil jobbszélsőjét agyrázkódás és fejsérülés miatt kórházba szállították.

Három debreceni góllal kezdődött a találkozó, de Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek a 14. percben időt kellett kérnie, mert az egyre kevesebbet hibázó ETO fordított (8–7). A svéd beálló, Linn Blohm góljaival 13–10-re ellépett a Győr, amely szinte ugyanolyan, 58 százalék körüli hatékonysággal célzott, mint ellenfele, de több lövése volt az első félidőben, ennek köszönhetően a szünetben 16–14-re vezetett.

A folytatásban is tartotta magát a DVSC, de a meccs háromnegyedénél már négygólos hátrányba került. Ekkor Szilágyi ismét időt kért, a visszarendeződést és a védekezést kritizálta, majd létszámfölényes támadójátékra állította át csapatát (24–20). Ebben az időszakban Győri-Lukács Viktória termelte az ETO góljait, ám ezt követően megint sokasodtak a hibák, ezt kihasználva a debreceniek felzárkóztak egy gólra (26–25). Ebben a játékrészben egyik csapat sem erőltette a gyors támadásokat, ez is a DVSC-nek kedvezett, és az is, hogy ellenfele hat és fél percig nem talált be. Az utolsó percben Stine Oftedal lövését Bordás Réka blokkolta, így a hajdúságiak az egyenlítésért támadtak, de Vámos Petra bombáját Rü Unhi sáncolta, vagyis nem volt szükség hétméteres párbajra, a győriek egy találattal nyertek.

Linn Blohm nyolc, Győri-Lukács Viktória és Ana Gros öt-öt góllal, Sandra Toft 11 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Planéta Szimonetta hat, Kácsor Gréta öt, Töpfner Alexandra és Vámos Petra négy-négy találattal, Catherine Gabriel tíz, Ann-Cathrin Giegerich két védéssel zárt.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2023/04/22/noi-kezilabda-magyar-kupa-gyor-debrecen-ferencvaros-mtk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferencvárosi csoda képekben

Ferencvárosi csoda képekben

Fotó: Németh Kata / Index Hirdetés Fotó: Kaszás Tamás / Index Fotó: Kaszás Tamás / …