2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A franciáknak nem jön össze a címvédés, dél-amerikai aranyat hoz a vb!

Hirdetés

A franciáknak nem jön össze a címvédés, dél-amerikai aranyat hoz a vb!

Egy kis bevezetés, bár még matematikailag minden kimenetel szóba jöhet, az erősorrend lényege nem a lehetséges pontos végső eredménysor megállapítása, hanem az együttesek valódi erejét igyekszünk listába szedni. Hogy egyértelműsítsük, mivel azt már tudjuk, hogy a csoportelsők milyen ágra kerülnek, így könnyen elképzelhető, hogy – tegyük fel – a két legerősebbnek vélt csapat ugyanarra az ágra kerül, így pedig nem döntőzhetnek egymással, ennek ellenére is erősebbnek véljük mindkettőt, mint a másik lehetséges ágról bárkit.

32. Katar, 29 pont

A keret összértéke: 14,9 millió euró

A rendező az első világbajnoki szereplésére készül, egyben a 2022-es torna egyetlen debütánsa lesz. Ez az egyetlen csapat, amelynek nem kellett selejtezőt játszania ahhoz, hogy kivívja helyét a legjobb 32 gárda között, de az elmúlt éveket tekintve hiba lenne legyinteni a katariakra!

Hirdetés

A válogatott 2019-ben mind a hét meccsét (19–1-es gólkülönbséggel!) megnyerve lett Ázsia-bajnok, többek között Szaúd-Arábiát, Dél-Koreát és Japánt is elintézve, a tavalyi Arany-kupán csak a végső győztes Egyesült Államok tudta felülmúlni az elődöntőben meghívott gárdaként, az év végi Arab-kupán pedig ugyancsak a végső aranyérmes Algéria bizonyult csak jobbnak – a bronzmeccsen Egyiptomot verte meg.

Érdemes lehet figyelni a Spanyolországban is megforduló Akram Afifra, a 4 millió euróra taksált szélső már 26-szor volt eredményes a válogatottban, illetve Almoez Alira, aki 42 találatnál jár a címeres mezben.

31. Szaúd-Arábia, 37 pont

A keret összértéke: 25,4 millió euró

A hatodik világbajnokságán induló együttes első nekifutásra 1994-ben Marokkót és Belgiumot is megverve jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a későbbi bronzérmes svédek állták útjukat – azóta viszont csak egyszer, 2018-ban az utolsó előtti helyről döntő Egyiptom elleni találkozón nyertek, egy 95. perces góllal.

Most Japánt és Ausztráliát is megelőzve jutottak ki a tornára, de alighanem el tudtak volna könnyebb ellenfeleket is képzelni a sorsolás előtt (Argentína, Lengyelország, Mexikó).

30. Irán, 56 pont

A keret összértéke: 59,73 millió euró

Ez az együttes is hatodszor tagja az elitnek, de eddig mind az ötször a csoportkörben vérzett el. Az 1998-as tornán az Egyesült Államok legyőzésével még életben tartották esélyüket Ali Daeiék, de a németek már túl erősnek bizonyultak, 20 évre rá pedig Marokkó 95. perces legyőzése után a portugálok ellen egy pont még összejött (93. perces mentéssel), de a továbbjutás így sem.

Ezúttal sem lesz könnyű a helyzet, hiszen három angolszász válogatott, Anglia, az Egyesült Államok és Wales került a négyesbe.

Az együttes erejét ugyanakkor jól jelzi, hogy Dél-Koreát megelőzve jutott ki első helyen a térségből Katarba, és a portói Mehdi Taremi (20 millió euró) és a leverkuseni Szardar Azmun (12 millió euró) eddig már 28 és 41 gólt hozott össze a nemzeti együttesben.

29. Tunézia, 69 pont

A keret összértéke: 62,4 millió euró

És jön máris egy újabb hatodik mundialjára készülő gárda! Iránhoz hasonlóan itt is a csoportkör volt eddig a maximum, 1978-ban Mexikót megverve, az NSZK-val ikszelve zárt harmadikként a lengyelek és a nyugatnémetek mögött, és itt is hosszú nyeretlenségi széria ért véget 2018-ban, Panama két vállra fektetésével – a bronzmeccsen is összefutó belga–angol kettőssel szemben mondjuk ez is kevésnek bizonyult.

A mostani ellenfelek sem tűnnek éppen könnyűnek, hiszen itt van a címvédő Franciaország, az Eb-elődöntős Dánia, valamint Ausztrália is.

Costa Rica-i öröm az olaszok megverése után

Costa Rica-i öröm az olaszok megverése után

Fotó: Adam Davy – EMPICS / Getty Images Hungary

28. Costa Rica, 102 pont

A keret összértéke: 18,75 millió euró

El nem fogják hinni, de a közép-amerikai ország válogatottja is hatodszor érdekelt a végső viadalon. Először 1990-ben próbálkozhatott, Skócia és Svédország legyőzése pedig rögvest nyolcaddöntőt is ért a brazilok mögött – Csehszlovákia viszont már nagy falatnak bizonyult.

A dél-koreai–japán közös rendezésű 2002-es tornán is a selecao csoportjába kerültek, ez pedig végzetesnek bizonyult, hiszen hiába verte meg mindenki Kínát, és hiába ikszeltek a törökökkel, gólkülönbségük miatt csak a harmadikak lettek a csoportban. Amelyben csak a későbbi arany- és bronzérmes volt…

A 2006-os tornán csoportutolsók lettek, 2014-ben viszont a vb egyik csodáját mutatták be azzal, hogy a három világbajnokot is tartalmazó D csoportból Uruguay, Olaszország és Anglia ELŐTT első helyen jutottak tovább! A csodás menetelés Görögország büntetőkkel történő legyőzése után a hollandok ellen ért véget – ugyancsak tizenegyespárbajban, így veretlenül zárták a viadalt!

Érdekesség, hogy a keret összértéke az egész mezőny utolsó előtti helyezettje. Ezek után aligha meglepő, hogy nem várunk tőlük csodát a spanyol és német válogatottal bíró E jelű négyesben, de hát ott van az a 2014-es emlék…

27. Ausztrália, 112 pont

A keret összértéke: 38,4 millió euró

Pedig tényleg nem volt semmi ilyen rendezési elv vagy bármi, de Ausztrália is a hatodik vb-jére készülhet… Ehhez Costa Ricához hasonlóan interkontinentális pótselejtezőre volt szüksége, Ausztrália Perut verte gól nélküli játékidő után tizenegyesekkel, Costa Rica pedig Új-Zélandot múlta felül 1–0-ra.

A Socceroos eddigi legjobb szerepléséhez 2006-ig kell visszamennünk az időben, amikor Japánt megverte a csoportnyitón Tim Cahill duplájával 3–1-re (pedig a 84. percben még 0–1 volt az állás!), a záráson pedig Harry Kewell mentett pontot a horvátok ellen, így az európai együttest megelőzve lett második a címvédő Brazília mögött. A nyolcaddöntőben a végső győztes olaszok a rendes játékidő 95. percében elvégzett Francesco Totti-büntetővel ejtették ki az együttest, amely négy évre rá Szerbiát legyőzte ugyan 2–1-re, rosszabb gólkülönbséggel így is Ghána (valamint az első Németország) mögé szorult.

A mostani együttesekben viszont már nincsenek olyan klasszisok, mint Cahill, Kewell vagy akár Mark Viduka, szóval már az is bravúrnak számítana, ha a két európai riválist meg tudnák szorítani.

25. Dél-Korea, 151 pont

A keret összértéke: 164,48 millió euró

Tizennégy vélemény mellett is kialakult két holtverseny (illetve egy helyen egy pont különbség, szóval voltak szoros párharcok bőven), itt a legmagasabb egyéni pontszám (vagy hasonlónál a több jó eredmény) rangsorolt. Ebben maradtak alul az ázsiaiak, mivel nekik a legjobb helyük „csak” egy 15. volt, míg afrikai riválisuknak akadt egy 13. is.

Az aligha jelent meglepetést, hogy Dél-Korea kint van a tornán, hiszen zsinórban a 10. alkalommal érte ezt el, ennél hosszabb aktív szériája pedig csak Argentínának, Brazíliának, Németországnak és Spanyolországnak van!

A legjobb szereplés a részben hazai rendezésű 2002-es viadal volt, amikor a csoportkörben Lengyelországot és Portugáliát is megverték Pak Dzsi Szungék, és mivel az Egyesült Államok pontot szerzett ellenük, így a két európai csapat lemaradt a folytatásról. Ami botrányoktól sem volt mentes, hiszen Olaszország és Spanyolország ellen igencsak vitatható játékvezető ítéletek kellettek a továbbjutáshoz, de az elődöntőbe jutást nem kell magyarázni, ahogyan a németek és törökök elleni vereség miatt sem kell szégyenkezniük.

A 2010-es tornán Argentína mögött másodikként jutottak tovább Görögország és Nigéria kárára, Uruguay viszont Luis Suárez duplájával a nyolcaddöntőben már megálljt parancsolt.

A gárda egyértelműen legnagyobb sztárja a Tottenhamet erősítő Szon Hung Min (70 millió euró), akinek sokáig kérdéses volt a részvétele is, hiszen nemrég műteni kellett az arcát csonttörés miatt.

Dél-Korea 2002-ben az olasz aranyálmokat is elgáncsolta

Dél-Korea 2002-ben az olasz aranyálmokat is elgáncsolta

Fotó: Gary M. Prior / Getty Images Hungary

25. Kamerun, 131 pont

A keret összértéke: 155 millió euró

A Szelídíthetetlen Oroszlánok 1990-ben Argentínát, Romániát és a Szovjetuniót is megelőzve csoportelsőként mentek a 16 közé, ahol Kolumbiát hosszabbításban múlták felül, és csak a ráadásban kaptak ki az angoloktól a negyeddöntőben.

Ezt követően viszont csupán egy vb-meccset nyertek, a legutóbbi két indulásuk során 2010-ben és 2014-ben is három vereséggel, 2–5-ös és 1–9-es gólkülönbséggel zártak.

Algéria ellen drámai csatában harcolták ki a nyolcadik vb-részvételüket, a hazai meccsen 1–0-ra kikaptak, a visszavágón 1–0-ra hozták a rendes játékidőt, a 118. percben viszont egyenlített a rivális. Volt még egy csavar, a 124. percben Karl Toko Ekambi kilőtte övéit Katarba.

24. Wales, 142 pont

A keret összértéke: 160,15 millió euró

Az elsőbálozó Katart leszámítva egyik résztvevő sem várt olyan régóta a világbajnoki szereplésre, mint Wales, hiszen 1958 óta reménykedtek rendre hiába a nemzet második kijutásában. Ezúttal végre megszakadt a 64 éves átok, igaz, nem egyenes ágon.

Persze azt aligha lehet felróni Gareth Bale-éknek, hogy Belgium ellen csak egy pontot szereztek – a csoportzáró döntetlenje mindenesetre éppen elég volt Csehország megelőzésére. Nem mintha valójában lett volna ennek tétje, hiszen mindkét (pontosabban a belgákkal együtt mindhárom) csapat megnyerte a Nemzetek Ligája-csoportját, így mindenképpen pótselejtezős helyre futottak volna be, függetlenül a második és harmadik hely pontos kilététől. Arra viszont jó volt, hogy így kiemeltként várták a sorsolást a walesiek, és Ausztria (2–1), majd a háború miatt közel három hónappal elcsúszó Ukrajna (1–0) elleni összecsapást is a Real Madrid korábbi sztárja döntötte el kettő, illetve egy találatával.

Ami tehát Ryan Giggs vezérletével egyszer sem jött össze, immár 33 éves utódjának valószínűleg utolsó próbálkozásra igen, és reménykednek benne, hogy a most 24 esztendős Daniel James tudja folytatni a hagyományt, és újabb klasszis szélsőt adnak a walesiek a világnak.

23. Kanada, 149 pont

A keret összértéke: 187,3 millió euró

A válogatott 1986 óta először, történetében másodszor jutott ki a végső tornára – méghozzá rendkívül magabiztosan. Hazai pályán Mexikót és az Egyesült Államokat is megverte (sőt valójában az utolsóként záró Honduras elleni 1–1-et leszámítva mindenkit), vendégként pedig mindkét nagy riválissal ikszelt, így az utolsó fordulóban Panamában elszenvedett vereség ellenére első helyen kvalifikálta magát Katarba.

Az együttes legnagyobb sztárja kétségkívül a Bayern Münchennel gyakorlatilag már mindent (négy bajnoki cím, két kupa, három Szuperkupa otthon, BL, klubvilágbajnokság, európai Szuperkupa a nemzetközi porondon) megnyerő Alphonso Davies, a 70 millió euróra taksált villámgyors balhátvéd mellett viszont az ugyancsak 22 éves Jonathan Davidre (45 millió) is ügyelniük kell a riválisoknak, a támadó eddig 34 válogatott fellépésen 22 alkalommal volt eredményes, a vb-selejtezők során ötször talált be, amivel a második legjobb volt Cyle Larin (54-25) mögött.

Érdekesség, hogy a két fiatal összértéke 115 millió euróra rúg, a teljes keret rajtuk kívül pedig alig 72,3 milliót ér.

21. Ecuador, 151 pont

A keret összértéke: 145,75 millió euró

Itt jön a második holtverseny. A dél-amerikai együttes 2002-ben épp egy ázsiai viadalon mutatkozhatott be, és szerzett kisebb meglepetést azzal, hogy az utolsó körben Horvátországot legyőzve az európai együttest elütötte a továbbjutás lehetőségétől – a csoportelső Mexikóval ikszelő olaszok menekültek meg így. Négy évre rá már a 16 közé kerülés is sikerült, Lengyelország és Costa Rica legyőzésével, és azt, hogy a rendező németektől vagy a nyolcaddöntőben az angoloktól kikaptak, aligha kell nagyon magyarázniuk.

Történetük harmadik és eddigi legutóbbi vb-szereplése is bőven rendben volt, Hondurast megverték, a franciákkal ikszeltek 2014-ben, más kérdés, hogy ezzel együtt is csak a harmadik helyre futottak be, mivel még a nyitómeccsen egy 93. perces góllal kikaptak Svájctól.

A gárda tehát nem sűrűn jut el a legjobbak közé, de amikor odakerül, akkor mindig van győzelme – ez pedig az annyira nem combos A csoportban akár még meglepetést is érhet…

A selejtezőben otthon a braziloktól és az argentinoktól is pontot lopó együttesben számos szép reményű, 20–24 év közötti futballista található, a legnagyobb figyelem most Moisés Caicedót övezheti, akiért a hírek szerint a Real Madrid kész lenne bankot robbantani! 

21. Marokkó, 151 pont

A keret összértéke: 251,1 millió euró

Na végre egy olyan gárda, amelyik a hatodik vb-jére készül – sóhajthat fel a lelkes olvasó ezen a ponton!

Itt az 1986-os szereplés jelenti a pozitív oldalt, amikor a lengyelekkel és az angolokkal is gól nélküli döntetlenre végeztek, Portugáliát pedig 3–1-re legyőzték a záráson, így elsőként végeztek a három európai gárda előtt. Nem sokon múlt az újabb 0–0-s kilencven perc, de a végső döntős NSZK elleni nyolcaddöntő 88. percében Lothar Matthäus csak megtörte a jeget.

Az afrikai selejtezőben a Kongói DK nem okozott gondot, az idegenbeli 1–1 után otthon 4–1-re győztek Asraf Hakimiék.

A PSG 65 millió euróra értékelt jobb oldali mindenese mellett olyan kiválóságok alkotják a csapatot, mint a Bayern Münchennél játszó Nusszer Mazraui (25), a Chelsea-ben futballozó Hakim Zijes (17) vagy éppen a sevillai Bono (15) és Jusszef en-Nesziri (12), szóval résen kell lenniük a riválisoknak.

Zijes és Hakimi minden ellenfél számára kihívást jelenthet

Zijes és Hakimi minden ellenfél számára kihívást jelenthet

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

20. Ghána, 157 pont

A keret összértéke: 216,9 millió euró

Egészen hasonló a helyzet itt is, mint Ecuadornál, az afrikai együttes is a negyedik világbajnokságára készülhet, de így is letette már a névjegyét a világfutballban, hiszen 2006-ban csak a végső győztes olaszoktól kaptak ki a csoportkörben, a nyolcaddöntőben pedig a címvédő brazilok bizonyultak túl erősnek, négy évre rá pedig a németek mögött voltak másodikak, az Egyesült Államokat kiejtve pedig negyeddöntőig jutottak – ahol aztán Luis Suárez emlékezetes védése után Uruguay büntetőkkel jutott a négy közé.

A 2014-es viadal viszont nem sikerült fényesen, persze, alapból borzasztó nehéz dolguk volt a csoportbeosztással. Az amerikaiaktól egy 86. perces góllal kaptak ki, a portugáloktól Cristiano Ronaldo 80. percben esett találatával, a németekkel pedig ikszeltek, így a negyedik helyen zártak.

A nigériaiakat idegenben szerzett góllal búcsúztató Thomas Parteyék helyzet most sem lesz egyszerű, hiszen megint megkapták a 2014-ben hozzájuk hasonlóan elbukó Cristiano Ronaldóékat, valamint Uruguayt és Dél-Koreát.

19. Japán, 175 pont

A keret összértéke: 154 millió euró

Ezen a ponton találjuk a legmagasabban rangsorolt ázsiai együttesünket. Japán először 1998-ban kvalifikálta magát az eseményre, azóta viszont mindig, ez már a hetedik tornája lesz.

Az együttes érdekes sormintát követ, hiszen 1998-ban három vereséggel az utolsó lett, majd nyolcaddöntőzött, aztán egy ponttal lett utolsó, majd megint nyolcaddöntőzött, és ismét csak egy ponttal lett utolsó, mielőtt nyolcaddöntőzött.

Nem lenne teljesen meglepő a széria folytatása, hiszen Németország és Spanyolország is jóval esélyesebb, Costa Rica pedig mutatott már be nagy bravúrokat.

18. Szenegál, 227 pont

A keret összértéke: 288 millió euró

Ugrunk egy nagyobbat a pontszámokat tekintve. Az együttes csupán harmadszor vehet részt a viadalon, ám nagy hiba lenne legyinteni erejére. A 2002-ben negyeddöntő Szenegál ugyanis 2019-ben ezüst-, tavaly pedig aranyérmes lett az Afrikai Nemzetek Kupáján, ahol ugyanúgy a Mohamed Szalahhal felálló Egyiptomot verte meg büntetőpárbajban, mint a világbajnoki indulásról döntő párharcban!

Ezek után talán nem meglepő, hogy a legelőkelőbb helyet szerezte meg az afrikai együttesek közül, akadt olyan tipp, amely egészen a 12. pozícióig repítette volna!

A gárda legnagyobb sztárja egyértelműen Sadio Mané, a Liverpoollal gyakorlatilag mindent megnyerő támadó a nyáron a Bayern Münchenhez igazolt, és új együttesében is szépen termelte a gólokat, de a vb előtt megsérült…

Sadio Mané kiválása óriási veszteség lehet

Sadio Mané kiválása óriási veszteség lehet

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

17. Egyesült Államok, 248 pont

A keret összértéke: 277,45 millió euró

Bár a jenkik 1930-ban elődöntősök voltak, azért hozzá kell tenni, hogy az első vb még igencsak csonka volt, az első igazán jelentős akadályt jelentő argentin csapat pedig 6:1-re kiütötte a négy között ellenfelét. 1950-ben a vb-k történetének talán legnagyobb meglepetését viszont aligha kell magyarázni, az angolok végre méltóztattak megjelenni a világbajnokságokon is, de addig pihentettek, míg kikaptak az amerikaiaktól. Tovább végül egyik gárda sem jutott, a spanyolok örülhettek.

A Team USA 1994-ben hazai pályán újra eljutott a nyolcaddöntőig, ezt 2010-ben és 2014-ben is meg tudta ismételni, 2018-ban viszont meglepetésre ki sem jutott Oroszországba. Most ez jobb gólkülönbségének köszönhetően azért meglett Costa Ricával szemben egyenes ágon is, Kanada és Mexikó mögött.

Számos olyan fiatal, 20–24 év közötti tehetség alkotja a keretet, akik már Európában is letették névjegyüket, mint Christian Pulisic (Chelsea, 38 millió euró), Giovanni Reyna (Dortmund, 35), Weston McKennie (Juventus, 21), Sergino Dest (Milan, 16) vagy éppen a leedsi Tyler Adams (17) és Brenden Aaronson (30).

16. Lengyelország, 252 pont

A keret összértéke: 255,6 millió euró

Nagy csatában előztek a lengyelek, bár lehet, hogy ez leginkább egy futballistának köszönhető: Robert Lewandowski 34 évesen is bomba formában játszik, a Barcelonához igazolva sem lassít, 19 tétmérkőzésen 18-szor vette be az ellenfelek hálóját.

Az 1974-ben és 1982-ben is bronzérmes nemzet 1986 óta vár arra, hogy továbbjusson a csoportjából, igaz, ebben az időszakban csak háromszor jutottak ki a vb-re.

Most az angolok mögött, a mieinket is megelőzve lettek másodikak, hogy aztán a pótselejtezőn éljenek az oroszok kizárásával, majd a svédeket legyőzve kvalifikálták magukat. A magyar csapat mindenesetre négy pontot megszerzett a selejtezőben a lengyelek ellen – kár, hogy Albánia ellen meg egyet sem.

15. Mexikó, 276 pont

A keret összértéke: 176,1 millió euró

Idáig kúszott fel a legjobb nem európai vagy dél-amerikai együttes, következésképpen az észak- és közép-amerikai térség legerősebb csapatát tisztelhetjük az El Tri képében.

A 17. világbajnoki szereplésére készülő (ezzel az örökranglistán 4.!) együttes hihetetlennek tűnő szériát épít, az 1994-es tornával kezdődően minden mundialon bejutott a nyolcaddöntőbe, és miND a hét alkalommal ki is esett ott!

Így talán nem véletlen az sem, hogy nálunk is befért a mezőny első felébe (épp a lengyelekkel lehetnek nagy csatában az újabb nyolcaddöntőért), és azért a nápolyi Hirving Lozano, vagy az amszterdami Edson Álvarez mellett érdemes figyelni a 37 éves Ted Mosby-hasonmásverseny első helyezett Guillermo Ochoára is, a kapus ugyanis döbbenetes formában szokott védeni a világbajnokságokon, hogy aztán négy évig a kutya se halljon róla újra.

Ha világbajnokság, akkor Ochoa a hős!

Ha világbajnokság, akkor Ochoa a hős!

Fotó: Miguel Tovar / Getty Images Hungary

14. Szerbia, 287 pont

A keret összértéke: 359,5 millió euró

Itt már nem olyan egyszerű a dolgunk, hiszen szerepeltek Jugoszláv Királyság, Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság, Jugoszlávia, Szerbia és Montenegró, valamint Szerbia néven is, hivatalosan ez a 13. vb-részvétel lesz.

Az 1930-as és 1962-es tornákon egyaránt a legjobb négybe jutott a csapat, 1990-ben pedig negyeddöntős volt – a későbbi döntős Argentína győzte le –, de az 1998-as nyolcaddöntője óta a csoportból sem ment tovább, már amikor kijutott egyáltalán.

Most ezt megtette, méghozzá drámai módon, a portugáliai csoportzárón Alekszandar Mitrovics a 90. percben megszerezte nyolcadik találatát a selejtezősorozatban, a 2–1-es szerb siker pedig előzést jelentett.

A Fulham klasszis csatárán kívül olyan kiválóságok alkotják még a keretet, mint az Ajax remek irányítója, Dusan Tadics, a Lazio-középpályát uraló Szergej Milinkovics-Szavics (60 millió euró) vagy a Juventus kiváló befejezője, Dusan Vlahovics (80 millió euró).

13. Svájc, 291 pont

A keret összértéke: 281 millió euró
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/11/18/erosorrend-anglia-argentina-belgium-brazilia-franciaorszag-hollandia-nemetorszag-portugalia-spanyolorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három vb-résztvevőt is megbüntetett a FIFA a Katarban történtek miatt

Három vb-résztvevőt is megbüntetett a FIFA a Katarban történtek miatt

Ahogyan azt a magyar szurkolók egy-egy zárt kapus válogatott mérkőzés esetén a saját bőrükön is …