2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A Fradi pólósa a BL-győzelemről: Éhesebb kutya gyorsabban fut

Hirdetés

A Fradi pólósa a BL-győzelemről: Éhesebb kutya gyorsabban fut

A főszereplők, köztük a légiósként a vesztes olasz ellenfelet erősítő Zalánki Gergő, a vlv.hu szaklapnak nyilatkoztak.

A Ferencváros a máltai négyes döntőben előbb a szerdai elődöntőben ötméteresekkel 18–17-re legyőzte a szerb Novi Beogradot, majd péntek este a fináléban 12–11-re bizonyult jobbnak a Pro Reccónál. A zöld-fehérek öt év után nyerték meg ismét a legrangosabb európai kupasorozatot.

Nyéki Balázs, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedző azzal kezdte mondandóját, hogy várakozásának megfelelően egy sorozatot lezáró fináléban már nem a szakmai szempontok a legfontosabbak.

„Megpróbáltuk őket kizökkenteni abból a nyugodt, magabiztosságot sugárzó mentális állapotból, ami mindig a jellemzőjük. A feladat az volt, hogy kezdjünk jól, védekezzünk hatékonyan, ezzel bizonytalanítsuk el őket. Persze, ez csak egy terv volt, amit a játékosoknak kellett megvalósítani, s nyilván úgy sikerült, hogy bizonyos taktikai elemek jól működtek. Hozzáteszem, még több is, mint amit vártam egy ilyen döntőben.”

Hirdetés

A tréner szerint „panelszavak, hogy szív, meg akarat, meg mentális felkészültség”, de ezúttal ezekre volt szükségük.

„A Reccót megverni mindig hatalmas dolog. Egyébként nem gondoltam magunkat gyengébbnek náluk, de tény, hogy nekik több volt a rutinjuk ebben a műfajban. A BL-sikerek számát tekintve még mindig messze vagyunk tőlük, de közeledünk és ez a közeledés reményeim szerint jövőre folytatódik.”

Varga Dénes, az FTC rutinos világklasszisa, az együttes csapatkapitány azt emelte ki, hogy nem is annyira a győzelem és ez a mostani állapot izgatta, hanem sokkal inkább az odáig vezető út, mert „az sokkal érdekesebb volt, mint a korábbi szezonok”.

Sokkal jobban megmarad a fejemben, hatalmas élmény volt az idáig vezető kilenc-tíz hónap.

Az olimpiai bajnok pólós szerint a döntőben nem elsősorban a formájuk bizonyult a mérleg nyelvének, hanem az, hogy megmutatták: csapatként mit szeretnének képviselni, hogy tudnak egymásért küzdeni.

A zöld-fehérek öt év után nyerték meg ismét a legrangosabb európai kupasorozatot

A zöld-fehérek öt év után nyerték meg ismét a legrangosabb európai kupasorozatot

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/vizilabda/2024/06/08/vizilabda-polo-ferfi-bajnokok-ligaja-donto-ftc-pro-recco-nyeki-balazs-varga-denes-zalanki-gergo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lewandowskiék a kiesés szélére kerültek, Ausztria kiütéssel győzött

A továbbjutás reményének életbentartása, ez volt mindkét csapat célja a ma délutáni mérkőzésen az Európa-bajnokság …